В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 780
  • 774
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря за инфото момичета. Изясни ми се ситуацията. Едното е според това как го учат езика, другото е, че зависи и в какво училище е. Значи все пак, ще купуваме и др. два. А доколко ще успеят да ги вземат всички уроци от, е отделен въпрос. Дано само не стане така, че да се боксува на едно място, и да стане така че, да не не успеят да вземат част от уроците.

# 346
  • София
От набор 2003 гимназиалният етап вече е по нова програма. Затова и учебниците за 8 клас са издадени 2017, тези за 9 - 2018 година и т.н. Всички предишни издания са по стари програми.
Но освен програмата, смениха и изцяло модела. Набор 2003 е първият, при който средното образование започна от 8 клас. Преди започваше от 9 клас и в 8 кл. не взимаха стипендии децата. Набор 2003 са и опитните зайчета с профилите в 11 и 12 клас. Те трябваше да са първите с НВО в 10 клас, ама имаха късмет с ковида и пропуснаха. Те са и първите по сегашните матури (ДЗИ в 12 клас). Мисля само матурите по език имаха аналог предишни години.
Т.е. всичко, което си го спомнят набор 2002 и предишни, вече не е актуално.

Дописвам - Тони, дали може да стане така че никой да не буксува и никой да не пропуска метериал? Важното е да е приятно изкарването тези 5 години, а дали ще е с форсиране или буксуване, децата едва ли ще запомнят.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 17:00 от Вампирче

# 347
Благодаря! Поех въздух. Още едно НВО нямаше да ми е по силите. Ще ги събирам за 10 клас.

# 348
Вампирче, за можене може, обаче както знаем всички, има си деца на които не им се отдава език. Както и при останалите, не само при децата. В бившия клас на моето, имаше такива, дето по милост им пишеха 3, само за да не са на поправителен, евентуално да повтарят. Ще се радвам ако макар и с малко усилия, всички получат както знания, така и хубави оценки.

Поредната дето е на лайф режим в момента, този път от бившия клас, само като я видях, ми стана лошо. То не е боядисване, то не е прически, за гримосване, лакиране хич да не говоря. Изглежда на 30 - сет годишна, ужас. А колко са малки все още на години. Дали пък не съм консерва, от динозавърските. Не го проумявам туй, да бързат да порастнат, да изглеждат големи. Определено светът е сбъркан.

# 349
  • Бургас
Охх,започва се.
Говоря с децата,кой какви домашни има.
Малкият е с почти написани такива. Сам се оправя с това,което не е успял в занималнята.
Осмокласника ми връчи химията и каза, ,,тези задачи са ни за домашна,а ето тази,ако я направя ще ми пишат 6 ,, Сега ще ровя форума да търся темите с помощ по предметите.
Ще чета и учебника,който ми е напълно чужд 😱😂

# 350
Според моя син още няма нищо за учене, основно преговарят. В петък са правили входно по математика, уж се е справил. Предстоят други тази седмица, но точно за тях не се вълнува особено. Засега се опознават предимно, и помежду си, и с учителите. Все още не е карал география, защото имат само в четвъртък.

# 351
  • Пловдив
И при нас вчера таткото подаде. Днес, гледам, са ми звъняли от непознат номер, на който не мога да върна обаждане и се зачудих сега дали и мен ще ме информират, че бащата няма право да получава помощи за осмокласник. Доста абсурдно звучи…
Щом бащата е подал на него ще му се обадят. А и не става от вчера за днес. На мъжа ми са звъняли една седмица по-късно. Друг те е търсил.

За английския РИЧЕ - само тетрадка А1 и някъде през октомври започват с А2. Нататък ще видим.
Подадохме в понеделник, във вторник се обадиха след обяд в 16 часа. Поискаха до края на работния ден да сменим заявлението -да е от мое име и да има моя банкова сметка. Така че става и от днес за утре -Пловдив, община Марица.

# 352
  • София
А ако сега не се обезобразят с бои и грим, кога? Според наборчето това е нормално за момичетата. Успокояващото е, че за сега са само момичетата. Макар че и момчетата ходят в кукуригу.
Явно остарявам, щом всичко при децата започва да ми се вижда нормално.

# 353
  • Сф
Кажете нещо като 'панталон тип клин', само че за момче Simple Smile))
Какво имам предвид. В униформата се предвиждат дънки. Момичетата ги заменят с черен клин=панталон от хм. Хем в часа по физическо са с екип, хем униформата ОК. Ама с момчето ударих на камък. Не може по долнище, трябвало с дънки. И ми трябва нещо дето да изглежда по=като панталон, но да става и за физическо.
Черни ластични дънки? Те може да  не са много по крака, зависи от модела , щото е момче и да не го кефи,  но пък са удобни, защото като играе и се движи не са твърди. Не може да няма някъде , нещо което да му пасне. Не е клин, дънки са и са ок. Моята е момиче , но има и мъжки или унисекс в наши дни. Май ги взима от НМ или изобщо от моловете , то аз не ходя с нея. Намира си. Едно време всички металяги( момчета , момичета )  бяхме с ластици 😜 Щом тогава имаше ... Направи някоя обиколка из моловете.

