Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява климаксът (менопауза)?
Как се разделя климактериумът?
Какви са симптомите на менопаузата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява климаксът (менопауза)?
-
Как се разделя климактериумът?
-
Какви са симптомите на менопаузата?
Симптомите на менопаузата включват менструални нарушения, невровегетативни и нервнопсихични оплаквания, атрофични промени на кожата и лигавиците, както и метаболитни промени. Най-типичните симптоми са 'горещи вълни', нощни изпотявания, безсънни нощи, нервност, депресия, плачливост, намалено либидо и различни атрофични промени.
-
Какви са основните оплаквания на жените по време на менопаузата?
-
Какви са причините за настъпване на менопаузата?
Направих 50г. и една година без цикъл. Иначе откакто пия Ремифемин , нямам вълни и заспивам вечер. Нз. докога да го пия. Не смея да рискувам да го спра, и в повечето случай го пропускам вечер.
Изписа ми ремифемин, но не препоръчва постоянно пиене. Каза ми 3 месеца пиеш 3 почиваш и пак. Измери ми костната плътност и ми изписа също комбинация калций с витамин Д, но само два пъти в годината за по 1 месец да ги пия, само поддържащо, тъй като е рано да се говори за остеопороза при мен. А за да избегна миналогодишните кръвоизливи ми предписа и Матрика 2х1 за два месеца и през пролетта пак за два месеца. Каза че обикновено обилни кръвотечение се провокират точно през есента и пролетта, нещо с хормоните било свързано. И така отидох за цито , а си излязох с рецепта и сега се чудя кое да купя.