Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 271
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 480
Спиралата доставя хормон където трябва, без да минава през устата. Когато пия хормони през устата съм много зле, имам гадене, повръщане, и силен седативен ефект. Със спиралата нямах тези проблеми. Направо нямах никакви проблеми. Също съм с естрогенова доминантност. Спиралата ми осигури десет годишно спокойствие и баланс. Ще ми се да я бях сложила по-рано,  като родих синковеца.

# 481
Стомашният дискомфорт може да се получи на практика от всеки медикамент приеман орално. Например вагиналният естрадиол и прогестерон също доставят само локално хормоните. Допринасят за еластичността и предпазват от атрофия влагалището. Прогестерона като инжекция пък доставя хормона точно в кръвта от където се усвоява в до 97%. Отново се заобикаля стомаха. От друга страна, когато хормоналният препарат не е добре дозиран за вашия организъм също има гадене и повръщане. Бременните повръщат от високите нива на Прогестерон в началото на бременността.

# 482
Някой знае ли от къде мога да си купя фемерел или с какво мога да го заменя.

# 483
Преходът към естествена менопауза не при всяка се случва без прием на хорм. препарат. Щастливки са тези дами.
И вече изборът е личен, съобразен с АГ, за тези за които се налага прием, какъв да бъде, през устата или друг.
Аз съм изписала немалко ЛС на _re_ge /с която сме съгражданки/, за да се консултирам с нея за въпросната спирала, и не само на нея.
И едната форма има плюсове и минуси и другата, спиралата не можеш да кажеш днес я искам, утре не, в други ден пак я искам /всъщност може, но излиза по-скъпо/, а с таблетките може да се пият, после почивка, после пак да се пият/при нужда/...

# 484
Моят АГ ме убеждава, че най добре е със фитоестрогени плюс вагинален естрадиол но не постоянно а при нужда.

# 485
Аууу. Как фитоестрогени? За мено- да, ама за предмено не мисля, че са добър вариант.

# 486
Здравейте! Влизам да докладвам. Бях на ендокринолог във вторник,
на ехограф нищо не се вижда за щитовидна жлеза. Пусна ми изследвания  ТАТ, МАТ и ТSТ . Сега си ги свалих от РАМУС и те са :
ТАТ 0,36 при реф. ст. <4.11
МАТ 0,48 при реф. ст. 0-5,61
TSH 1.97  при реф. ст. 0,350-4,940
Имам записан час на 14.12.2022 за да ми ги разчете лекарката.
Доколкото мога да разбера съм в границите , обаче не са ли много ниски?

# 487
Ok са, но няма FT3 и 4

# 488
Само това ми пусна за изследвания, може би в сряда ще каже за нещо друго.
От два дни взимам магнезий+ В комплекс и валериан и се чувствам по-добре.
Вече спя  и нямам вълчи апетит. Не знам ще видим в сряда , може наистина да са хормоните и разбита нервна система.

# 489
Само ТСХ не е кой знае каква информация.Другият път си ги пуснете.

# 490
Вече спя  и нямам вълчи апетит. Не знам ще видим в сряда , може наистина да са хормоните и разбита нервна система.
За да подейства Магнезият е необходимо поне 10 дни за да се насити в кръвта, освен ако не е чрез инжекционна форма или на вливания. Тогава за секунди се усеща ефекта му. Най-вероятно вие сте се успокоила и от там идва положителното усещане. Едни от най-добрите витамини Б комплекс са на Допълхерц - много витамини от Б групата и в добри стойности в таблетката. А Магнерич си е класика при Магнезия. Успех ви желая!

# 491
За да подейства Магнезият е необходимо поне 10 дни за да се насити в кръвта, освен ако не е чрез инжекционна форма или на вливания. Тогава за секунди се усеща ефекта му. Най-вероятно вие сте се успокоила и от там идва положителното усещане. Едни от най-добрите витамини Б комплекс са на Допълхерц - много витамини от Б групата и в добри стойности в таблетката. А Магнерич си е класика при Магнезия. Успех ви желая!
Аз взех от тези на АБОФАРМА. Там има 250мгр. магнезий и три витамина на В.Може следващия път да взема и тази комбинация.

# 492
Не ви ли изписаха Магнезий от колко мг на ден?  Магнерич и Магнерот са сходни и са по 500 мг/табл. Максималната доза е по 3 табл./ден. Изписват ги много често Кардиолози и АГ. Сравнете съдържанието на вашите витамини с В -Комплекса на Допълхерц и така ще си прецените най-добре.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 00:54 от Felicity King

# 493
  • София
Имате ли впечатления дали прием на желязо,витамини Б и магнезий влияят при обилен цикъл?

# 494
Имате ли впечатления дали прием на желязо,витамини Б и магнезий влияят при обилен цикъл?
Желязото помага да не се получи анемия в следствие на обилният МЦ. Магнезият отпуска мускулите на матката. Когато мускулите на матката са отпуснати тя не се контрахира. Тоест не изхвърля повече кръв ако е цикъл.
Също предвид това, че се дава на бременни за задържане с кървене не би следвало да влияе. Витамини Б се изхвърлят с урината и реално организма не поддържа огромни запаси в черния дроб така че да влияят върху каквото и да било негативно. Нямат отношение към МЦ.

Общи условия

Активация на акаунт