В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 852
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Така ще им се радваме повече на успехите 🤗

# 121
  • София
Добро утро!

С малко закъснение да честитя първия учебен ден от гимназиалния етап и да пожелая успех на нашите деца в училищата, където ще учат следващите пет години!

И Честит имен ден на празнуващите днес на празника на Света София, Вяра, Надежда и Любов!
Бъдете здрави и благословени!

# 122
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Irchik хубавото е, че спираш да учиш - преподаваш МАТ 😉
Заешкия лагер върви с пълна сила. Сутрин в 7:30 физарадка, 8:30 закуска и в 9:00 тръгват на походи. Набора е много щастлив, обича да обикаля.
Честит празник на София и честит имен ден на всички празнуващи!

# 123
Включвам се и аз чак на девета страница. Ние бяхме на море, този път си зарязах напълно телефона в един шкаф и почивах активно, не съм поглеждала форуми, чатове, фейс, което за мен е голямо постижение.

Наборката е доволна от първите дни, запознали са се, в четвъртък са им дали учебниците и са правили тест и в петък директно са учили по програма седем часа, имат и сравнително голямо домашно. Тази част не и допадна особено, ама това е положението Grinning Най-много не ѝ допада ставането сутрин (6-6.20) след дългото излежаване цяло лято. Така ще е пет години, предвид, че са само първа смяна.
На повечето деца около нас отзивите са, че новите съученици са им странни, задръстени, кифли и пр. Общо взето напълно нормални първи впечатления, като се поопознаят, ще се подредят нещата Blush
При брат и нищо интересно, имат няколко нови учители, децата са си същите.
Малкото си е още вкъщи, предстои да тръгне на ясла и като си помисля, че всичко това тепърва предстои с него, лошо ми става. Laughing

# 124
😈😈😈 Няма такова нещо
дЯтИто може да е случило на училище, но не и на майка🤣🤣🤣
Условието, за да й позволя да отиде в това училище беше: Да продължим заедно занятията по Мат, че да не е кръгъл идиот, а само объл🤣🤣🤣 Вече съм купила учебника на Архимед🤯🥵 + сама да се бори с БЕЛ и да си чете литературата🤕🤕🤕 Като за БЕЛ сама, че нали се разбра, че този език ми е чужд🤣🤣🤣

# 125
  • София
Моето дете е като на Рени. Измуча: "Добре съм", "Добре мина" и толкоз. Казвам: "Добре де, майка съм ти, мислиш ли че не се вълнувам, че не се притеснявам, айде са мъцнеш нещо повече!"
- Е, кво искаш да ти кажа?
Добре, че имам спомени от голямата дъщеря какво се прави първата седмица. Тя тогава ме заливаше с инфо: учители, ученици, снимаше ми кабинети, библиотеки, разписания, менюта и пращаше на вайбър. Та не е да няма какво да се сподели. Оплаквам ѝ се на нея, как брат ѝ не спуска инфо и тя отиде и го подхвана на къс пас. Детайлен разпит: Къде отидохте първо, в коя стая сте, на кой етаж, кой ви посрещна, кой ви прави теста, къде обядва, какво обядва, с кого седна... всичко това на затворена врата, а аз слушам през вратата Joy Няма такъв цирк!

# 126
Честити да са всички празнуващи днес.

Горгонзолче, не е честно, от подслушваш, ама я виж, за братчето пак си подразбрала, ама за нея нищо не си. Joy

Нашите даже са си правили масажи, учителката по БЕЛ ги накарала. Хем са се раздвижили, хем са се поотпуснали. Joy

# 127
  • Пловдив
Gorg0nzola, може ли щерка ти да направи списък на въпроси за различни ситуации. Много е добра. Няма и да ми хрумне така да питам.
Още не е казала нещо да са взели. Но само да стане ,защото още спи, ще прегледам тетрадките.

# 128
  • около Варна
Синът ми е същият относно предоставянето на информация, каквото и да попитам, отговорът е супер. С това се изчерпва всичко случило се в училище и извън него. Осмокласничката я чаках с нетърпение да разказва за учебния ден. Започнали са с уроците, уж английският от а,б се започвал, нищо такова, госпожата говорела и обяснявала всичко на английски. Моето дете не е ходило по школи, разчита на училищни знания, надявам се да не закъса. Уж разбирала, ама ще стане ясно в един момент. Още не са се запознали всички, момичетата не стига, че са по-малко, ами и повечето седяли по сами, без да общуват по между си. Намерила три-четири, с които се опознали. При момчетата по-лесно се случват нещата, там са си заформили дружинка. Имаха вчера и български, започнали преговори, имат и домашно.

# 129
Въййй, д.р.. Моето като се прибра, преписа по АЕ урока, не и харесало как го е написала, домашната една мъъънииичка, опатка ги набързо. По Лит. май нищо друго не са правили.
Обачеее, през идващата седмица ша съ видят с всички учители. В понеделник ще има и Мат., да видим там какво ще е.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 22:04 от Тони ♒🍀

# 130
  • София
Тони, вашата учителка по БЕЛ ми събра очите с тези масажи.😂 Това да не е някаква нова форма на тиймбилдинг?

