Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 687
  • 853
  •   1
Отговори
# 165
Абе, каквато и помощ да получи от майка си, същественото е,че това дете ще расте Без Баща.
Хрърчиш в облаците и единствено Егоизма ти, ще ти изиграе лоша шега. Нооо...после няма връщане, не е кукла, която да захвърлиш, когато ти омръзне.

# 166
  • Пловдив
Сигнализирах модератор за "Малоумни съвети от неориентирани лелки, които сигурно посмъртно не могат да се оправят в живота без подкрепата на мъж или роднини. Да ви имам и капацитета...". За подобни изказвания, добре описани от самите себе си, смятам, че така е редно.

"Капацитет" впрочем е една от думите клишета, използвани от дами с "претенции" (друго клише).

# 167
Не ми отговори на въпроса - ти си стояла вкъщи да си гледаш бебетата, докато майка ти и баща то са те издържали ли?
Е, цял форум знае, че мъжът на Андариел я е издържал да стои у дома до пълнолетието на децата им. Тя затова така щедро раздава съвети колко е лесно да се отгледа едно дете.

# 168
Много се стреснах. Но казвам самата истина - нелепо е зрели жени да дават такива неадекватни съвети.

# 169
  • на село
Това бебе им е кръв на бабите и дядовците, а не бездомно куче. Някак не мога да си представя, че няма да гледат собствената си плът и кръв. Пикла или не - дъщеря им е. Такава я имат, такава са я отгледали, такава ще си я гледат и ще й помагат.

Точно, че е моя кръв,  ако е  дъщеря ми, ще съм първата, която ще посъветва за аборт и ще я заведа.

# 170
  • Варна
Някак не мога да си представя, че няма да гледат собствената си плът и кръв.

Ти не можеш да си го представиш ама се случва. Много често. Обаче бъдещата майка го разбира късно. Чак, когато вече е родила или е в последни месеци.

# 171
На тая възраст, доникъде не стигнали, дори пикльото до нея да я иска с детето, пак е по- разумно да направи аборт.

# 172
Аз също бих посъветвала дъщеря си да направи аборт в такава ситуация.

Не можела Андариел да си представи как бабата и дядото няма да помагат на авторката. Със сигурност Андариел много неща от реалността не може да си представи, но нейната неспособност да си ги представи не променя реалността им.

# 173
  • Варна
Мога да си го представя, защото съм го виждала и виждам и сега при мои колеги и приятели.

# 174
  • в очите на дъщеря ми
Не пиша в подобни теми, не че не им вярвам, просто мисля, че няма смисъл....
Последното мнение обаче , ме изуми и не мога да спра да се хиля ( с горчивина)...каква кръв, кви 5 лева, явно авторката на поста явно не е чувала, хайде остави за оставени за осиновяване деца, ами тези, които са подхвърлени на улицата, при - 5 градуса...
"Боже, колка мъка има на този свят!"

# 175
  • Пловдив
Офтопик.
Там лелята, която забременя без мъж и на 40+ беше настойчиво съветвана да го махне, защото нямало да се справи, как така без мъж. Тогава героинята на Невена Коканова май беше, каза "вие дори не смеете да го изречете, а карате мен да го направя".
Лелята не беше без мъж, беше омъжена за по-възрастен мъж, който имаше голяма дъщеря и внуци от предишен брак. Тя забременя неочаквано за годините си, а мъжът и (Георги Калоянчев) пък не искаше да става татко на бебе, защото внучката му щяла да се разхожда с гаджета в парка и той край нея в количка щял да вози леля и.
Няма отношение, само уточнявам.

Едит. Сетих се още нещо за тоя филм.
Скрит текст:
Дъщерята на героя на Калоянчев му се разсърди, че се излага така с бебета на стари години (или пък защото и е намалил наследството, биха казали по-циничните Wink), и не искаше да отиде да види брат си. Две съседки се хилеха клюкарски, докато възрастната бременна минаваше покрай тях, а в това време млякото от пазарската торба на едната течеше и една котка го ближеше.
А в един от следващите филми, бяха поредица от минисериали за същите герои с отделни заглавия, "Неизчезващите", дъщерята на семейството главни герои, дето героинята на Коканова и беше леля, отседна на квартира в провинцията. Там се появи племенничката на хазайката, забременяла без брак като авторката или лирическия аз на темата. Това е филм от 80-те. Родителите и като разбрали, станал голям скандал и тя избягала при леля си. Племенничката мислеше за аборт и лелята и дръпна една лекция, малко в повечко клиширана, си мисля от днешна гледна точка - ти знаеш ли как се казваше едно време за бременна - "несама"; като си несама, как така сама решаваш... Лекцията премина в разказ как лелята останала без деца - напъвала се в ТКЗС-то да доказва колко е силна и работна, настинала при ремонт на комбайн в дъжда, разболяла се и затова не могла да има деца (и нас така ни плашеха бабите да не си простудим яйчниците, а май имаше и елемент на анти-еманципация в лекцията на лелята във филма Wink). Накрая дойде бащата на момичето, явно и той с намерение да замъкне дъщеря си за ушите на аборт, може би след като първо я набие, де, но лелята с помощта на нашата героиня я скри. Бащата крещя, крещя и си замина.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 08:33 от Магдена

# 176
  • София
Мога да си представя всичко, защото съм видяла какви ли не семейни конфигурации. Като цяло изводът, който мога да направя е, че ако поне майката на момичето е с акъла си и е отговорна, е от голяма помощ дори при неочаквана бременност и раждане. Все пак, достатъчно много майки не си натирват дъщерите към болницата, нито след раждане отказват да помогнат за внучето. Въпрос на морал и капацитет на самата майка на майката.

Какво за бащата? Нито ще е първото, нито последното дете, което е отгледано без баща. Да, не е идеалният вариант "мама, татко и аз", но хората и така живеят. Бебе, на което бащата духва след раждането в по-добра позиция ли е? То също расте без баща. Важното е майка му да го обича и да се старае и да се грижи за него.

# 177
А представете си това дете в каква среда ще расте и на какво ще бъде научено. Никак не го виждам това да му осигурят добър старт в живота. Общо взето - поредният провален живот заради егоизма на ''възрастните''.

# 178
  • София
На това бебе, хайде на майка му й трябват минимум 2000лв кеш пара на месец. На санитарния минимум.

# 179
Да, някои неща в живота не могат да се предвидят, дали бащата няма да те остави или да почине. Но, когато още изначално са те зарязали а ти да се втурнеш да раждаш и на инат да обречеш едно невинно създание на мизерия и лишение си е безотговорно.

Не съм си и мислела за деца, ако нямах нужната финансова стабилност и мъж до себе си.

Общи условия

Активация на акаунт