Потопете се в топлите вкусове и аромати на есента с Краве Сирене Président

  • 14 311
  • 317
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 788
Питка с краве сирене President
за тестото
брашно + за доомесване - 700 гр, прясно мляко - 300 мл., яйца - 2 бр
олио - 3 с.л.,пудра захар - 2 с.л.,суха мая 2 пакетчета - сол - 1 ч.л.
За плънката
краве сирене Presiden- 400 гр, яйца - 3+1 бр, магданоз -1 връзка, пресен джоджен -1 връзка, олио - 80 мл
Начин на приготвяне :
Към хладкото мляко прибавете маята и захарта, разбъркайте и оставете на топло да се активира.
 През това време в голяма купа разбийте 3 яйца със солта и към тях прибавете олиото и вече шупналата мая. Разбъркайте добре, прибавете брашното на порции и бъркайте, за да се получи меко тесто.Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете много добре. Сложете го в набрашнен съд, покрийте с домакинско фолио и оставете на топло да втасва. Готово е, когато утрои обема си.
Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот, премесете го, за да извадите въздуха от него, и го разделете на 7 равни части. Всяка топка разточете на кора с овална форма с дължина около 30 см. Намажете кората с олио, разточете следващата и я сложете върху първата. Намажете с олио и продължете така докато разточите всички 7 кори.Вземете една кора, разпределете от плънката по дължина и завийте на руло. Рулото навийте на охлюв и сложете в центъра на дълбока тава и диаметър 34-36 см, покрита с хартия за печене. Направете същото с всички кори и подредете охлювите около центъра.Оставете питката на топло да втаса за около 25-30 минути, след което я намажете с разбито яйце.Печете на 180 градуса за около за 45-50 минути, като регулярно проверявате готовността с клечка за зъби или дървено шишче.

# 91
  • Мнения: 623
Любима рецепта ни е салата Слънце:
крема сирене се смесва с натрошено сирене и със сместа се пълнят чушки Сиврия. Натъпкват се добре и се режат на кръгчета. Оформят се в кръг, а по края се нареждат резени домати за лъчите на слънцето.

# 92
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 12 581
Правя салата с крема сирене Президент, ситно нарязани печени чушки, зехтин и магданоз. Слгам и малко сол.

# 93
  • Мнения: 1 304
Любима есенна рецепта със сирене Президент ми е сирене в пергамент (не изисква много време а е много вкусно ).

# 94
  • Мнения: 3 709
Кифлички със сирене
брашно - 600 г
мая - 20 г
олио - 4 с.л.
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 1 ч.ч.
сирене Президент - 200 г
сусам
Маята се разтваря в 100 мл топлото прясно мляко заедно със захарта и оставяме да шупне. Добавя се олиото, солта, брашното и се замесва да се получи средно меко тесто. Оставя се да втасва на топло.

Белтъците на двете яйца се разбиват с вилица и към тях се прибавя натрошеното сирене, като се оставят жълтъците за намазване на кифлите.

Тестото се дели на две части. От всяка част се разточва кръгла кора и режем на триъгълници. В широката част се поставя малко от плънката и се навиват кифлички.

Отгоре се намазват с разбитите жълтъци, поръсваме сусам и се пекат на 180 градуса до златисто. Поднасяме с кисело мляко или сок!

# 95
  • Мнения: 341
Любимата ми рецепта е за солени мъфини със сирене. Яйца, тиквички, сирене (по възможност повече), чушки, оризово брашно или друго по избор, подправки и воаля. Страшно бързо и вкусно.

# 96
  • Мнения: 6 807
Ето нещо, което много обичам:
Патладжан със сирене и домати
Необходими Продукти
патладжани - 2 бр.
домати - 2 бр.
краве сирене President - 100 гр.
чесън - 1 скълцана скилидка
риган - 1 щипка сух
магданоз - 1/4 връзка
босилек - 5 - 6 свежи листа
маслини - 7 - 8 бр. черни
зехтин
винен оцет
черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и без да се отстранява дръжката и кората им, се разрязват на две половинки по дължина. Правят се прорези с нож от вътрешната страна и се посоляват със сол. След петнадесет минути се изстискват с ръце от отделилия се сок.
Намазват се с малко олио или зехтин и се изпичат на грил тиган или скара от двете страни.
След като изстинат, се издълбава вътрешността им и се прехвърля в купа. Добавят се обелените и нарязани на ситно домати, обезкостените и нарязани на шайби черни маслини, нарязаното на кубчета краве сирене President, нарязания на ситно магданоз и босилек, скълцания чесън, щипка риган, зехтин, винен оцет, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се всичко хубаво и патладжаните се пълнят с плънката.

