Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 461
  • 853
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Бабата е млада и фертилна жена, която следва да си има собствен живот или да слага край на сексуален и емоционален живот и да хваща терлиците?

Бащата на момичето е създал ново семейство, на майката не се ли полага?

И не 39-40 г “деди” е проблема, а малката булка с мечти, които някой друг е длъжен да обслужва.

# 766
  • София
Тъкмо да роди едно и тя, ще си купят количка за близнаци и на смени ще гледат децата. Две в едно, както се казваше в една реклама - неочаквано добра комбинация. Wink

# 767
И няма нищо отвратно в това, за разлика от съветите да се прави аборт, за да не нарушим душевния мир на бабата , която си довела деди.
Да не би да визираш 38-годишната жена, която има втори съпруг? Що за просташко изказване?

С какво правото на тази жена да има семейство с мъжа, когото обича е по-малко важно от правото на дъщеря ѝ да ражда? И защо тя да е длъжна да гледа бебето на пълнолетен човек, който е взел решение да ражда?
Защо употребяваш такива силни думи като "просташко". Подсилваш тезата си ли така? За съпруг не разбрах , че бил, а че живее с него от 4 години, и че той няма да има деца. Кое нарушава личния живот на тази майка, да не би да съм казала да си изгони мъжа. Да, тя ще става баба и той, логично, става дядо. Да помогне на дъщеря си не е длъжна, това го разбрах от теб. Аз пък съм на мнение, че децата ни, малки или големи, разчитат на нас в трудни ситуации и трябва да помогнем, ако можем.  А че любовният живот на майка, която има дъщеря, която ще ражда, е приоритет пред това да помогне, ако се налага , или там как беше , от време на време , на дъщеря си.
От теб не очаквах да си толкова категорична, че майка не е длъжна на дъщеря си за помощ, рамо, временно. И да абортира, защото ? Пак въртим около просташкото, щял деди да пострада. Ами ако това е един добър човек, който пък да няма нищо против? Много категорично и нелепо, Уиш. Жалко, че разсъждаваш така.

# 768
Авторката бързо ще разбере, че проблем е не само това, че таткото си е бил шута, а и това, че ще им е много трудно да се оправят с това дете. Но нека си троши главата - като не е имала акъл преди, сега ли ще й дойде...

# 769
Ако това беше добър човек с голямо желание да се вживее в ролята на баща, нямаше да позволи по времето, когато се е събрал с майката на авторката последната да започне да работи по дискотеките вместо да си гледа уроците. И да, дори и да не е неговото дете, ако е отговорен човек и желае да се погрижи, не виждам как щеше да се стигне дотам. Тя даже сравнително бързо след това се е изнесла. А вие го главите да гледа чуждо бебе, наивно ми се вижда.

# 770
  • София
Всъщност тук не е задължително родителят да е лош и да изпраща детето да сервира нощем. Има и тийнове, които са доста инатливи и са твърде привлечени от блясъка на нощния живот.  Един тийн не можеш да го заключиш вкъщи, все едно е 5-годишно дете. В момента всеки тук си прави свободни съчинения върху частично поднесената история от авторката, която дори не е ясно дали е истинска.

# 771
Бабите и дядовците помагат на децата си за отглеждане на внуците, без това да пречи на личния им живот. Не зная в този казус защо се заклеймява като недопустим този вариант.
Тя може и да се е изнесла, защото майка и е разсредоточила внимонието си между нея и мъжа, може да не го е одобрявала, по детски ревниво, може да е всичко. С появата на този човек изведнъж парите намаляват, щом момичето е трябвало да работи. Та този аспект, застъпван тук, че майка и ще си наруши рахата, не зная защо се превръща във водещ.Както тази майка си беше "изхвърлила" детето, сега мислим за нейния ....мъж. Blush

# 772
И все пак авторката не е негово дете, та чак толкова да се вживява? Искала да работи, работи си и това е.
Утре ако му втръсне да слуша ревовете на малко бебе по цяла нощ просто може да си вземе чукалата и да се махне и да остави бабата и младата майка да се спасяват както намерят за добре.

# 773
И все пак авторката не е негово дете, та чак толкова да се вживява? Искала да работи, работи си и това е.
Утре ако му втръсне да слуша ревовете на малко бебе по цяла нощ просто може да си вземе чукалата и да се махне и да остави бабата и младата майка да се спасяват както намерят за добре.
ГолЕма работа , значи не е бил опора на майка и, а някакъв егоист.

# 774
Ние не се притесняваме нито за любовния живот на бабата, нито за дядото, а че тя (бабата) няма да действа според очакванията ви и да даде рамо.

# 775
  • София
И какво сега, Ариел, ще плачеш за разбитото семейство на майката, защото на него може да му писне да слуша бебешки рев?
Темата започва да става все по-абсурдна.
И е много ценна, да добавя. Научих, че доста от потребителките ще заведат дъщерите си да абортират, ако вземат, че забременеят на 20, защото не искат никой да си разбива живота - нито дъщерите им, нито те самите да си нарушават спокойствието. И няма да си мръднат пръста да помогнат, ако дъщерята реши да ражда. Мда, красива картинка.

# 776
Нищо няма да си разбие майката, не изглежда да се кани да си наруши рахата. Изказала се е много предпазливо с това "когато може".

# 777
Ми не, Андриел просто това са констатации. И после майката като остане без мъж от злоба и яд може и дъщеря си с бебето да натири.
При такава "загрижена" майка.
Lorelada,  тя може предпазливо да й го е обяснила, но от постовете на авторката не оставам с впечатлението, че го е разбрала.

# 778
  • France
Бабите и дядовците помагат на децата си за отглеждане на внуците, без това да пречи на личния им живот.
Най-после да си дойдем на думата! Какво точно се предполага зад фразата "ще помагам, когато мога"? Ние просто съветваме авторката да  провери добре. Драматизъм няма.

# 779
Момичето ще роди, докато си излагате гледните и морални точки.
Така като гледам, не се и интересува и от вашето мнение, което така нашироко излагате и поддържате.

Общи условия

Активация на акаунт