В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 813
  • 774
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Е, блазе ви на вас с 3-те почивни дни! При нас няма избирателна секция и в понеделник рано-рано входно ниво по математика Simple Smile

А щом пък било от съобръжения да не си гледат оценките един на друг - ОК, ама това да не са служители дето не си питат за заплатите. Деца са, все ще се намери някой отворко да попита и все ще има и някой непукист дето да си каже, че се е издънил.

Моето дете си счупи телефона и таткото рече и отсече, че е наказан без компютър. А ако го дочупи (защото за сега само частично му спраска екрана) щял да ходи с телефон с копчета.
Наборчето каза, че комп-а му трябвал за проект. И аз като една любяща майчица се подадох на тази манипулация. Таткото обаче каза, че а съм пристъпила наказанието, а е заминал за седмица в родния си дом Joy И така след кратка игра на нерви (основно моите), домашното беше направено единствено посредством друга техника.
Скрит текст:
От утре очаквам да започнат въпросите: "Какво трябва да направя, за да ми върнете комп-а?"

# 481
Ра, да се оправя бързо. От училище ли го е олепила или?
Да, предишен ден дете, което седи в близдост имало същите симптоми и спряло да идва. Ама след дъжд каччулка.
Ние засега сме без симптоматика и с отрицателни тестове от аптеката. Тя продължава с фебрилитета- докъм 38,5, сваля от аналгин и парацетамол и след около 6 часа от приема е пак същата. Като спаднела температурата, била по-добре, като се качи- парцал.

# 482
  • София, в момента в любимото ми село Железница
ra2 дано се оправи бързо детето и да няма последици.

Моята операция мина - за съжаление се оказа по-лошия вариант , но някакси имам добро предчувствие, че скоро всичко ще приключи.

Набора си се самоотглежда. Сестра му и баща му са направо нонстоп на работа. Входните започват другата седмица. А в понеделник е на училище.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 20:58 от ninanb

# 483
Ра, да се оправя бързо. От училище ли го е олепила или?
Да, предишен ден дете, което седи в близдост имало същите симптоми и спряло да идва. Ама след дъжд каччулка.
Ние засега сме без симптоматика и с отрицателни тестове от аптеката. Тя продължава с фебрилитета- докъм 38,5, сваля от аналгин и парацетамол и след около 6 часа от приема е пак същата. Като спаднела температурата, била по-добре, като се качи- парцал.
Същата бях и аз Sad Много е гадно ту си мислиш ,че си по добре ,ту се чустваш на умирачка.Сутрин обед и вечер пиех по един аспирин ,също така стаматин много ми помогна.Трудно е Sad Желая и наистина по-бързо да и мине.

# 484
Ра, дано бързо мине, много гадно тъй, тамън свали, после пак качи. Дано на вас ви се размине.

Нинка, я недей тъй бе момиче, какви са тез работи при теб. Аз преди време тамън се зарадвах за теб, че си вече добре, и сега ни казваш туй. Я се стегни и повече да не си посмяла да ходиш по лечебните заведения. Липсваш и в темата.
То и други ги е хванало липсата, дано се обадят по някое време. Надявам се да са добре.

Горгонзолче, какво е туй наказание, за един телефон, по - скъп ли е от това детето да страда, да не може да си ползва компа дори за да учи. Вярно, скъпичко удоволствие си е, без телефон вече не можем, но не е било нарочно. Дано му мине на баща му, ако не да иде в родния си дом, като му мине, ще се върне. Може ли без вас.
Жалко, че ви се разминава с почивката в понеделник, щеше да му дойде добре на детето. Що не се обадиш тук - там, ажи им да отворят поне една секция и във вашето училище.

# 485
Пожелавам на болните да оздравяват и вече да ходят само по заведения ....ама питейни Simple Smile
За счупеният телефон - ние, родителите да не би никога да не чупим нищо. Случва се.