# 131
  • София
Честит празник, успешна учебна година на наборите и благодаря за темата.
Взехме си млаките деца от бабите и лудницата настана, всеки ден да пиша и взе не остава време.
Младежът тръгна на училище, аз ходих на първия учебен ден, много беше хубаво откриването, богата програма. Доволна съм от класната, доста опитна жена, всички учители също много ми допаднаха с едно изключение.
С родителите си направихме група, събрахме скорострелно пари за всичко необходимо, купихме учебници. Изобщо страхотна комуникация и организация, даже класната се впечатли Simple Smile
Иначе младежа май е леко стресиран, не можел да си намери приятели . Аз понеж съм доста близка с моите съученици, излизаме нон -стоп и той реши явно, че от ден 1 ще има супер много приятели. Говорим много, че трябва да мине време, но усещам, че му е неловко. А и все пак учи с едни деца 8 години, имаха си групичка, а сега се чувства сам. В целия клас са гиганти - той с неговите 177 малее 😂, иначе изглеждат симпатични деца Simple Smile
Надявам се да свикне и да се отпусне, защото ми е тъжно да го гледам така? Говори си с различни деца, запознава се, но се чувства неловко

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 14:26 от vesi21

# 132
😈😈😈 Няма такова нещо
дЯтИто може да е случило на училище, но не и на майка🤣🤣🤣
Условието, за да й позволя да отиде в това училище беше: Да продължим заедно занятията по Мат, че да не е кръгъл идиот, а само объл🤣🤣🤣 Вече съм купила учебника на Архимед🤯🥵 + сама да се бори с БЕЛ и да си чете литературата🤕🤕🤕 Като за БЕЛ сама, че нали се разбра, че този език ми е чужд🤣🤣🤣
Все едно чета за нас Simple Smile И при нас условието беше да продължим засилено математиката Архимед и ние го купихме ,но тетрадките се оказаха без отговори. А също така взех на Просвета ,защото тази година са по-него и да ти кажа много добре е направено минахме входните нива. Simple Smile

# 133
Скиорче, и аз се облещих като каза за тях. Първо ги накарала да станат, да разтворят ръце на страни. После незнам си кво, след това да ги протегнат, да хванат за раменете детето пред тях за раменете, да го намачкат едно хубавко, после да се обърнат на обратно, за да се масажират отново, а накрая пак някви разпервания с ръцете. Като цяло не е зле, хем гимнастика от място, хем масаж. Чак на мен ми се прииска. Тва е другата причина поради която ми хареса таз Г - жа. Като за първи два уч. часа, дава добра заявка. Надявам се наистина и за в бъдеще да е така. Строга, стриктна, справедлива. И не на последно място, както вече писах, по думите на поспаланка, правела и разбирала шегичките. Щом се заела и с опознаването и сплотяването, вместо класната им, какво да искам повече. Моето ми вика, защо не ми беше тя учителка тези 3 уч. години. Казала им, че не вика и не обича да вика, но потропвала по бюрото ако се наложи. То туй да е. Като знам последната година какъв кошмар беше, чудя се как децата издържаха, най - вече моето. Дано вече не се налага да преживява такива моменти, през тези 5 години.

Веси, тепърва започва, стискай и кураж. Нека да е весело.

Аааа, мамите които си имаха дяцата любовни трепети, нищо не казвате. Да не би да съ разлюбиха дяцата ви.
Аз да ви кажа, много се чудя. Дали туй моето някой не го е харесало някво, дали па тя нещо се прикрива. Туй едното момче,завчера споменало, че след еди колко си дни, щяло да и каже нещо. Та ся се чудя какво ще и казва. Дали пъ не се задава - ,, Бурята в сърцето ми ". Ма то мойто толкоз дръпнато, мълчаливо, дай му да гледа отстрани сеира на другите, и да му говори някой а тя да слуша само.

# 134
  • София
Здрава и успешна година на всички - и деца и мами!
Не бях на първия учебен ден и добре че е друга мама, за да ми разкаже.
Като ви чета и някак на всеки искам да отговоря, ама като прочета следващия пост и забравям (ЕГН…)
Но две неща ме впечатлиха.
Грознописът синът ми го тренира от първи клас. Вече е професионалист. Късаше нервите на класната до 4 клас. После изписваше червените химикалки на учителките да му пишат: “Пиши по-четливо”, “Пиши по-стартелно” и подобни. След 12 клас на изпита по литература има 6,00, на матурата по БЕЛ 5,98, на изпита по история е с 5,97, а на матурата по история му е било много лошо, но пак е над 5, а каза, че е писал до четворка; на олимпиади, матури и изпити по английски с всичките есета винаги е с шестици. Така че колкото и грозно да пише, учителите се справят по-добре от аптекарите и няма проблем. Аз не мога нищо да му разчета, ама от нищо нищо. Различни по големина букви, една и съща буква я пише всеки път по различен начин, две еднакви букви една след друга не мога да позная че са еднакви, камоли кои са. А химикалката я държи свкаш си прилага китайско мъчение. Но щом му върши работа, коя съм аз да му давам акъл. Водих го на логопед, но без негово желание не става.
Наборчето 5-7 клас учи в СМГ. Таблицата за умножение и всички формули за НВО ги е ползвал през цялото време. 2-4 клас на курсовете в СМГ учителят им беше разпечатил таблици за умножение да си ги ползват. Така че ирчик, харесвам Вашата учителка по математика.
Но нашата учителка по математика ме втрещи - всеки час трябва да носят толкова много хартия, че накрая ще завършат много яки! И брат му беше така, ама не научи математика. Сега ще видим

Общи условия

Активация на акаунт