Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 694
  • 853
  •   1
Отговори
# 195
Всъщност, и ние, и авторката сме наясно, че подкрепа от родителите си тя няма и няма да има. Ако това бяха подкрепящи родители, нямаше да я оставят още като ученичка да работи по заведение и щяха да се погрижат тя да учи, а не да разнася таблите. Оставили са я да живее и да се оправя сама още откакто е била ученичка, обаче сега ще я вземат в дома си и ще ѝ плащат разходите и на нея, и на бебето. И един мармот завива шоколад. Ние сме наясно, че авторката написа как ще я подкрепят, просто за да не падне по гръб. Иначе, реалността на живота ѝ си личи от километри.

# 196
Може да изгрубявам, но майката и дъщерята са посредствени хора с липса на реални цели и амбиции. Нека момата да ражда и да обрече и детето на същия посредствен живот. Някои хора толкова си могат.

Майка ми никога няма да ми каже да направя аборт за по-добро бъдеще, защото не желае да правя същата грешка като майка ми когато е била на 16.
Не мисля, че нямам цели и амбиции.

# 197
Разкажи ни за целите и амбициите си тогава.

Май по-рано написа, че възнамеряваш да продължиш да работиш като сервитьорка след като бебето се роди. Това ти е амбицията в живота? Да разнасяш табли цял живот?

# 198
Аз ти вярвам, че имаш цели и амбиции, но мисля, че бъркаш мечтите с целите и амбициите. За да имаш и да постигнеш целите и амбициите си, трябва да имаш малко реализъм. Трябва ти план и действия по него. Ти имаш ли такива? Каква е конкретната визия на твоите цели и амбиции? Как ще ги постигнеш с гимназиално образование, самотна майка на бебе и работа като сервитьорка?

# 199
Добре, де, авторке, ти такъв ли живот искаш да имаш? Не си ли си мечтала да се образоваш, да си намериш хубава работа, да получаваш добри доходи, да намериш свестен мъж и да си имате нормално и здраво семейство? За детето си това ли искаш - да го родиш толкова рано, то да разбере в един момент, че баща му е бил страхливец и е избягал и да се чудите с майка си и мъжът й как да ще се оправяте с финанси и гледане на бебе? Да, абортът крие рискове и е доста деликатна тема, но смяташ ли, че ако сега родиш това дете, ти и то ще имате хубав живот и ще можеш да му осигуриш всичко необходимо? Не ти ли идва отвътре да се целиш по-нависоко в този живот?

# 200
Разкажи ни за целите и амбициите си тогава.

Май по-рано написа, че възнамеряваш да продължиш да работиш като сервитьорка след като бебето се роди. Това ти е амбицията в живота? Да разнасяш табли цял живот?

С две приятелки и братовчедка ми мислим да си отворим студио за красота. Аз имам курс за маникюристка, братовчедка ми за фризьорка, едната приятелка също има курс за маникюристка, а другата за грим и търсим да си наемем и да си отворим студио. Аз си взимам клиенти вкъщи засега от две години насам

# 201
  • София
Природата така го била измислила… в Африка има такива племена, където децата не са на родителите, а на племето и всички ги гледат. Този етап в еволюционното развитие явно някои потребители не са го надскочили.

Тя проекто-бабата като я гледам как си гледа собствената дъщеря и какви акъли ѝ дава, мога да си представя как ще гледа внучето. Тея пари дето ще ги дава за колишки, легълца, дрехи и памперси, да беше ги дала за образование на щерка си, след като я беше наритала да запише нещо в университет, и да беше ѝ обяснила как работят презервативите и противозачатъчните.

Какво за еволюционното развитие, което някои потребители не са надскочили?

Какъв е проблемът с племената в Африка? Хора като хора, култура като култура. Или смяташ, че европейската култура е по-култура от тази на африканските племена? За съвременната антропология няма градация в културите - те са равни по ценност, независимо в кое кътче на планетата се намират.

Ахам, като гледам и възрастни, зрели хора също не знаят как работят контрацептивите, имайки предвид количеството аборти, които се правят всеки ден. Неочаквани бременности се случват постоянно. Включително на умните и красивите, с пет висши образования. Някои раждат, други отиват в болницата и после се правят, че нищо не е било.

# 202
Оф, зарежи учебника по антропология от ПУЦ-а и иди да видиш как живеят някои африкански народи. После, ако ти хареса, прати там децата си, да живеят като тях.

