Професионални серии за коса - тема 157

• 69 729
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Балансирана с превес на хидратацията е бляскавата Олиесета. Подходяща е за здрави в общи линии коси. Лека серия.

# 451
Можете ли да ми препоръчате термозащита под формата на пяна / мус? За защита от сешоар основно, рядко ползвам преса.

# 452
Балансирана с превес на хидратацията е бляскавата Олиесета. Подходяща е за здрави в общи линии коси. Лека серия.
Много благодаря, моята коса е точно такава, като изключим склонността към накъсване. За това мисля да взема и някоя лека протеинова серия и да редувам.

# 453
  • Blondeville
Мислех, че съм писала, но не си намирам коментара, та явно само съм си мислела Grinning

Много съм доволна от шампоана S2 на напура, косопадът значително намаля след няколко измивания. Ползвам и тоник и ампули спесифик, както и пия добавки п-в косопад, но имам чувството, че като добавих и S2 някак по-осезаема разлика се вижда, понеже още след второто измиване падна доста по-малко коса.

Също да похваля и дпш на Лакме. Явно съм имала нужда от дпш, защото много добре ми се отрази - чиста, жива коса, по-бавно се омазнява. Мисля веднъж на 10-на дни да ползвам.

Да попитам - кремът 10 в 1 на Олиосета - дали ще натежи на мнооого тънка коса с балеаж? Не се стърпях и си го поръчах.

# 454
  • София
Здравейте,
Може ли съвет, ако използвам ампулите и шампоана на Напура против силен косопад, в дните, когато не мия косата може ли да ползвам Целаген и/или тоника на Кингсли за разтеж на косата(по-старият вариант)?

# 455
Може ли мнение за тези два продукта:

# 456
Много е хубава маската на Кевин Мърфи. Като цяло, каквото съм пробвала от марката не ме е разочаровало, с изключение на една термозащитна пяна.

# 457
  • Варна
tremble87 можеш макар,че аз избягвам да смесвам марките особено при силен косопад. Дай време на напура да подейства.

blondie_anna няма да ти натежи Олиесета,но не прекалявай с количеството. Един лешник/не една помпа,че е щедра/ ще ти е добре.

# 458
Аз си избрах жасминовата серия на Биосилк и презаредих един ш Меди Фолиген. Гледам винаги да имам в наличност, като рутинна грижа за скалпа.

# 459
Здравейте, момичета. До сега не съм писала в темета,но друг път ще искам съвети за моята коса. Тя все още се държи.
Сега моля за съвет за баща ми ( на 72г). Онзи ден го подстригвах и установих,че скалпа му е в ужасно състояние. Целият е покрит с плътен слой бели люспи. Хем пада,но е и мазен. Косата му също пада. Винаги е бил с проблемен скалп,но сега е много.
Ползва шамп. Здраве,Низорал (от време на време). Казва,че ако не я измие на два дена,започва сърбеж. Такова люспене се появява и м/у гърдите. Бихте ли препоръчали нещо,или трябва да посети дерматолог и да се насочим към медицински продукти.
От сега благодаря!🌺

# 460
Насочете се към дерматолог.

# 461
Дерматолог, това си е себореен дерматит.И да, трябва да я мие по-добре, за да не стои запушен скалпа и да не го сърби.

# 462
Почистване със салицилов спирт на скалпа е вариант. Мой познат беше със себорея и ходи на трихолог, който му препоръча терапия и почистване със спирт.

# 463
И да отиде на дерматолог,той пак ще му препоръча нещо от сорта на Низорал и сие.
Низорал,Здраве,Хед енд шолдърс...са бич за скалпа.
На принципа на кортикостероидите,колкото повече ги ползваш,толкова повече нужда имаш от тях...
Вероятно и кожата на гърдите е реагирала на съставките в шампоаните.
Колкото и да не съм фен на био продуктите,тук те са най-доброто решение.Без силикони,SLS и т.н.

Мъжете по презумпция са с мазен скалп.Ако не всеки ден,то през ден трябва да си мият косата.В противен случай,се запушват порите,появява се пърхут,фоликулите бавно спират да функционират.
Ако баща ти се съгласи,купи му био шампоан и да дерзае.
Моят баща има същия проблем,но той е "професор" и инат и не признава че има проблем,с него не мога да се справя,та се мие с каквото му харесва.

# 464
Did-ko, разбрах те, точно затова писах, че търся твоя нежелан ефект 😄
Ти с какви продукти го постигаш?
С протеинов или балансиращ шампоан ApHogee i Lakme DEEP CARE   (косата ми не харесва мн хидратация на куп), хидратиращ или протеинов крем или спрей DEEP CARE L2 ili ApHogee  с кератин спрей   и термозащита - Alterna 2 in 1 Bamboo или  Neuma gel.
Общо взето е това  в момента като често шампоана е и за боядисана коса. Както се и вижда нищо особенно.

Ако всички продукти са хидратиращи косата ставя вяла и някак отпусната. Рядко получавам хем стегната, хем хидратирана коса. При мен е традиция косата на 2,3 ден от миенето да стои по добре от колкото като е изктпана,
Успях да пусна поръчката си днес - почти всички неща са на Лакме и Биосилк, и са добре познати. Взех и серум за косопад, който е нов за мен пук ще видим. Черен Петък или ще пропусна или ще взема някоя серия за боядисана коса и това ще ми е .

Общи условия

Активация на акаунт