# 486
  • Бургас
Я,болните бързо да оздравяват!
И малките и големите!

Синковеца излезе пак. Принципно се прибира около 22:30ч
Днес му казах,че трябва да си е у дома в 22ч,защото вече не е лятно време навън,светло до по-късно.
Беше възмутен! Толкова рано! Че и в петък вечер!!!...Ти да видиш!
Да го видя,кога ще благоволи да се прибере!

Входните вървят с пълна сила. Разказва ми,че били ужасни. По химия само 4 задачи,ама толкова трудно,че нищо не можели да напишат.
По всички предмети,яко се преписва,кой от където и от който свари.....
Пак ще ме е  страх да си отворя Школото....Омммм!

# 487
  • Сф
Аха 22. Нали трябва да изпратят девойките.. 😜

# 488
За счупеният телефон - ние, родителите да не би никога да не чупим нищо. Случва се.
Абсолютно същото щях да кажа и аз, но together1 е по-бърза.
Ако ние си счупим нашия, какво, ще се наказваме с телефон с копчета ли!!!?
А и това си е дарба, да си почетен член от кръжока "Пречат ми ръцете". Съвсем го разбирам детето.
Нито ще е първият счупен телефон, нито последният.
Тази случка ми напомни как преди няколко месеца когато се прибрах вкъщи, синът ми ме посрещна с рев, че си бил загубил телефона в автобуса. На 13г. е и въпреки това ревеше като магаре. Тогава си дадох сметка в каква безизходица се чувстват децата при такива ситуации. А ние какво, взимаме си дебитната картата и беж за нов телефон.
Изобщо и не би ми хрумнало да го наказвам. HeartHeartHeart

# 489
  • Бургас
Аха 22. Нали трябва да изпратят девойките.. 😜
Точно това е!
Прибра се в 22.15
Аз,опулена 😱👀 а той ,,Еее,нали,каза 22ч! Прибирам се по-рано,защото момичето А,трябваше да се прибере по рано еди си къде....Иначе в 22:30 ! "
Хмммм!
Още малко ще продължи това.
Като застуди,рано ще си е у дома!
Казах! 😜 Ама,кой ли ще ме чуе 🤣

# 490
Карз, то да застуди, хич няма да излизат даже по тъмно, ако има и сняг, пък ептен. То и време няма да имат. Уроци, уроциии, само по - дългите почивки ще имат шанс да излезнат.

Пюрче, благодаря.

Моето пък още го чакам, уж е тръгнала да се прибира, ама явно има задръстване по пътя, може и гума да е спукала, туй шегичка, ходи пеш, и надолу и нагоре, а и от 22:00 ч. ГТ при нас няма, такси за две - три спирки на къси разстояния е 5 лв.. Ми по - добре пеша, да си размърда кокалите, ако и някой от момчетата реши да се направи на кавалер, още по - добре.

# 491
Докладвам: днес най - накрая чух заветните думи "... с моята нова приятелка" от дъщеря ми. Честно ви казвам, не ми пука за оценките / засега, де / и не смея да се радвам още, но има напредък в социализацията.
Това го пиша за майчиците със стеснителни деца.
Тук много съвети получих. Безценни! Някои приложих директно. Други преразказах. Отново споделих мои преживявания. И има малка стъпка напред.
Не мога да открия поста на Мандаринка за "отворените" деца, които може би така търсят "спасителен остров", за да прикрият притеснението си.  Споделих това и май беше ключов момент при нас.
Но куража и успокоителните думи на майките тук ми повлияха много.
Благодаря!
На всички боледуващи- бързо оздравяване и възстановяване! А на техните "болногледачи" здраве, кураж и самообладание! Ra2, прегръдки!
Обичам да ви чета повече, отколкото да пиша.
Karzz, в кое училище се учи роботика?

# 492
  • Бургас
Анра,моят синковец е в Механотехникума. Имат час в програмата СТЕМ едно. В този час им е роботиката.
Радвам се,за напредъка при дъщеря ти!
До сега само веднъж мисля,че са карали. Довечера ще го разпитам по-обстойно.
В клас вече са започнали да се опознават. Само момчета са.

