Потопете се в топлите вкусове и аромати на есента с Краве Сирене Président

  • 14 304
  • 317
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 5 413
Разядка от сирене, кис.мляко, малко олио, сол, орехи, чесън, копър и червен пипер печен.

# 211
  • Мнения: 2
Панирани сиренови хапки, са ни любими на цялото семейство! Слагам сиреното в студена вода овалвам първо в брашно, после потапям в яйце и после в галета пържа в гореща мазнина до златист цвят!

# 212
  • Мнения: 12 769
Много обичам сирене и всякакви млечни продукти. Продуктите на са качествени, вкусни и любими и в моето семейство. Ежедневно консумирам сирене натюр, но си имам и някои лесни и любими аламинути, като есента не пропускам да си направя печени смокини със сирене, мариновано сирене и антипаста от люти чушки със сирене.
Тези аламинути чудесно пасват на чаша вино в леко хладните есенни дни, или като мезенце към други питиета.
Рецептите са елементарни.

Печено сирене със смокини


За печено сирене със смокини, просто отрязвате плочки краве сирене President, слагате по половин смокиня върху всяка, редите в тавичка покрита с хартия за печене и запичате във фурната.

Мариновано сирене


За мариновано сирене - сиренето се нарязва на кубчета. В чиния се миксират сухите подправки по вкус - аз предпочитам планинска чубрица (има лек лимонов вкус), риган, черен и червен пипер и щипка лют пипер.
Разбира се, може да добавите босилек, мащерка или кой каквито подправки предпочита.


Кубчетата сирене се овалват в подправките и се подреждат плътно в буркан. Долива се догоре зехтин или олио, затваря се с капачка и се съхранява в хладилника.
Ако правите с изсушени подправки, след 2-3 часа в хладилник - може да консумирате.



Ако правите с пресни подправки, оставете сиренето поне за 24 часа да дръпне от вкуса.
Ако все пак предпочетете пресни подправки, там опция е да подредите кубчета сирене в буркан, като между тях поръсвате листенца мащерка, розмарин, риган, босилек... каквото ви харесва. Накрая доливате зехтин или олио и затваряте буркана с капачка и слагате в хладилник.


Антипаста с люти чушки и сирене


За антипастата с люти чушки- за около 12 пълнени люти чушки:

* 100 г краве сирене

* 2 с.л. крема сирене

* 2-3 скилидки чесън

* 50 мл винен оцет

* 300 мл вода

* 2 ч.л. захар

* 1 и 1/2 ч.л. сол

* 7-8 зърна черен пипер

* олио или зехтин

Приготвяне:

Измийте и почистете от семенниците чушките- задължително с ръкавици. Аз ползвам малко ножче да издълбая и почистя чушките.  Сложете в малък съд оцета, водата, захарта, черния пипер, солта, смачкания чесън без 1 скилидка. Сложете на котлона да заври маринатата. Щом кипне сместа сложете малките чушки в нея и варете 5 минути. Махнете от огъня, сложете капак и дръжте в маринатата 20-30 минути. Отцедете чушките- не изхвърляйте зърната пипер и чесъна.

Смесете сирената, добавете нарязана на ситно скилидка чесън. С тази смес напълнете чушките, подредете в буркан с капачка на винт. Сложете чесъна, зрънцата пипер и долейте догоре с олио или зехтин. Затворете с капачка и съхранявайте в хладилник.

Може да се консумират и веднага. Може да престоят няколко часа. До 4-5 дни със сигурност са годни за консумация.

# 213
  • Мнения: 927
Чушки бюрек !
Разбиваме 2 яйца и по-голямо парче сирене Президент.Почистваме 3 чушки,пълним ги със сместа и пържим.
Невероятен есенен вкус!

# 214
  • Варна
  • Мнения: 1 326
БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ PRESIDENT
Продукти: 500 г кори за баница, 400 г кисело мляко, 4 бр. яйца, 400 г сирене President, олио,10 г бакпулвер, сол. За заливка: 50 г краве масло, 2 яйца,1 ч.ч. прясно мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме продуктите за плънката: киселото мляко, яйцата, сиренето, олиото, бакпулвера и солта. В намазнена тава през две кори се слага от плънката. Завършва се с кори. Полива се с разтопено масло. Разбиват се 2-те яйца и прясното мляко и с така получената смес се залива баница. Пече се в умерена фурна (180-190 С) до готовност.
Приятен апетит! 🌺

# 215
  • София
  • Мнения: 968
Пилешко филе със сирене
Пилешко или пуешко филе, около килограм нарязвам на парчета за готвене и ги задушавам в малко олио.
Добавям 300-400 гр. натрошено сирене и задушавам около 15 минути, за да се разтопи леко сиренето. Може да се добавят зелени подправки при сервиране.
Продуктите слагам на око - понякога и повече сирене слагам, защото вкъщи много харесват соса, който се получава.

