В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 743
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
Тони,аз също рових,но учебник в цялостен вид не открих🤨

# 571
  • Бургас
Тони,а моя няма нито една петица до момента. Една двойка,тройки,четворки и шестици.
Днес взехме пластиката. Активирахме я и всичко е ок вече.

# 572
Карз, да не ти дреми на шушулката. Нали са ни живи и здрави, оценки се вадят, по един или друг начин все ще успеят. Аз го давам лежерно, не, че не мрънкам и говоря, но какво да се прави, периодът е такъв. Други неща ги вълнуват. Явно не искат на този етап да се доказват. А и с нови деца, докато свикнат. А бееее, кот такоа, кот доди. Без китап нема дъ останат, нито без професия и работа.

# 573
  • София
Ра, бързо да ти приключва отшелничеството!
Днес имахме родителска среща. Минаха само половината учители. Показаха се, само за да ги видим, защото още не познават децата и нямат впечатления. Едната учителка даже ни се накара едно хубаво, защото децата не били това, което очаквала.
Другите учители не минаха. А до минала година класен ни беше директорът и всички задължително минаваха. Та сега ми беше малко терсене.
Някакво дете боли залепило на дъската изрезки от вестник за някакъв политик и това можело да се брои за политическа агитация. Та ако след толкоз много агитация, пак не съставят правителство, значи няма надежда.
Спомням си на времето мишени за стрелбището си правихме от такива снимки. Ама времената бяха трудни, нямаше пари за мишени училището.

# 574
Е, тази учителка какво е очаквала от децата, та се е наострила от ден първи?
А най-любимия ми момент от родителските срещи е, когато учителите набиват канчето на родителите.

# 575
Вампирче, да не объркам училищата/паралелсите, но да питам, от математиката доволни ли сте? Как е училищният живот/натоварването в сравнение със старото?
То още не е почвала годината, ама сигулно има впечатления.

# 576
  • София
Натоварването е по-слабо, или моето още държи инерцията от лятото. Ще видим по-натам. Класът си харесва много, макар още да не познава всички.
За математиката - имат школа, на която му е интересно. Учителката в часовете не е по различна от учителката по ИТ в старото училище. Та се надявам да научат математика.

# 577
  • София
Вампирче, много се смях на тази учителка. Децата не били това, което очаквала. Какво ли е очаквала. Кукувици всякакви.

# 578
  • София
И при моят син натоварването е по-слабо.
Важното е, че класът му харесва. В старият имаше деца (с по две години по-големи), които разваляха цялата дисциплина.
Класната обеща да говори с преподавателя и да го включат в кръжока по Роботика. (Беше болен когато са минавали по класовете).
Яснота няма само по какви учебници ще учат Числени методи. Аз такива за 8ми клас не намерих.
Пуснаха вече ел. дневник.

Вампирче, много се смях на тази учителка. Децата не били това, което очаквала. Какво ли е очаквала. Кукувици всякакви.
Какво да е очаквала... добре наковани и обучени роботчета Simple Smile

# 579
  • София
Днес е международен ден на учителя!
Да са живи и здрави, все така вдъхновяващи и обгрижващи децата ни!

Честит празник и на преподавателите в групата ни! Гери, Ганис и другите, на които сега не ми изникват имената - бъдете все така уважавани и обичани! Благодарим за подкрепата, информацията и знанията, които споделяте с нас родителите.
Човек осъзнава колко е трудна и отговорна тази професия, едва когато има деца.

Усмихнат ден на всички!

# 580
Здравейте,
Набързо да споделя първи пререкания на моя син с класната.
Тя води философия и в часа им говорела за равенство между хората и как никой не би трябвало да се ползва с привилегии, независимо от ранга му.
Иии хоп в междучасието на нашия му свършила водата в шишето и видял един диспенсър в коридора пред учителските стаи и си пълни шишето, при което идва класната и му казва че не може да си пълни оттам, защото това било само за учители и директори. Той без много да му мисли й изръсил: "Е нали всички сме равни, защо да не мога аз и другите ученици да пием от тази вода?" Smiley

# 581
Натоварването е по-слабо, или моето още държи инерцията от лятото. Ще видим по-натам. Класът си харесва много, макар още да не познава всички.
За математиката - имат школа, на която му е интересно. Учителката в часовете не е по различна от учителката по ИТ в старото училище. Та се надявам да научат математика.
Е то и моето още вика, че нищо не правят, но според мен след тоя кошмарен седми клас, май всичко им се вижда лесно, пък и повечето часове са по език, който повечето деца са учили.

