Потопете се в топлите вкусове и аромати на есента с Краве Сирене Président

  • 11 008
  • 317
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 013
Баница:
500гр сирене президент
4-5 яйца
1 кори за баница
400-500мл прясно мляко
1 кофичка кисело мляко
1 чл с връх сода за хляб
150-200гр разтопено масло за намазване

Намазвам тавата добре с масло.  Забърква всички съставки освен прясното мляко в купа. В зависимост от дебелината на корите се навиват по 1-2 бр, като първо намазвам добре с масло,  после слагам от сместа.  Нареждам в тавата на вита баница.  Отгоре намазвам с останалото масло и заливам с прясното мляко.  Пека в загрята фурна на 180-190° до готовност.

# 16
  • София
  • Мнения: 3 007
С последните градински домати и сирене Президент ми е любима, следната салата:
Нарязвам доматите на кръгове дебели един пръст, отгоре поставям плочка сирене Президент. В малко тиганче загрявам зехтин слагам ситно нарязан чесън за минута и после всяко резанче домат със сирене го заливам с тази смес.

# 17
  • Мнения: 481
Любимата ми есенна рецепта е миш-маш: чушки, домати, яйца и натрошено сирене Президент. Става бързо, лесно и много вкусно.

# 18
  • Мнения: 29 321
Много харесвам традиционното сирене по шопски с пресни, узрели есенни домати и краве сирене Президент.

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
яйца - 2 броя
сирене - 200 грама
домати - 1 брой
краве масло или олио - 1 чаена лъжица

На дъното на малко гювече слагате маслото. Обелвате домата, нарязвате го на филийки и ги нареждате върху маслото. Върху доматите натрошавате сиренето или го слагате на плочка (аз лично предпочитам на плочка), след което слагате капака на гювечето и го поставяте в студена фурна. След като сложите гювечето във фурната я включвате на 200 градуса и печете 20 минути.
След като минат 20-тина минути вадите гювечето от фурната, махате капака и чуквате яйцата. Връщате гювечето отново във фурната и печете докато яйцата станат готови. Поръсва се с червен пипер.

# 19
  • Мнения: 308
Ние много обичаме топени сиренца със сладко. Сиренето го слагам във вода с лед, след което го овалвам с галета, яйца и после в корнфлейлс. Пускам в еър фрайер и стават чудесни!

# 20
  • При децата ми
  • Мнения: 6 058
Вкъщи много се яде сирене!
Обожаваме салата с печен пипер, домат, краставица и плочка сирене полята с малко зехтин и босилек.

Друга любима рецепта е запечено във фолио сирене "Президент" със зехтин, резен домат и босилек. Ммм, вкусотия!

# 21
  • Мнения: 13 540
Запеканка със сирене :
Сирене Президент около 250 грама
6 яйца
1 глава червен лук или 2-3 стръка зелен
шепа спанак
4  картофа
черен пипер на вкус
½ ч.л сладък червен пипер
зехтин, малко маслини.

ИИИИ принцеси,  банички, в хартия запечено на котлон с подправки, в салата капрезе . Да Ви е сладко.

# 22
  • София
  • Мнения: 2 004
Най-любими са ми домашни домати със сирене Президент. Не е репта, но пък колко е вкусно. А ако има и някоя и друга маслинка и топъл хляб с хрупкава коричка, удоволствието е пълно.

# 23
  • Мнения: 14 966
Нарязано на кубчета в хубава чинийка, полято със зехтин и подправено със самардала.

# 24
  • Мнения: 1 902
Любимо вкъщи е сирене по шопски в гювече, правя го често, естествено, със сирене  Président. Лично аз предпочитам Краве сирене Président  натюр, с плодове, най-вече с грозде.

# 25
  • Мнения: 1 386
Най-любима ни е есенна салата с печени червени чушки, домашни домати, кубчета сирене Президент поляти с овкусен зехтин и балсамов оцет.

# 26
  • Бургас
  • Мнения: 16 096
Включвам се с любима рецепта у дома за соленки,която приготвям от години !

СОЛЕНКИ

250гр масло Президент, 250гр сирене Президент, 300гр брашно.

Размесва се хубаво, разточва се, режеш и мажеш с разбито яйце или само жълтък. Гарнираш с каквото искаш-червен пипер, семена, сусам, кашкавал, ким. Даже и не меря пропорции, слагам маслото, сирене, брашно и меся. Само като се разточва, да не е много тънко, че да не прегарят. Много хрупкави и вкусни. С бира, вино, шампанско... Екстра са!

# 27
  • софия
  • Мнения: 25 444
Лятото обичаме пълнени чушки със сирене и яйца.
Яйцата се разбиват, прибавя се натрошено сирене, пресен риган, магданоз, домат на малки кубчета, понякога добавям различни видове настърган кашкавал. С тази смес пълня чушките, които пека в тава във фурната на 180-200 градуса до готовност.

# 28
  • Мнения: 985
Обожавам катък с печени чушки за есента!
Рецептата е бърза и лесна, а и много вкусна!

Необходимите продукти

250 г краве сирене / Президент/
500 г цедено кисело мляко
1 буркан печени чушки
3 скилидки чесън
50 мл зехтин (зехтин)
копър за поръсване
орехи за поръсване по желание
Начин на приготвяне
Нарежете чушките на ивички, а чесъна смелете.
В голяма купа сложете едро натрошеното сирене. Добавете цеденото кисело мляко и чесъна, разбъркайте много добре.
Прибавете нарязаните чушки, полейте със зехтин и отново разбъркайте, докато се поучи хомогенна смес.
Поднесете катъка, поръсен с копър и по желание с едро нарязани орехови ядки.

# 29
  • Мнения: 1 142
Почти ежедневно на трапезата ни присъства Шопска салата, а сиренцето за нея е задължително President.

Общи условия

Активация на акаунт