Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 916
  • 853
  •   1
Отговори
# 240
Не знам каква корелация имало, твърденията и внушенията са точно горните, които посочих - сакън, дете на 20 годинки не може да гледа дете, без доходи за пълна издръжка на семейство + възможност за пълно физическо поемане на грижите е безотговорно, детето няма да ти позволи да учиш вишу и така ще си съсипеш бъдещето.
Глупости. Казано беше, че авторката на темата, която е на 20 години, не може да гледа дете, защото тя няма нито образование, нито професия, нито доходи, нито партньор, нито родителска подкрепа. Сега ясно ли е?

# 241
Продължавай да вадиш позитивни примерни от времето на социалистическия строй. Знаеш ли случайно дали такива общества са по-развити или по-изоставащи от западния свят? Помисли си, това във връзка с темата за корелацията.

# 242
  • Пловдив
Глупости. Казано беше, че авторката на темата, която е на 20 години, не може да гледа дете, защото тя няма нито образование, нито професия, нито доходи, нито партньор, нито родителска подкрепа. Сега ясно ли е?
Глупости. Казаха се точно нещата, за които пиша, освен всичко останало конкретно за авторката. Това се вижда дори от последните мнения на Бад Карма и Миленака. Сега ясно ли е?

Цитат на: BadKarma
Помисли си, това във връзка с темата за корелацията.
Хубава работа - та нали вие, интелигентните, сте по мисленето, ние сме от Африка и от нискоразвитите села и социалистически паланки.

# 243
И от миналия век сме, както се оказа...

Не се обиждам на назаднала и изостанала, но не е и забавен тона на разговора по иначе сериозната тема.

# 244
И ти ли имаш някакъв личен комплекс на тема образование? Ами да, ако не си запозната с тези тенденции и развитие, верно добре, че сме ние интелигентните да ти кажем. И никоя от нас не е казала, че коя да е 20 годишна няма да се справи, казахме, че на тази (и на повечето, които в днешно време забременяват на тая възраст) няма да ѝ се получат нещата. Защото в 21 век амбициозните момичета не си мечтаят да сменят памперси на 20.

# 245
Западният свят, деца не произвежда. Харчи пари само за собственият си кеф. Намаляването на раждаемоста във високо развитите общества е световен проблем.
Да се чуди човек аз като родих рано, по вашите стандарти, без баби и дядовци как отгледах деца, които и не са маргинали останали без образование и бъдеще.
Като почнете да ги ръсите тези "общовалидни" правили, да падне човек от смях.
Вашите пенсии в общият случай се очаква да се изкарват от децата на маргинали от африка например.

По темата - мъжът надали ще се върне, надали ще ти е лесно, но щом си решила ще се подредят нещата.

# 246
  • София
Предполагам, и не бива да се прави повече от едно дете за цял живот, че иначе не може да се гледа качествено, а само някак, като "братята". Wink
А, защо? Ако можеш да гледаш повече деца, няма лошо. Е, стига и да искаш де. Иначе да, като братята.

# 247
Не знам кой от какво се обижда и къде се припознава, както и какви са му основанията да се припознае. Аз самата съм родила на 22 през 1993 година. Между мен и авторката на темата разликата е няколко светлинни години. Когато родих, бях прясно завършила университета, продължаваща с докторантура, омъжена за практикуващ от години адвокат и семейство с много различен статус от това на авторката. Очевидно съм имала достатъчно подплатен гръб, за да си позволя да раждам. Няма как да се припозная в нейния казус, че и да се обидя.

# 248
  • София
Всички млади родилки в темата са имали съпрузи. Споделена отговорност и шубе.

Коя е родила с баща неизвестен от тук списващите? Миналия век, тоя - нека покаже добрия си пример на авторката.

# 249
И ти ли имаш някакъв личен комплекс на тема образование? Ами да, ако не си запозната с тези тенденции и развитие, верно добре, че сме ние интелигентните да ти кажем. И никоя от нас не е казала, че коя да е 20 годишна няма да се справи, казахме, че на тази (и на повечето, които в днешно време забременяват на тая възраст) няма да ѝ се получат нещата. Защото в 21 век амбициозните момичета не си мечтаят да сменят памперси на 20.

Kъм мен ли е зададен въпросът?
За протокола: аз като ставах на 20 вече го бяхме подкарали 21ви век...
Но да, разкажете за развитие, тенденции, западния свят и мечтите на амбициозните.

# 250
Не, не беше към теб.

# 251
Преди известно време, имах много години поглед върху хора от този бранш с ресторантите и дискотеките.
Отглеждат си децата. В повечето случаи ги водят с тях по кръчмите, спят по пейките. Или стоят доста време сами и вечер включително.
Изкарват пари и не мислят, че утре може да не изкарат. Нито за здравни, майчинство и пенсия.
С изненада установих колко хора, не от римски произход, нямат средно. Започнали работа преди пълнолетие, изкарват повече от техните +че и купон и пиячка, и решили, че няма смисъл да завършват(то и не успели - цяла нощ в кръчмата и сутринта на училище, трудно).

Авторката казва, че поне е взела средното. Има някакъв шанс да се преквалифицира.

# 252
Момичето не пита как да гледа дете, а как да убеди мъжът да гледа дете с нея?
След 17 страници, мнения как да не роди - нещо за което тя Не е питала, защото е написала, че е готова, а само това и се дава за съвет. За чий ще го гледаш сама това дете.
Момичето си има родители, говорила е с тях, дали са и подкрепа.
Явно се чувства уверена в тази част и поради това не пита изобщо дали да задържи детето.

# 253
  • Варна
Мъжа няма как да го убеди, така че дано поне отбере малко от съветите как да гледа детето, защото ще й се наложи.

# 254
  • София
Как, насила, как.
Почва да реве на майка му, майка ѝ на баща му, съди го за бащинство, издръжка, държи насила да става баща, ще го понатиснат и ще клекне.

После любовница, ала- бала, знаете.

Общи условия

Активация на акаунт