Потопете се в топлите вкусове и аромати на есента с Краве Сирене Président

• 14 292
  • 317
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Сирене в пергамент с мед и орехи.

# 76
Всякакви салати, но любима ни е - розов домат, печен патладжан, малко счукан чесън и сирене Президент!Разкош и за ракийка и за мастичка Wink

# 77
Обожавам и често правя чушки бюрек, с много сирене Рresident. Simple Smile

# 78
  • Sofia, Bulgaria
Гювечета - аз слагам на дъното мазнина, после сирене на кубчета и колбас, добавям доматен сос или нарязани пресни домати и чубричка, като се запече (може и без капак ако доматите са воднисти), чуквам едно яйце и допичам. Правя често и баница, миш-маш, пъленни светлозелени чушки със сирене и яйце и опечени на фурна, слагам сирене и във всякакви запеканки със зеленчуци - предимно с картофи и тиквички.

# 79
  • София
С продукти на President приготвям нещо като качамак, но с прясно мляко:

500 г царевично брашно
 200 г сирене
 100 г масло
 1 л прясно мляко
 сол

Кипваме в тенджера млякото, маслото и солта. Сипваме брашното, като непрекъснато бъркаме до получаване на гладка смес. Добавяме настърганото сирене. Поднасяме ястието топло.

# 80
Запържвам чушки, но печени и консервирани, след това запържвам сирене и накрая чуквам яйце. Любима зимна храна.

# 81
Любимата ми есенна рецепта е няколко печени пиперки, нарязани на лентички, към тях добавено цедено кисело мляко и разбъркани с натрошено краве сирене Президент. По желание добавям счукан чесън и поръсвам с орехи.

# 82
У дома обожаваме сирене във всякакви форми и рецепти.
Любимият ми начин на хапване е нарязано сирене, върху топъл хляб, намазан с масло или в палачинки.

# 83
Много са любимите ни рецепти и ястия със сирене President.
 Баници, соленки, пълнени чушки, гювечета, панирано на хапки.
Най - обичаме сандвичите за закуска.
Натрошавам около 200-300 грама сирене с две яйца и кафяна лъжичка олио. Разбивам хубаво сместа и я намазвам върху филии с хляб. По средата на намазаните филии слагам по едно тънко кръгче домат на което пък поръсвам сух гьозум. Пека ги на грил скаричка и стават супер бързо, вкусно и красиво.

# 84
Имам 2 любими рецепти. Едната е "Печено сирене в хартия на фурна" , а другата е "Сирене по шопски".
Сирене по шопски: в гювече слагам на дъното малко мазнина, бучка сирене, отгоре нарязан домат на кубчета, сол, риган, за съпруга - люто чушле. Пека на 200 градуса около 30 мин. Чуквам по 2 яйца на гювече и доопичам. Става уникално! За печеното сирене е необходимо на един лист хартия за печене слагам бучка сирене. Листа е предварително намазан с краве масло там, където ще е сиренето. Поръсвам го с малко чубрица и сусам и завивам листа като пакетче. Важно е навсякъде да има краве масло. Запичам до желан загар и става УНИКАЛНО!

# 85
Любимата ми рецепта е Миш-маш. Необходими продукти:Сирене Président 200 грама
домати - 3-4 броя
масло - 60 грама
яйца - 7-8броя
чушки - 7 броя
лук - 1 глава
магданоз, черен пипер и сол .
Нарязваме  лука и го задушаваме  в загрятото масло. Добавяме чушките - предварително изпечени, обелени и нарязани.Когато се позапържат, слагаме обелените и настъргани домати. Бъркаме и задушаваме зеленчуците до пълно изпаряване на течността.
Натрошаваме  вътре сиренето и прибавяме нарязания магданоз.
Разбъркваме яйцата с щипка сол и ги прибавяме  в тигана. Запържваме миш маша, като бъркаме до стягане на яйцата. Поръсваме  с черен пипер на вкус и си го хапваме докато е топъл. 😊

# 86
Любима рецепта със сирене! 💗

Баница с краве сирене President и кисело мляко

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница
500 г кисело мляко
1 щипка сода
5 яйца
500 г сирене
100 г брашно
50 г краве масло
50 мл олио

Начин на приготвяне:

Смесват се яйцата, киселото мляко и содата, и се разбърква добре.
Добавят се натрошеното сирене, разтопеното масло и накрая брашното, и всичко отново се разбърква добре.
Една кора се намазва с малко олио и отгоре се разпределя част от сместа.
Завива се на руло и се слага в предварително намаслена тавичка.
Процедурата се повтаря, докато свършат корите.
Останалата смес се разпределя отгоре и баницата се пече около 35 минути в загрята на 200 градуса фурна.

# 87
Любимата ми рецепта е миш маш -лук и чушки нарязани се запържват да поомекнат малко +пасирани домати,като се позапържи добавяме яйце-две и след като свалим от котлона слагаме натрошено сирене.Но аз лично сирене ям с абсолютно всичко,дори и със сладки неща Grinning

# 88
За да участвате в тегленето, напишете ни в коментар коя е вашата любима есенна рецепта с краве сирене Président. :

Пиперки бюрек ( както им казваме по нашия край) или Чушки бюрек ( както ги знаят в друг)  Wink
Необходими продукти:
10 бр печени белени пиперки/чушки Wink
 олио за пържене
За плънката;
 200 г сирене
1 яйце
чубрица
лук
 За панировката:
1 ч.ч. брашно за паниране
2 яйца
1 ч.ч. галета за паниране

# 89
Есента обожавам да хапвам картофена запеканка с яйца, много сирене Президент и кашкавал. 🍽️

Общи условия

Активация на акаунт