# 354
Да поздравя и аз рождениците, на патерица. Живи и здрави да са!

Тази седмица ми беше много интензивна на мен, след лежерното лято. Малкото тръгна на ДГ и трябва да стиковам взимането й с карането на баткото и съм малко на колела по обедно време. Иначе младежа се прибира с татко си вечер.
Общуването не му е силната страна и за сега си говори само с момчето, с което седи. Най-накрая си направиха група, първо в Инста, после и във вайбър, общуват си там нещо, но не ми се споделя какво. 🤭 (нормално). Входно по математика, ще правят във вторник. След първия час, беше леко в шок, бил забравил всичко. 🤯 Но днес вече си решава теста, който е за домашна и каза, че е ок. По БЕЛ още не знам нищо. Хм всъщност сега се замислям, че нищо особено не е разказал 🤔 само ме изпитва по немски 😁 а аз немски съм учила за 2 месеца преди 20 години. Вече имаха тест, естествено си е открил грешки, уж не много.

Аз си подадох заявлението за заветните 150 лв, като отидох на място, пак 😁 Да се има предвид, че при нас всичко е близо и нямаше никой, т.е. не съм чакала по опашки. Жената, която приема документите се оказа бабата на една бивша съученичка на младежа, та и за децата си побъбрихме.

# 355
Вампирче, разбирам да е нещо леко, и малко, а то, да съ напрайш на маймуна, за да изглеждаш дърто, някак не го разбирам. Едно друго пък, чак веждите поомъкнало, и ся ги рисува, на моменти ако има чалъм ша ги нарисува до горе, чак където почва косата. Аз пак да си кажа, явно несъм от тези дет съ на ти с таквиз неща. Не мога да го възприема, за деца на 13 - 14 год. да са омаскарят по такъв начин. Някак грозновато ми идва.

Зайче, споко, всичко ша си доди на място. Иска се време. За набора също, като съ поопознаят и отпуснат, с по голям кеф шъ ходят всички на училище.

Еххх, как ми се ще таз седмица да е почивна цялата. Ма то докът си измрънкаме, и току - виж коледа дошла, ще си починем задружно няколко дена.

# 356
Добро утро! 😊

Като чета за момичетата, дето се контят ииии... Моята е на 5, и има няма 7-8 годинки и сигурно ще имаме същите терзания. Ама татко й хич няма да й позволява таквиз неща, гримове, нокти. Тя и сега иска "цветни нокти", а той й вика "След 15 години може да имаш цветни нокти" 😂😂😂 Много се смях с него. А девойката не е като батко си, който изобщо не се интересува от дрехи или как изглежда като цяло (все още).

Тони, хайде да идва Коледа вече! Съгласна съм и аз! 🤗😊

# 357
Зайче, то ся може да я нацапотиш, после да го махнеш, стига да не свиква. Моята беше така, на периоди, иска и слага, не иска, не слага. У нас една камара с кви ли не багри има, от доста време не ползва. За грим, хммм, искаше да пробва, първо сложи някакъв молив за очи, уж се хареса, но като и казах, че така може да си навреди на очите ( няколко пъти и казах ), взе, че спря, то опитите и бяха един два пъти. За грим също сме обсъждали, както и да извива миглите. Всичко е до като мине мерака и много разговори за вредата. Ми тая хубава, нежна, красива и мека кожа, що да я разваля. За мен си е още дете, макар и малко поотраснала. То децата винаги ще са си деца на родителите си, но за всяко нещо си има време.
А бе, ти си съгласна, ама още три месеца, едвам шъ дочакам. И без това още не можем да се настроим за това, че почна 8 клас. Станаха на по 14 год., а все едно вчера тръгнаха първолачета. Искаааам почивни дни, да минават тез входни нива, и да го карат яваш - яваш.

# 358
  • София
Добро утро! 😊

Като чета за момичетата, дето се контят ииии... Моята е на 5, и има няма 7-8 годинки и сигурно ще имаме същите терзания. Ама татко й хич няма да й позволява таквиз неща, гримове, нокти. Тя и сега иска "цветни нокти", а той й вика "След 15 години може да имаш цветни нокти" 😂😂😂 Много се смях с него. А девойката не е като батко си, който изобщо не се интересува от дрехи или как изглежда като цяло (все още).

Тони, хайде да идва Коледа вече! Съгласна съм и аз! 🤗😊

Зайче, все едно аз съм го писала. И при нас е същата ситуация. Моята девойка е на 5 и само за дрехи, лакове и т.н. мисли. Лак й взех детски от Софармаси ( зелен, ама иначе е на водна основа 😀), за обеци беше голям зор, от 1 година ме врънка, но има дерматит и вчера най-накрая ходшхме да й ги пробият, голяма радост е, но дано всичко е наред!
Пита батко си, дали е хубава с обеците и той - ми, какво да ти кажа, за мен е безсмислено, само да те боли и за какво 🤣🤣 Той никога не се е впечатлявал от дрехи и дранкулки, та сега ли да почне. 😀

# 359
Дени, дано по натам не поиска госпожицата - втора, трета, четвърта дупка. Тогава да видиш кво е. За таз последната дет писах, споменала, че три часа увещавала баща и, да си пробие ушите с трета дупка, а той и отказал.
Толкова дупки имаме жените, за кво са ни още? хмммм.

Общи условия

Активация на акаунт