за тестото
брашно + за доомесване - 700 гр, прясно мляко - 300 мл., яйца - 2 бр
олио - 3 с.л.,пудра захар - 2 с.л.,суха мая 2 пакетчета - сол - 1 ч.л.
За плънката
краве сирене Presiden- 400 гр, яйца - 3+1 бр, магданоз -1 връзка, пресен джоджен -1 връзка, олио - 80 мл
Начин на приготвяне :
Към хладкото мляко прибавете маята и захарта, разбъркайте и оставете на топло да се активира.
През това време в голяма купа разбийте 3 яйца със солта и към тях прибавете олиото и вече шупналата мая. Разбъркайте добре, прибавете брашното на порции и бъркайте, за да се получи меко тесто.Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете много добре. Сложете го в набрашнен съд, покрийте с домакинско фолио и оставете на топло да втасва. Готово е, когато утрои обема си.
Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот, премесете го, за да извадите въздуха от него, и го разделете на 7 равни части. Всяка топка разточете на кора с овална форма с дължина около 30 см. Намажете кората с олио, разточете следващата и я сложете върху първата. Намажете с олио и продължете така докато разточите всички 7 кори.Вземете една кора, разпределете от плънката по дължина и завийте на руло. Рулото навийте на охлюв и сложете в центъра на дълбока тава и диаметър 34-36 см, покрита с хартия за печене. Направете същото с всички кори и подредете охлювите около центъра.Оставете питката на топло да втаса за около 25-30 минути, след което я намажете с разбито яйце.Печете на 180 градуса за около за 45-50 минути, като регулярно проверявате готовността с клечка за зъби или дървено шишче.
