Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 915
  • 853
  •   1
Отговори
# 705
  • France
Като жена на тази възраст.... просто не мога да си го представя Flushed

# 706
  • София
О, ако искаш надигаш глас и караш жена си да натири на улицата пропадналата си дъщеря, която не е твоя и не ти пука за нея. И да абортира или да даде детето за осиновяване или каквото ще да прави, но да не ти нарушава половия живот и да си пиеш ракията вечер. Важното е да е далеч от очите и да не се пречка. Чудничко!

# 707
Знам я яслата. Grinning Само да тръгнехме и се тръшвахме болни. Ама на втория ден, не след седмица. Говорим за частна ясла, уж по-малко деца, уж плащам за добри условия. Ми не можа да ходи. Баба. Relaxed

# 708
  • София
От името на бездетна и свободна жена дадох пример. 
Коя би търпяла, при положение, че дъщерята си има биологична майка / бъдеща баба.

Тук биологичния баща никой не го слага в сметките, обаче чуждия е длъжен, иначе излита.

# 709
  • София
Мъжът да не се е женил или съжителствал с жена с дете от друг мъж! Щом се е събрал с нея, трябва да е бил наясно, че тя е станала майка преди да го срещне него и ще продължи да бъде майка и след като той си отиде по пътя, ако реши.  Знаел е, че има дъщеря, тя не го е крила. Ако е очаквал, че тази дъщеря ще е винаги бяла и добра и няма да се пречка, няма да иска нищо и майката няма да има никакви ангажименти към нея, проблемът е в неговата преценка и отричане на реалността.
Има много такива случаи - той тропва и казва, че трябва той да е най-важният и ако майката е по-слаба като характер, се съгласява с него, много често от страх или други обвързаности с него, и буквално натирва дъщерята да си чука главата както знае. А още по-сложно става, когато има природено дете - тогава чуждата дъщеря е аут съвсем, защото той вече държи майката като заложник психически и финансово и всякак с природеното дете, на което е баща и може да има претенции. Затова нямам вяра на такива конфигурации. Достатъчно е едно по-сериозно събитие да се случи и да иска вземане на решения жена-майка, и тогава мъжът се показва в цялата си прелест. Също и жената-майка се показва в цялата си прелест.

# 710
Тук се знае предварително, че детето ще е без баща, никой не е поставен пред свършен факт. Затова и от дъщерята зависи дали ще задържи детето за сметка на майка си или не. Може да си преценя.
Да поговорят по-конкретно колко ще помага бабата. После да няма изненадани, че един е предполагал едно, а друг друго.

# 711
  • София
Какво за сметка на майка си? Чий интерес в момента е по-важен? Така е, както казва майками - майка лесно не се става, винаги ядеш с една ръка, защото другата е заета с детето. В пряк и преносен смисъл е точно така. Като има дъщеря - ще я гледа и ще я поставя на първо място! Родителите сърбаме това, което децата ни надробят и това е положението - рекламации не се приемат от живота! А и в крайна сметка не се е случила трагедия, а е за хубаво - дете ще се роди. Ако дъщерята беше наркоманка или с някакви други сериозни проблеми какво щеше да прави майката, щеше да я забрави ли?

# 712
Не знам дали знае, че е длъжна. Joy

# 713
  • here and now
Andariel, малко трудно мъж може да си представи, че малко след съжителството с новата си жена ще стане дядо.
Познавам жена с висше, със собствен бизнес. На 38-40 се сдоби с нов мъж, роди му дете, а дъщерята от предишния ѝ брак остана да повтаря 11-ти клас.Не знам поради какви причини момичето работеше като сервитьорка.Не си представям да гледа евентуално внуче, та тя собственото си дете не гледа.

# 714
  • София
Детенце си имала майката, малко пълнолетно, ама нищо hahaha

Кат си хващате партньори с пълнолетни деца си правете сметката, дали няма да гледате децата им, щото нямате право на мнение.

# 715
Поне да се разберат по-конкретно какво ще включва помощта. Гледане, пари, в какви срокове, в кое жилище, детайлите. Да има яснота. Например - първата година майката си го гледа, бабата се включва от време на време. Втора година - и малко парична помощ. Обезщетението е ниско. Трета година - майката се връща на работа, баба дава дежурства от... до...

# 716
  • София
Когато има време, де.
Може и да не дойде такова, ако сама забременее.

# 717
  • София
Няма никакво значение, че е пълнолетно. Сума жени пълнолетни и с по две деца се местят при майките си, когато се разпадне бракът или съжителството. Какво, те да не разчитат, защото са силно пълнолетни? Така е, като се е женил за жена с дете, трябва да е готов да гледа и внуци, които не са негови. Ако не иска - да си ходи.

Като не може да си го представи - да е могъл! Тъкмо ще има време за девет месеца да си го представи, осмисли и решава какво да прави въпросният мъж на проекто-бабата. Примерът с дъщерята-единайстокласничка и новото бебе от новия мъж е също често срещан. Някои чак не стигат до повтаряне, но преживяват сериозно физическото или емоционалното отстраняване от новото семейство.  Знаем докъде могат да стигнат с пуберския си акъл.

# 718
Когато има време, де.
Може и да не дойде такова, ако сама забременее.
Не можел да има деца дядото.

Колко млада се чувствам, като става въпрос за тия баби и дядовци! Sunglasses

# 719
Така е, така е. Но те са грижовни определено. На 16 г. не са ме оставили по нощен живот и работа като сервитьорка. Тъй че условията при авторката са малко различни.

Да порпицниц на всеки живота е различен, но аз лично смятам, че няма абсолютно нищо лошо тийнейджъри 16 и 16+ да работят по заведения. Тъкмо се научават как да изкарват пари и за лятото си спестяват повече пари за излизания. Аз лично бях така и не виждам нищо лошо в това дори и моето дете след време за работи в заведение.
Знам, че с учене се постигат много възможностти както вие пишете, но аз предпочитам ако записвам да е след някоя друга година. (сега отговарям на много въпроси към мен от вас ) Не съм си помисляла за аборт, защото и с дете и без амбициите ще са ми абсолютно същите и от нищо не се лишавам като ще имам дете.

Ти, освен за излизания, мислиш ли за други неща?! На 16 години, че и по-малко, работех всяка лятна ваканция по два месеца - продавала съм праскови на пазара, книги на Славейков, чистила съм входовете на блоковете около нас. И не че съм спечелила кой знае какви пари, но определено после не ги харчех за излизания. То и времената бяха други, де. Но разшири малко мирогледа - освен излизания, има и други неща за правене.

Общи условия

Активация на акаунт