Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 668
  • 853
  •   1
Отговори
# 75
Не виждам нищо нормално в това, нито смятам, че се подразбира като задължение, че бабата и дядото трябва да дундуркат майката и внуците. Намирам твърдението абсурдно. Като не може да се оправи САМА с бебе и разходите по него и себе си, особено като няма да има баща в картинката, има презервативи.

# 76
Дали, ако това беше дъщеря ти щеше така да я подкрепиш? А замисляш ли се за следващия й избор и дали ще бъде приета с дете?
Щото откакто чета форума а и в живота около мен, осъзнавам, че е доста по- трудно, когато вече имаш дете от друг.

# 77
  • София
Майката им е дъщеря. Те ако дъщеря си не могат да изхранят, кого? Теб и мен ли ще хранят и нашите деца ли ще гледат? Не го разбирам това мислене на умните и красивите как трябва непременно майката да може да издържа сама себе си и детето си, за да получи изобщо разрешение да роди. Дори доста умни и красиви разчитат на родителите си - кой им подарил половин апартамент, кой кола, кой им гледа децата, кой им води и прибира децата от градина и училище. Малко са хората, дори доста заможните, които сами си гледат децата. Ако не се възползват от родителска помощ, тогава наемат. Все тая - пак не ги гледат сами.

Разбира се, че бих подкрепила, имам си принципи. А родителите са за това - да помагат на децата си.  Животът все се подрежда по някакъв начин за младите. Не бих си сложила грях на душата, независимо в каква конфигурация се случи.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 22:20 от Andariel

# 78
  • София
А всъщност става така - родителите изземват функцията на майката, на нея ѝ се чука канчето, вмятат се реплики за покрив и издръжка, налага се контрол над личния живот и се съблюдава да си изкупи грешката с работа и покорство.
За възпитание и авторитет на родител да не говорим.

Всичко е много розово на приказки във форум.

# 79
Майката им е дъщеря. Те ако дъщеря си не могат да изхранят, кого? Теб и мен ли ще хранят и нашите деца ли ще гледат? Не го разбирам това мислене на умните и красивите как трябва непременно майката да може да издържа сама себе си и детето си, за да получи изобщо разрешение да роди. Дори доста умни и красиви разчитат на родителите си - кой им подарил половин апартамент, кой кола, кой им гледа децата, кой им води и прибира децата от градина и училище. Малко са хората, дори доста заможните, които сами си гледат децата. Ако не се възползват от родителска помощ, тогава наемат. Все тая - пак не ги гледат сами.

Не смяташ ли, че ако си тръгнал да създаваш деца е редно да можеш да си ги гледаш сам? Никой не е казал, че разрешение за раждане се получава чак след като си изплатиш 30 годишната ипотека и си скътал поне милион.

Не знам какво се има предвид под умни и красиви, но аз не познавам нито един човек, чийто родители му гледат децата или се е нанесъл с бременно гадже в двустайката. Доста заможните хора ползват бавачки, не баби, които плащат от собствения си джоб, нали? Едва ли бабата дели от пенсията си за бавачка.

# 80
  • USA
Аз не виждам смисъл от тази тема много, седим размишляваме, авторката не дава отговори...само благодари за подкрепата...да роди...защо не отговори дали живее с тяхните, работи ли...как ще се издържа така само седим и си размишляваме, ако знаем реалното положение мисля, че и нашите отговори ще са по-адекватни.

# 81
Не ми беше хрумвало, че всъщност идеята на авторката най-вероятно е да роди бебето (защото за подкрепа на тази идея благодари), пък после той и бащата на бебето ще се върне при нея.
Както всички знааем, че се случва в реалния живот.
И заживели дълго и щастливо.

# 82
  • София
И ако аз кажа, че познавам достатъчно много хора, които не си гледат сами децата, а разчитат на бабите? По-скоро рядко срещам такива, които разчитат само на себе си. Но дори тогава се оказва, че не са съвсем сами, а имат или материална помощ, или с труд по гледането на децата. Хората много обичат да твърдят, че винаги всичко постигат сами. Разширеното семейство още е в играта.

# 83
  • София
Лани е завършила, какво да е положението?
Всички знаем, тя знае, затова трае.

И защото врътнахме някое поколение, понаместихме мироглед, някоя революцийка и към днешна дата отглеждаме дъщерите си така:
Да бъдат със свободна воля, образовани, успешни, да си хванат пътя и да си коват живота.
Не да са зависими перачки на кривундели и да живеят в гнет, покорство и срам.

# 84
Много хора си правят такива илюзии. Аз не мога да разбера как при един средноинтелигентен човек може да се стигне до такава ситуация, ама нейсе. Има противозачатъчни, има презервативи, за това да беше пуснала тема преди, да ѝ разясним.

Ами не знам какви хора познаваш, но ако раждат на 20, както казваш ти остават със средно образование и работят колкото да преживеят от месец за месец, въобще не ме учудва какво пишеш. И моля не поставяй заможни хора с бавачки, на които плащат от заплатата си, в един кюп с хора, които най-вероятно поради собствена вина са нереализирани и се блъскат с техните, жената и бебето в двустайката.

Всеки средноинтелигентен човек с желание и амбиция може да се докара до среден стандарт на живот, в който да е в състояние да издържа едно бебе. Ако масово познатите ти не спадат в тая категория - съветвам те да смениш средата.

# 85
  • София
Според мене авторката си е навила на пръста да си върне гадженцето. Мисли, че като се заинати и роди бащинските чувства ще проработят и той ще дойде с подвита опашка. Може би си мисли, че бебето е като кукла - гушкаш, храниш, разхождаш. Ама като не спира да реве денонощно няма как да го изключиш и метнеш в шкафа.
А  радетелите бабата и дядото да гледат дъщеря и внук ще попитам - тези хора нямат ли право на личен живот? Те сигурно са под  50годишни,  работят и имат още много години до пенсия. А ако имат и по-малки деца?
За протокола с ММ сме от помагащите баба-дядо. Даже и в чужбина ходим по месеци да гледаме внуци. Или те идват в София.  Но сме спокойни - майка им има професия, винаги може да се справи сама.

# 86
  • Пловдив
Не ми се четат глупости. Една от училищните ми приятелки роди на 21, друга - на 20. Първата е адвокатка в София, не личи да няма работа, напротив; с втората си изгубихме дирите, но завърши университет и стана учителка. Дъщерята на първата завърши медицина вече.

# 87
Кой набор са приятелките ти? Ако дъщеря ѝ е завършила медицина, предполагам не е на 25 сега приятелката ти? Светът се е променил, хубаво е да го осъзнаете. Радвам се за пеиятелките ти, но ако бяха се родили 30 години по-късно и са интелигентни жени - нямаше да забременеят на 20.

# 88
  • Пловдив
От древните поколения на 70-те сме, 75 са те двете конкретно. Да, знам, в онези патриархални времена на нашата младост е било друго, след това направихме няколко революции, жените излязоха от кухнята и вече са обречени на средно образование, ако родят на 20.
Само тъпите жени забременяват на 20, да.

# 89
  • София
Много лесно се дават категорични съвети за прекъсване на бременност, все едно раждането на дете ще съсипе живота на едно 20-годишно момиче. Решението е нейно и дори семеен въпрос. Някои родители искат внучето. Но и насила не се ражда. Тя решава как да постъпи.

Какви противозачатъчни като работата вече е свършена?

Общи условия

Активация на акаунт