В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 710
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Днес ходихме до РЗИ и ваксинирахме Алекс. Надявам се леко да понесе ваксината.

Около мен всички май си зареждат картите (на децата) в пункт.

# 661
  • Пловдив
Писна ми от некомпетентни хора. Не разбирам защо всички трябва да са с висше образование получено насила. Защо на всички доктори децата им трябва и те да са доктори -насила. Бясна съм вече. От 3 дни свекърва ми е с болки в гърба в проекцията на сърцето. Възрастна жена на 84 ,логично пращам я при джипито и евентуално кардиолог, ако има нужда. Днес минала през личния лекар, преглед няма, директно талон за кардиолог. Кардиологът я преглежда ,пуска изследвания, екг- всичко е прекрасно. Отивам по обяд да я видя, тя реве от болки. Вдигам блузата и о, чудеса-херпес зостер. Побеснях. Закарах  я отново при джипито, да не го изпуснем. След 30 мин ми излиза с рецепта за Аналгин и Неуробекс. Е, носихме се из цялата поликлиника с тая жена. Ми не ставай доктор, не те бива. Наглостта й стигна до там да ми каже "Вие като сте лекар, защо ми я водите-лекувайте си я." Ми водя я, защото всяка жаба трябва да си знае гьола и тона на квакане, и не е редно аз да я лекувам. Е, лекувам си я сега. Ама тия дето снахите им не са доктори не знам кой ги лекува.
Следобяд отивам в банката да направя един превод. Девойката ми казва такса, която е абсурдна и ме уверява ,че е толкова. Отварям приложението-показвам й колко би трябвало да струва и о,чудо. "Извинявайте, аз съм натиснала Лихтенщайн".
Еми, трудно се плува в сярна киселина. Оплаках ви се хубаво.
Девойката днес и тя ядосана. Имала 5 на входното по мат,но нямала нито една грешка. Отнели й точки заради това че не е написала решенията на 3 от задачите ,а само отговора. Ама тя не е виновна-те били за ограждане. Аз съм доволна, тъй като си намери майстора. То бива мързел бива, ама нейния е извънгабаритен. Добре, че дишането е естествен процес, че ще умре от задушаване.

# 662
Скрит текст:
По онлайн продукта на ЦГМ - както писах, регистрирах се в онлайн портала и поръчах пластика на ученика (удобно е, защото снимка може да се направи на момента или да се прикачи от галерия). Сега отидохме до пункт, където по телефона намериха регистрацията и ни дадоха персонализираната пластика със снимка (срещу 3 лева - не ми даде опция да ги платя в портала), заредих за месец. Обаче, питам: сега мога ли нататък онлайн да зареждам - дамата ме посъветва да си ходя в пункт, че било по-лесно. Порталът правел някакви неща, но и те не знаели точко кое как. Трябвало да имам регистрация при тях (което било различно от регистрация в Портала, провериха ме по ЕГН - няма ме Smiley). За целта - да попълня формуляр и да нося снимка Thinking Рекох си, може пък вярно да не знаят какво се прави в този портал и отварям с надежда, че в моята регистрация ще виждам картата на детето - няма я. Сега може би трябва да си поръчам една карта за мен през портала, като прикача снимка някаква (че чак на хартия нямам Smile). Обаче после, едва ли не, трябва да си я взема тази пластика, нищо че към момента не ползвам градски транспорт, освен инцидентно, когато пък плащам с банкова карта директно.
Приемам съвети по това тайнство на зареждане на картата на ученика онлайн Laughing
FreshBreeze, стига, моля те, я не им се връзвай. Супер удобно е онлайн и няма никакъв проблем. Само един е профилът - твоя. Детето няма профил, само трябва да свържат неговата карта с твоя профил в пункт на ГТ и после неговата карта я виждаш на профила си на "свързани карти". Не е необходимо ти също да имаш заредена карта или само пластика.

Даже останах много приятно изненадана защото се чудех като пише примерно, че картата е валидна до 10-ти, това включително ли е, не е ли. Всъщност се оказа, че дните, за които картата е активна не могат да бъдат избрани на календара и съответно няма как да стане грешка.