# 216
  • София
  • Мнения: 9 850
Гювече със сирене Президент
Лук, картофи, сирене Президент, домати, кренвирши
Лукът се нарязва на ситно и се запържва, слага се на дъното на гювечетата. Отгоре се слага голямо парче сирене Предиздент. Картофите се белят и нарязват, слагат се отгоре. Доматите се пасират, и се изсипват отгоре. Добавят се сол на вкус, олио, малко вода, и се пекат. Преди да се извадят, се слага нарязан кренвирш, може да се чукне и яйце. Дозапича се.

# 217
  • Мнения: 697
Любимо ни е сирене по шопски със сирене Президент.
250 г сирене
2 домата
2 яйца
2 люти чушки
50 г масло
червен пипер за поръсване
На дъното на гювече слагаме 1 с.л. масло, четири резена домат и върху тях поставяме едро нарязано сирене и оформяме кладенче. В него разбиваме 1 яйце, подреждаме още няколко парчета домат и похлупваме гювечето. Поставяме го в студена фурна, която загряваме на 220 градуса и печем около 30 минути, до готовност.

# 218
  • Пловдив
  • Мнения: 1 487
Любимата ми есенна рецепта е Печени чушки с яйца, сирене и шунка
Намазвам леко дъното на тавичката с олио. Покривам цялото дъно с печени чушки. Върху тях нареждам парченца шунка. В купа разбърквам яйца, натрошавам сиренето. С получената смес заливам чушките и шунката. Посолявам леко. Слагам тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се до готовност.  Готовото ястие се нарязва както се реже мусака на парчета. Да ви е сладко!

# 219
  • Мнения: 1 880
Вкъщи много се яде сиренето Президент. Тази есен открих печени патладжани във фурната с масло и след изпичането им ги поръсваме с натрошено сиренце Президент… хапваме си го и като основно и като разядка.

# 220
  • Мнения: 4 802
Сирене по шопски е предпочитаната от мен рецепта за Краве сирене Президент. В гювечето слагам олио ,  три шайби домат, натрошено сирене, понякога слагам и  парчета наденица, отгоре яйце, задължително люта чушка, ароматна чубрица.

# 221
  • Мнения: 2 788
Мини банички със сирене PRESIDENT- 5 броя

Продукти:
70 г. разтопено масло, 2 яйца, 200 г. сирене PRESIDENT, 5 броя кори за баница
Приготвяне:
Яйцата се разбиват, добавя се натрошеното сирене и се бърка. Една кора се сгъва на две, маже се с масло, слага се 1/5 от плънката, навива се и се нарежда в намаслена тавичка. Пече се до зачервяване на 200 градуса.

# 222
  • София
  • Мнения: 942
Чушки бюрек със сирене Президент.
Чушките се пекат и след това се обелват. Пълнят се с намачкано сирене Президент, разбъркано с копър.
В купа се разбиват яйца и се слага галета. Чушките се овалват в сместа и се панират.
Поднасят се студени, с майонезен сос.
Приятен апетит!

# 223
  • Мнения: 368
Сиренки с краве сирене Президент
Винаги се получават, затова са ми любими.
Продукти: кисело мляко - 1ч.ч., настъргано сирене - 1 ч.ч., брашно - 2 ч.ч., сода б-т 1ч.л.,1яйце, масло 50г.
Содата  погасявм в киселото мляко. В брашното влагам млякото, яйцето и сиренето.
От тестото оформям малки топки. На всяка топка  правя отвор отгоре и  поставям масло.
Подреждам в намаслена тава и  пека на 200 градуса.

# 224
  • Ямбол
  • Мнения: 2 237
Хапвам го най-вече със салата, защото се храня предимно с това.
Сега си хапвам сезонно сиренето с грозде и черен хляб. Много обичам тази комбинация. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт