Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 705
  • 853
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Магдена, нали се разбрахме, че си е имала мъж и два чифта баби и дядовци?

# 211
Обич Синеока, наистина има случаи, в които е по-добре да не се родиш.

# 212
  • Пловдив
Горджъс, а прочетохме ли, че по-нагоре нееднократно се писа как дори при наличие на пикльо до нея пак абортът е по-доброто решение? Wink Че дете или се гледа без никаква помощ само от родителите (разширеното семейство нека си остане в Африка и в пуца), или не се ражда? Че 20 години е много ранна възраст за деца, следва плюене в пазвата дъщеря ни да не забременее на 20?
Това за посредствените животи не го бях видяла и също е добро.

# 213
Има едно нещо наречено - устойчиво развитие.

Тоест растеж, но който може да устои на сътресенията в системата.

А не главоломен растеж без защитни клапи.

Сега примерно си сервитьорка, маникюрист, може да изкарваш добри пари.

НО :
1) сервитьорите обикновено ги осиуряват на минимална, а болнчни, майчинство, отпуски - сам си ги покриваш (тоест няма такива).

2) като станеш 6,7,8,9 месец - няма да е лесно да си сервитьорка и да летиш на крак по 12 часа 6 дена в седмицата.

3) собственият и бизнес - не знам колко е голям, ама доколкото разбирам не е нещо уау (не ти режа крилете и не го изоставяй, но не е нещо солидно за момента).

4) първата година-две майката е нонстоп до детето и взима майчинство. РАзходите нарастват. Времето отива основно в детето. Майчниството ти сигурно ще е минималното - тоест на месец по 710 лв.

5) има бая бонус разходите за детето - абе някъде 400-500 лв ти е детето на месец. Може и по-малко ако го кърмиш, и разни приятели ти дават от техните деца.

6) раждането струва поне 1000 лв.

7) хубаво е в месеците след 5тия да имаш някой под ръка, който да те взима с кола, да те кара наляво надясно и т.н.

Sunglasses ако не можеш да работиш като сервитьор след 6тия месец - от къде доходи?

Това не значи, че те съветвам да прекъснеш бремеността.

Но мисли добре - как ще го наредиш?

А и след втората година - това дете все ще има нужда от финанси, грижи.
Как ще израстнеш, ще учиш и с дете.

Не е евъзможно, но ще е трудно.

Но ако наистина си го решила - ще успееш. Няма нищо по-добро от родителската любов и може да свършиш чудеса с нея.

# 214
  • София
Аз доколкото виждам авторката има план.
По въпроса с гаджето - разкажи му плана, вие ще сте млади мама и татко, ще сте готини, ще се снимате с бебето в социалките, но отговорността ще е на майка ти и баба ти. Може да се върне като му обясниш колко ще е лесно. Wink

И успех със салона, посредствена професия, но моите маникюристка и фризьорка изкарват бая повече от много образовани и никак непосредствени жени.  Wink

# 215
И успех със салона, посредствена професия, но моите маникюристка и фризьорка изкарват бая повече от много образовани и никак непосредствени жени.  Wink

Един с който ритахме футбол изкарва 10ки хиляди на месец. Казва се Ники Михайлов.

Ама всички други дето ритахме с него в първи клас в отбора на Левски Раковски не печелим пари от футбол. Или поне не ми е известно.

# 216
  • София
И кой отсъжда дали и кога е добре някой да се ражда или да не се ражда? Или някой вече изземва функциите на Господ - ти ще раждаш, ти няма да раждаш, това дете има право да се роди, онова няма право! Съвсем зловещо и нечовечно взе да става, да не казвам по-силна дума.

# 217
  • Пловдив
Така е, и жена ти не изкарва колкото шеф Манчев, ама пък и тя, и ти, и ние тук, другите с най-обикновени, посредствени животи, не сме останали гладни и бездомни.
Пак повтарям, съгласна съм, че в конкретния случай нещата наистина трябва да се обмислят десеторно и да се подсигурят поне двойно. Смешни са ми само изсипаните на кило пренебрежителни квалификации и прокоби за "посредствените".

# 218
Магдена, ти сама ли отгледа децата си и на 20 ли роди, без нищо зад гърба ти?
Щото за мен това е безотговорно.

# 219
  • Пловдив
Сама ги гледам с баща им, раждах между 36 и 42 и междувременно бабите и дядовците починаха повечето.
Веднага да си свиват ушите от срам всички безотговорнички, които са раждали като студентки, ама-ха!

# 220
И кой отсъжда дали и кога е добре някой да се ражда или да не се ражда? Или някой вече изземва функциите на Господ - ти ще раждаш, ти няма да раждаш, това дете има право да се роди, онова няма право! Съвсем зловещо и нечовечно взе да става, да не казвам по-силна дума.
Ти съвсем се оля с драмата. Никой не отсъжда. Дават се препоръки и се споделят мнения. Сори, ако толкова зловещо ти действат мнения, различни от твоето, ама в такъв случай терапията е силно препоръчителна.

# 221
Ее тогава какво раздаваш квалификации, като не ти е такъв случая. Родила на 36, с мъж до себе си и ми се прави на самарянка, как едно 20 годишно, забрудено девойче, майка да става.
Па и без наличен баща.

# 222
  • Пловдив
Аха, а с безотговорните омъжени 20-годишни бременни, някои от които неработещи редовни студентки, как стоят нещата?

# 223
Случаи всякакви, мама и тате ако са богати и осигурят студентката и бебето е друго.,ама в конкретния случай не е така. Абе как се гледат деца без пари? И то в тия времена, ай стига глупости.

# 224
Ама някои така и не разбраха разликата между родилите студентки на 20, 20+, особено в миналото (когато е било често срещано да се ражда на тази възраст) и девойчето от темата, което ни има образование, ни стабилна опора в лицето на мъжа си (то няма такъв), ни свястна работа с постоянни доходи. Че и бъдещата баба не се знае как и колко ще помага.

Общи условия

Активация на акаунт