Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 709
  • 853
  •   1
Отговори
# 225
По мое време студентките редовно обучение, които са бременни, получаваха 3000лв помощ  от държавата. Е, те си имаха мъже, де. Тия, които познавам и ми бяха състудентки. Завършиха си, работят си, но имаха мъже до тях да ги издържат.

# 226
  • Пловдив
Още много преди девойчето да опише ситуацията, се изказаха и след това продължиха да се изказват разни съображения за раждащите на 20 по принцип, та не знам кой не е разбрал нещо.

# 227
Абе жЕни, какво се пените. Авторката го е решила и изобщо не пита това.
Отиваме на сентенцията, че "няма дете да е останало неотгледано" и си свиркаме.

# 228
Ситуацията беше пределно ясна от първото мнение, в което тя търси да Обеди бащата на детето си да се върне.

# 229
В случая не възрастта е най-големият проблем, а всичко останало. Аз ако бях в ситуацията на авторката - необразована, без сериозна работа и с приятел, който е решил да си бие камшика заради непланирано бебе, моите родители изобщо нямаше да пърхат от щастие, че ще им висна на врата да ми гледат детето. Безотговорно е, пък вие си пишете каквото си искате.

# 230
  • София
А, никой тук не е казал с наличен льольо да не ражда, без тия.
И никоя не е против ранното раждане, а е против безотговорното такова.

# 231
  • Пловдив
А, никой тук не е казал с наличен льольо да не ражда, без тия.

Цитат на: happy doc
На тая възраст, доникъде не стигнали, дори пикльото до нея да я иска с детето, пак е по- разумно да направи аборт.

Да не цитирам всичко останало в стил "на 20 е безумно рано", "никой не е длъжен да помага за внуци, безотговорно е" или "бебето ще и попречи да учи и ще стане маргинал" (а трябва ли наистина всеки непременно да учи вишу или две, за да не се окаже маргинал, не знам).

# 232
  • София
Разбира се, че на 20 е рано. Колко хора на такава възраст могат да гледат деца? "Мама ще ми гледа бебчито" е лигавщина.

# 233
  • София
Разбира се, че на 20 е рано. Колко хора на такава възраст могат да гледат деца? "Мама ще ми гледа бебчито" е лигавщина.
Сами.

Щот новия мъж на мама кат писне, че не ще вече две гърла и не знам.

# 234
Естествено, че никой не е длъжен да помага. Детето е отговорност на родителите си и на никой друг. Децата най-късно в момента, в който са решили да се размножават би трябвало да спират да бъдат отговорност на родителите си.

И освен това има доказана корелация между ниската възраст за раждане на първо дете и образователен ценз и стандарт на живот в днешно време, пък вие си разказвайте приказки от 70те години. В развитите страни също по селата, където времето е спряло, създават семейства на 20, но в по-икономически силните региони и в големите градове това обикновено не е така. Има си причини за тези развития. Не казвам, че няма изключения от всяко правило, но те са си точно това - изключения.

# 235
  • Пловдив
Не знам каква корелация имало, твърденията и внушенията са точно горните, които посочих - сакън, дете на 20 годинки не може да гледа дете, без доходи за пълна издръжка на семейство + възможност за пълно физическо поемане на грижите е безотговорно, детето няма да ти позволи да учиш вишу и така ще си съсипеш бъдещето.
Сетих се за още две редки изключения, вярно, и те от праисторическата ера - двете ми братовчедки, които се омъжиха бременни и родиха през 1989 г. съответно на 21 и на 19. Първата е университетска преподавателка. Втората се занимаваше с пеене (не на чалга), сега не знам какво прави, но е в Англия.

# 236
Офффф 89-та е било норма да с еражда на 20-25 години. След това са били стари моми. Кво сравнявате с миналия век, не знам..

# 237
  • София
Е, за някакво гледане – може. Те и братята си ги гледат по някакъв начин. Ако това е достатъчно...

# 238
  • Пловдив
Предполагам, и не бива да се прави повече от едно дете за цял живот, че иначе не може да се гледа качествено, а само някак, като "братята". Wink

# 239
И моята майка ме е родила на 23 г. Но преди 30 години, завършила висше, със съпруг, работа (и при двамата) и нормални доходи. Да, имало е помощ от баби и дядовци, но не и постоянно гледане и издръжка на родителите.
И други такива случаи има, доста при това, но предимно в миналото.
А знам за няколко по-различни случаи - непланирано бебе на 20 или 20 и малко, много ниски или никакви доходи, без работа и без образование. Да, бащите са били в картинката. Следва сватба (за да не родят момите без брак), тегав съвместен живот няколко години, развод със скандали и страшен психически тормоз и върху детето. За жалост знам за не един или два такива случая. Прелестна картинка.

Общи условия

Активация на акаунт