# 203
Ти да не си нещо комплексирана на тема образование, че повтаряш за умните и красивите, дето не били баш толкова готини, умни, образовани и заможни колкото се изкарват?

Аз нямам 5 висши, имам две. Имам един аборт, който обаче не е бил по желание или защото не мога да си позволя бебе, нито е бил защото не знам как работят контрацептивите. В моята среда от близки приятелки със сходен опит в живота, поне от по-близките, с които съм го обсъждала, има жени със загуби, но никога с аборт от незнание какво е презерватив. Считам се за средна класа и средноинтелигентна.

Андариел, много си ми странна. Не мога да си представя как са ти се формирали възгледите за живота. Малко все едно си расла в саксия, така ми звучиш. В днешно време много хора живеят далеч от родителите си, в страшно много случаи си е съвсем нормално да няма как да имат помощ от тях. Авторката има късмет, че майка ѝ е наблизо.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 17:20 от Анонимен

# 204
Леле, това се казва план - да се отвори салон. Ти осъзнаваш ли, че само за да започнеш месеца си минимум 2000 лв назад - за наем, консумативи и материали? И че ще работиш на загуба няколко месеца поне, докато се набере достатъчно редовна клиентела. А може и да не стане. Почти във всеки квартален салон за красота дават място под наем, та явно не върви чак толкова. А при криза това, заедно с кръчмите, ще са от първите, от които хората ще се откажат.

# 205
😳😳😳
Най-много още едно бебе да направи,като продължи в дискотеката и сервитьорството, разбира се с друг донор(който пак ще постъпи като първия) и общо взето,един омагьосан кръг!Като я чета, наистина толкова си могат и повече няма какво да се очаква от такива хора.А с най-разпространената професия напоследък (маникюристка😳),ще стане първа бизнес дама.Жалко за поколенията след въпросните 20-годишни, наистина са обречени!

# 206
И все пак по-добре с някакъв план, дори да не звучи за момента особено успешен, отколкото съвсем без план. Ако авторката има желание и е добра в нещо, то могат да се случат нещата - с упоритост и постоянство. Но трябва да се гледа и финансовата страна на нещата.

# 207
Умните и красивите като от Бизнес парка мислим с главата си, а не чакаме на мама и татко да ни отглеждат децата. Родителите ми имаха и свои мечти за старините си, жалко, че татко не доживя да ги сбъдне.

Не съм мислила никога да раждам к да тросна на мама и свека да гледат бебе. Ама те двете заедно не взимат заплата колкото мен. И понеже съм си скъсала д-то от учене и работа, сега бера плодове. Не знам какви са тия хора, които нямат търпение да снесат златното яйце и да се върнат в дискотеката. Сори, авторке, козметичка/маникюристка може да станеш, но сервитьорка с бебе не те виждам.

# 208
  • Пловдив
Тази сутрин чета, че приятелката ми, дето роди на 21, се е похвалила във Фейсбук, че адвокатската кантора, в която работеше преди няколко години, допреди тя да поеме обслужването на голямо дружество и да се разделят, я кани за партньор. Но все пак никоя, повтарям - никоя жена, забременяла на 20, не може да постигне нищо в професионален план, дори да е заедно с "пикльото", дето е правил детето (моята приятелка още е заедно със същия). Забременяват на 20 само глупавите и грозните, които не могат да издържат дори себе си и не могат да си представят какъв тежък живот на маргинали ги чака децата им. Важи за всички 20-годишни. Срамно и циганско е да се ражда, без да имаш личен доход за пълна издръжка на мама и бебе, това е санитарният минимум. В днешните времена, след някоя и друга революция за изваждане от кухнята, 20-годишната възраст е непосилно ранна за това.

В конкретния случай и аз съветвам най-малкото да се обмислят нещата десет пъти, заради съмнителната подкрепа от майката и може би от сегашния и мъж, но тук продължават да се леят високомерни умнокрасивини, претендиращи да са общо правило, че и обиждащи тия като нас от Африка и ПУЦ-а.

# 209
Може да изгрубявам, но майката и дъщерята са посредствени хора с липса на реални цели и амбиции. Нека момата да ражда и да обрече и детето на същия посредствен живот. Някои хора толкова си могат.

Ех и тия посредствени животи, дето явно е по-добре да не се родиш, отколкото да ти се случат.
Честно, този форум все ще намери да ме хване неподготвена с нещо такова. Бг МАМА.

Общи условия

Активация на акаунт