Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 338
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 375
Не съм имала усложнения, пуснаха ме вкъщи още същия ден, но се водих в болницата 3 дни по пътека.

# 376
Момичета, по въпроса с лененото семе никой друг не се включва, значи никой не го е пробвал като фитоестроген. Ще го започна с кисело мляко и ако издържа 2-3 месеца ще ви пиша има ли ефект.

# 377
  • Пловдив
Аз, лично, го избягвам, както и соята. С висок естроген съм и нисък прогестерон, та търся начини за сваляне на естрогена, не за вдигане...

# 378
Да, и според мен е важно да се знае колко е естрогена, преди да се приема допълнително естроген целенасочено.

# 379
Здравейте, все още ви следя, но вече не съм за тук Simple Smile Направих 50г. и една година без цикъл. Иначе откакто пия Ремифемин , нямам вълни и заспивам вечер. Нз. докога да го пия. Не смея да рискувам да го спра, и в повечето случай го пропускам вечер.
Здравейте, точно вчера бях на профилактичен. Не бях изследвала цитонамазка 2 години. Последната една година ходих на гинеколог по-често от всяка друга и за какво ли не , но не и за цитонамазка. Гинеколога ме пита какво пия, защото все още ми идва но прескача и аз понеже си самопредписвам разни добавки за да не ми се скара казах нищо. Но той изрично ме предупреди че не е добре това. Дори казва да не усещаш да ти действат трябва да се пият някакви добавки, дали соеви изофлавони или други на билкова основа, все едно. Защото аз поисках да ми изпише някаква добавка с калций понеже се страхувам от остеопороза, виждайки майка ми как се мъчи сега. И той каза че добавките за климактериум макар и да не се усеща кой знае какво облекчение помагали да се усвои калция в костите, където трябва, а не да се отлага на неподходящи места. Иначе казва ти си пий добавки с калций за тоя дето духа, с две думи Rolling Eyes Изписа ми ремифемин, но не препоръчва постоянно пиене. Каза ми 3 месеца пиеш 3 почиваш и пак. Измери ми костната плътност и ми изписа също комбинация калций с витамин Д, но само два пъти в годината за по 1 месец да ги пия, само поддържащо,  тъй като е рано да се говори за остеопороза при мен. А за да избегна миналогодишните кръвоизливи ми предписа и Матрика 2х1 за два месеца и през пролетта пак за два месеца. Каза че обикновено обилни кръвотечение се провокират точно през есента и пролетта, нещо с хормоните било свързано. И така отидох за цито , а си излязох с рецепта и сега се чудя кое да купя.
По отношение на подуването на корема и в момента съм като жаба. Преди бях така преди да ми дойде и по това си познавах, а сега напоследък съм почти постоянно подута. Доста е неприятно наистина.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 15:05 от Salii

# 380
Здравейте, все още ви следя, но вече не съм за тук Simple Smile Направих 50г. и една година без цикъл. Иначе откакто пия Ремифемин , нямам вълни и заспивам вечер. Нз. докога да го пия. Не смея да рискувам да го спра, и в повечето случай го пропускам вечер.
Здравейте, точно вчера бях на профилактичен. Не бях изследвала цитонамазка 2 години. Последната една година ходих на гинеколог по-често от всяка друга и за какво ли не , но не и за цитонамазка. Гинеколога ме пита какво пия, защото все още ми идва но прескача и аз понеже си самопредписвам разни добавки за да не ми се скара казах нищо. Но той изрично ме предупреди че не е добре това. Дори казва да не усещаш да ти действат трябва да се пият някакви добавки, дали соеви изофлавони или други на билкова основа, все едно. Защото аз поисках да ми изпише някаква добавка с калций понеже се страхувам от остеопороза, виждайки майка ми как се мъчи сега. И той каза че добавките за климактериум макар и да не се усеща кой знае какво облекчение помагали да се усвои калция в костите, където трябва, а не да се отлага на неподходящи места. Иначе казва ти си пий добавки с калций за тоя дето духа, с две думи Rolling Eyes Изписа ми ремифемин, но не препоръчва постоянно пиене. Каза ми 3 месеца пиеш 3 почиваш и пак. Измери ми костната плътност и ми изписа също комбинация калций с витамин Д, но само два пъти в годината за по 1 месец да ги пия, само поддържащо,  тъй като е рано да се говори за остеопороза при мен. А за да избегна миналогодишните кръвоизливи ми предписа и Матрика 2х1 за два месеца и през пролетта пак за два месеца. Каза че обикновено обилни кръвотечение се провокират точно през есента и пролетта, нещо с хормоните било свързано. И така отидох за цито , а си излязох с рецепта и сега се чудя кое да купя.
По отношение на подуването на корема и в момента съм като жаба. Преди бях така преди да ми дойде и по това си познавах, а сега напоследък съм почти постоянно подута. Доста е неприятно наистина.