# 582
  • София
Браво на детето. Много добре е казал на класната. Laughing

# 583
Да споделя за помощта от 300лв. Мъжът ми подаде пред egov. Стана бързо. На другия ден се обажда една леля и му обяснява, че не може той да подава ,а майката. Той чинно обяснява, че всички данни на майката са написани. Лелята обаче иска заявлението да е попълнено от мен и парите да се преведат в моя сметка.
Подобно, но на мъжа ми са му обяснили, че трябвало някъде в заявлението аз да напиша, че го упълномощавам. Е нямаше как да поправям, нито пък видях такъв ред. А и да имаше, как в електронен документ от негово име ще се подпиша аз Thinking Написах една декларация, че съм съгласна той да заяви и получи помощта и я изпратихме като допълнителен документ. Сега чакам да видя дали ще го одобрят.

Връщам ви малко назад, но при нас случаят беше същия. Мъжът ми подава онлайн заявлението, но аз и детето се водим на друг адрес. Върнаха му обаждане да напиша свободен текст, че съм съгласна парите да се преведат на неговата сметка. Написах, прикачихме и всичко беше точно после.

# 584
  • София
Да споделя за помощта от 300лв. Мъжът ми подаде пред egov. Стана бързо. На другия ден се обажда една леля и му обяснява, че не може той да подава ,а майката. Той чинно обяснява, че всички данни на майката са написани. Лелята обаче иска заявлението да е попълнено от мен и парите да се преведат в моя сметка.
Подобно, но на мъжа ми са му обяснили, че трябвало някъде в заявлението аз да напиша, че го упълномощавам. Е нямаше как да поправям, нито пък видях такъв ред. А и да имаше, как в електронен документ от негово име ще се подпиша аз Thinking Написах една декларация, че съм съгласна той да заяви и получи помощта и я изпратихме като допълнителен документ. Сега чакам да видя дали ще го одобрят.

Връщам ви малко назад, но при нас случаят беше същия. Мъжът ми подава онлайн заявлението, но аз и детето се водим на друг адрес. Върнаха му обаждане да напиша свободен текст, че съм съгласна парите да се преведат на неговата сметка. Написах, прикачихме и всичко беше точно после.

Здравейте,
да попитам - като получите заповедта за превеждането на парите в egov, значи всичко е наред и само чакаме парите, нали? Simple Smile Че минаха повече от 2 седмици, но не вярвам и да са много бързи.

Честит празник на учителя и от мен! Да са здрави и здрави нерви им желая! Simple Smile

За стипендиите трябва класната да каже. Във всяко училище критериите са различни. В нашето вече подадохме заявления и някой ден ще се надяваме на стипендия. Simple Smile

При моя син натоварването е доста, но пък има вече първа оценка по немски - шестица. Simple Smile Много е щастлив, но му казах да не се отпуска. Smile Започна да се отпуска и да говори на немски, та имам най-накрая надежда, че може да го понаучи. Simple Smile

По математика е супер доволен - новата госпожа карала бавно и обяснявала много хубаво, за разлика от предната в прогимназията.

В Школо статистиките винаги са били неточни, вече и при него не са, а, като стане втори срок, започва да смята средно аритметично между всички оценки (втори и първи срок) и става още по-неточно.
Не мога да намеря сега функцията за всички потребители ( където да са и децата). Т.е. има я, но там е само синът ми като ученик и учителите, другите ученици ги няма.
При всички ли е така или е променена някаква функционалност в акаунтите?

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 13:24 от denizara

Общи условия

Активация на акаунт