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 19:57 от Winder

# 663
Рени, че как кардиологът я е прегледал и направил кардиограма без да види обрива?! Преди да избие, да- чудене голямо, ама като се появи и всичко става ясно. Всъщност от кога е обривът? Ако не става само с  аналгин, помисли и за нещо друго за обезболяване. Да мазнете и с ацикловир?
Не знам кой лекува тия, дето вкъщи си нямат кой, ама наистина не знам. Личните отдавна са основно администратори и чиновници и гара разпределителна. На такива чудеса съм се нагледала....
Просто вече нямам сили да резистирам на обстоятелствата, еле пък с банките, за чиято дейност съм тежко ненаясно.

# 664
  • Пловдив
Никаква идея нямам как  е прегледана. Обривът е на лява плешка и отива към ръката. Пуснала съм ацикловир през устата 3х2, което е една идея малко ,ама и тя е 50 кг, ацикловир крем 5% и оклис от 600 мг. Витамини и имуностимулант ще пусна като мине активния период.
Според мен обрива е поне от вчера, защото тя ми каза че е усетила вчера нещо на гърба като се е пипала. За джипито знам че не е преглеждана. Кардиолога е видял екг, направено от сестрата. Слушал е сърцето, уж. Какво да кажа, обвинявам се, че не отидох с нея. Ама не мога винаги с всеки да съм навсякъде. Ще трябва явно, защото като видят възрастен човек сам ,вниманието е нулево. Живея на 300 км от родителите си и тази жена ми е като майка от 32 години, няма да си простя, ако изпусна нещо.

# 665
  • в очите на дъщеря ми
Мдамм Рени, мила, родна картинка! Дано лекарствата подействат, да  я облекчат и да и мине бързо на жената!

# 666
  • София
Аз съм от тези, които си нямат лекар вкъщи. И не е лесно. Но разбирам от банки, от данъчни и от НОИ.
Така като ви чета, спасението е снаха - лекар. Добре че имам двама сина. Единият записа право. Другият се е насочил към физика и програмиране. Имайте ги предвид ако дъщеря ви запише медицина. Ще покрием всички жизненоважни сектори.

Това е шега де. Не съм тръгнала да женя 14-годишни. Ама от друга страна… Joy Joy Joy

# 667
  • Пловдив
Вампирче, каката не записа медицина. Наборката и тя не се вълнува от нея. Но хич не е майтап. Трябва да се покрият важните сектори.

# 668
  • София
Те на теб разчитат децата.
Свекърва ми беше лекарка. Като почина, наборчето беше на 5 и като ревна, че сега ние няма да си имаме лекар. Реших да го заведа при личната, че да види, че имаме лекар. Тя беше наборка на свекърва ми. Оказа се, че и тя получила инсулт. Та чак третата лекарка, която потърсих беше в кондиция. Тогава не си давах сметка колко е полезно да си имаш лекар вкъщи. Ама сега вече знам.

# 669
Аз търся зет, който ще следва медицина. Нищо че е рано още.
Ако дъщеря ми се ориентира към лекарската професия, ще пиша. Така, де, нали сме едно голямо семейство тук.

# 670
  • около Варна
Откакто сме в новото училище, получавам стрес от всяко известие на Школо. На входното ниво по БЕЛ, където и е силата, оценка 3, среден резултат на класа 3,60. Казах и снимай го този тест да го видя, госпожата го дала за една минута и си го взела, пък и не пишат върху самия тест, а на отделен лист отговорите. Много се ядосах, това са деца с високи резултати на НВО и да изкарат масово тройки и четворки. Омръзна ми и от тази практика писмените изпитвания да не се връщат, как да си коригират грешките. От години МОН не изисква да се съхраняват при учителя, както беше преди. Сега с трепет очаквам резултата по математика, там трябва да е отрицателно число 😁

# 671
Освен, че не връщат тестовете, в старото училище дори не ги коментираха, за да си разберат грешките.
Пиша поредния голям "-" на българското образование.
Не че на МОН им пука за мнението ми...

# 672
  • София
А аз не мога да разбера този стремеж да се пишат слаби оценки. Накрая се получава така, че децата с 4 от МГ знаят повече от отличниците от ЕГ. А за езикът точно обратното - в МГ имат шестици по език, ама речникът им от 20 думи.

# 673
Моето е с четворки по физическо и рисуване. Simple Smile)) В старото училище редовно покривашу нормативите за 6, а платната, които рисуваше ги окачаха тук там.
Според мен искат да им свият перките.

# 674
За да не получават стипендии догодина ли?

Общи условия

Активация на акаунт