# 97
  • Мнения: 2 994
Правя често гювечета, огретен от картофи, тиквички и сирене, кюфтета от тиквички, картофени кюфтета.
Много любимо ми е салата от свежи домати, печена чушка, сирене и маслини.
Преди няколко дена за първи път правих пълнени червени чушки с разбити яйца и сирене President и запечени във фурната…. Ами какво да кажа 😌беше фантастично

# 98
  • Мнения: 3 034
Любимо вкъщи  ни е сирене  Президент  със зехтин  и риган,босилек и босилеково песто върху  розов домат.

# 99
  • Мнения: 2 794
Сиренца в бекон! ❤️

Запържвам бекона на тигана, през това съм овкусила кубчета сиренце със зехтин, черен пипер и чубрица. Накрая ги увивам и забождам с клечка за зъби.
Любимо предястие за настоящия сезон.

# 100
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 490
У дома сиренето се слага на масата наред с хляба, т.е. постоянно е на трапезата ни в натуралния му вид.
ММ обаче прави много хубаво сирене в гювече, като обикновено импровизира и няма точна рецепта.  Основните съставки са сирене, домати, люта чушка, олио, чуква и едно яйце отгоре. Понякога слага кисела краставичка за разкош.

# 101
  • Мнения: 1 175
УСУКАН ТУТМАНИК

1 кг брашно
2 пакетчета мая
3 яйца
300 мл прясно мляко
3 с.л. кисело мляко
3 с.л. олио
1 с.л. сол
1 с.л. захар
меко масло и сирене - количеството е по-избор - колкото повече, толкова по-добре Yum

Маята се разтваря в хладкото мляко, заедно със захарта и 2 с.л. от брашното. Оставя се покрито за 10 минути да шупне. От пресятото брашно, активираната мая и останалите продукти се замесва меко тесто. Оставя се да втаса за 30 минути. След това се разделя на 5 топки. Всяка една се разточва, маже с масло и ръси със сирене. Топките се редят една върху друга в тавата. Разрязват се на ленти, усукват се и се редят в тава върху хартия за печене. Оставя се да втаса отново за  около час и се маже с жълтък. Пече се на 180 градуса до готовност (около 45 минути).


# 102
  • Мнения: 1 379
Обожавам печени червени чушки със сирене.

# 103
  • Мнения: 691
Млечни продуктите присъстват всеки ден на трапезата ни, така че не е важен сезона.

Обичаме Баницата със сирене или със спанак и сирене.
Гювечета - “Сирене по Шопски “
Подреждам шайби Домат, сирене, кашкавал, парченце масло, поръсвам с чубрица и продължавам в същият ред докато се напълни гювечето. Запичам и готово. Добавям и по едно люто чушле.
Може да се добави и яйце, но ние го харесваме без.
 Бързо ястие , когато не си имал време да приготвяш обяд или вечеря , достатъчно засищащо и вкусно.

# 104
  • Г. О.
  • Мнения: 1 984
Лятна манджа с печени чушки, сирене, яйца

400 - 500 гр. червени печени чушки
2 глави лук
50 мл. олио
2 моркова
6 яйца
250 гр. сирене Президент
1 домат
сол и черен пипер на вкус
В тиган слагаме олиото да се загрее. Към него добавяме на ситно нарязаните лук и моркови и запържваме. След това добавяме нарязания или настърган домат. Ако нямаме пресен, може да използваме от консерва или доматено пюре. Запържваме пак. След това добавяме нарязаните на ленти печени чушки, разбъркваме и овкусяваме. Оставяме да покъкри, като разбъркваме от време на време. Разбиваме и яйцата, натрошаваме и сиренето и разбъркваме цялата смес.
Оставяме да къкри за още няколко минути докато яйцата се изпържат, като често разбъркваме.

Общи условия

Активация на акаунт