# 493
  • София
anra, много се радвам за твоето дете! Още на втората седмица такава реплика си е успех за стеснително дете! И поздравления за това, че се е вслушала в това, което си преразказала!

А, момичета, за да се стигне до наказание, не си мислете, че телефонът беше счупен невинно.
Скрит текст:
Телефонът беше съвсем преднамерено лишен от гръб и протектор защото били грозни. Беше оставян на абсурдни места, въпреки предупрежденията, че там не му е мястото. Телефонът е нов. Не го е счупил нарочно, но го счупи с преднамерено немърливо отношение към техника, така както чупи по чифт слушалки на месец (от големите, не мъничките дето се завират в ухото). Беше предупреден около 10 пъти, че ако продължава така и счупи телефона, ще бъде лишен от компютър. И след като го счупи, нямаше едно "извинявам се", "съжалявам", "без да искам", дори престорен тъжен поглед нямаше. Имаше презрителни погледи и арогантно държание, че протектора нямало да помогне и че ние сме виновни, че не сме купили по-красиви, а производителите, че не са изработили по-качествен телефон. Така, че беше редно да си спазим заплахата за наказание. Още повече, че му е поверен училищен хромбук с твърде висок залог (ако го счупи, ще си изгубим правото за отстъпка от таксата в училището), така че е крайно време това отноше към техниката да бъде преосмислено от него. Между другото хромбука е напълно достатъчен за домашните, настолния комп., който конфискувахме е геймърски и служи за игрички.

# 494
  • София
Анра, много се радвам, че детето се приобщава! И най-вече, че ти смата си се успокоила! Форумът е голяма сила!
Сега, с новата приятелка, следва да отмине и притеснението и чувството, че е изолирана, самата тя да се отпусне психически и постепенно да се сформира и по-голяма компания. И ако позволиш непоискан съвет - сега е опасният момент, когато може детето да се вкопчи в "новата приятелка" и да общува само с нея. Или още по-зле, другото дете да се почуваства като обсебено, че му ограничават контактите с останалия клас. Не ме разбирай погрешно, не казвам, че това прави детето ти, в никакъв случай! Но както си говорите и има ефект, поговорете и за това, че трябва двете да потърсят съученици със сходни интереси, прибиращи се по един и същи маршрут, ходещи до отсрещното магазинче, нещо, а не да се откъснат двечките от класа и да са си самодостатъчни. Ще се справи детето, явно е много чувствителна и притеснителна, важното е да се успокои. И най-вече да се отърси от мисълта, че не оправдава някакви твои очаквания към нея (които без да искаш, вменяваш, с въпроси от чиста майчинска загриженост от типа "запозна ли се с някого"). Дръж ни в течение, моля, тук сме голямо семейство и притесненията на едно дете са притеснения за всичките му виртуални майки Kissing Heart

Ра, бързо оздравяване на наборката, дано останалите сте се разминали!
Нинка, тая твоя тройнокритична година да взима да свършва! Тая поредна пироговска интервенция да е последна!

На нашия фронт нищо ново. Раздали са им учебниците по корейски - те са снимани и подвързани със спирала. За моя изненада са корейско-английски - то само предговора, де, и в началото някои обяснения. Нататък стават напълно неразбираеми за мен. Joy  еле, па "текстовете за четене" Scream Към момента са взели около 7-8 различни буквени комбинации, които се четат "е", беше се депресипала, че не ги разпознава. Как да й кажа, че тя и говорен дефект има (високо "готическо" небце, което води до леко завален, неразбираем говор, няма ясна дикция) и ще стане една фъфлеща корейоговоряща. А тези източни езици са мелодични, напевни, интонацията има значение за ... значението на една дума. От друга страна - ми сигурно и те си имат хора с говорни дефекти, все някак общуват. Много взискателни родителници сме някои... оммм

Общи условия

Активация на акаунт