Здравейте, днес пуснах най накрая хормонални изследвания на LH.FSH и естрадиол след 3 месеца липса на цикъл и симтоми на менопауза и резултатите са следните.Правени са на 3 ден от цикъла.Моля ако може някой да ги разчете дали навлизам вече в менопауза аз съм и с изчерпан яйчников резерв

LH - 21.04 при реф.стойности фол.фаза 1,8-11,78,овул.фаза 7,59-89,08,лут фаза 0,56-14,00,менопауза 5,16-61,99

FSH- 48.67 при реф.стойности фол.фаза3,03-8,08,овул.фаза-2,55-16,69,лут.фаза 1,38-5,47,менопауза- 26,72-133,41

Естрадиол - 46 при реф стойности фол.фаза 21-251,овул.фаза 38-649,лут фаза 21-312,менопауза до 28

# 381
За нормални се приемат Естрадиол над 180-200, ФСХ до 10-12 максимум. При стойности различни от тези даже и не правят ин витро на жени 40+, дори и да имат цикъл.

# 382
За нормални се приемат Естрадиол над 180-200, ФСХ до 10-12 максимум. При стойности различни от тези даже и не правят ин витро на жени 40+, дори и да имат цикъл.

Благодаря,аз имам едно дете на 14 години нормално забременяване и още едно на 5 години инвитро при АМХ 0,10.А защо при реф.стойности на естрадиола пише при менопауза до 28,а мойте са 46 нещо не мога да разбера

# 383
Защото не си в менопауза.

# 384
Какъвто и да е резултата, само Естрадиол с резултат над 200+  показва наличие на качествена яйцеклетка.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 10:23 от Felicity King

# 385
  • София
Какъвто и да е резултата, само Естрадиол с резултат над 200+ (на 3-5 ден от МЦ) показва наличие на качествена яйцеклетка.
не на 3-5 ден, а при определен размер на фоликул , около овулация.
А това че няма качествена яйцеклетка е съвсем различно от менопауза.

# 386
Какъвто и да е резултата, само Естрадиол с резултат над 200+ (на 3-5 ден от МЦ) показва наличие на качествена яйцеклетка.

Бъркаш. В началото на цикъла естрадиола трябва да е нисък. Ако е висок, почти винаги говори за киста, задържан фоликул. Естрадиола нараства постепенно, около овулация трябва да е с подобни високи стойности.

# 387
Сали, остеопорозата се измерва най точно с Декса. Също се правят и едни изследвания, по преценка на ендокринолог. Много важно е и нивото на вит. Д, и ако ти е ниско, по-добре него да го пиеш, отколкото калций. Или поне на мен винаги него ми го изписват, докато калций не.

# 388
Salii, виж това, видео
https://youtu.be/T4qVIoov1FY

Доколкото знам допълнителен прием на калций не е ОК

# 389
  • тук и там
Salii, освен нередовният цикъл и подуването на корема -други симптоми имаш ли? Имам Ремифемин, чак от Бг си го донесох-чудя се дали да го започвам..Нищо не пия за предменопауза. Имам подуване на корема и постоянно къркорене на червата, цикълът ми е прескачал примерно месец, после -редовен, друг път ми идва два пъти в месеца и така... Вълни нямам, спя добре.

Миналата седмица изкарах Ковид пак, та този месец не знам как ще е със цикъла..

Общи условия

Активация на акаунт