Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 460
  • 853
  •   1
Отговори
# 780
Че ние си говорим по принцип по казуса. Момиче може и да няма...

# 781
Бабите и дядовците помагат на децата си за отглеждане на внуците, без това да пречи на личния им живот.
Най-после да си дойдем на думата! Какво точно се предполага зад фразата "ще помагам, когато мога"? Ние просто съветваме авторката да  провери добре. Драматизъм няма.
Когато не е на работа, например. И да, изказването на майка и е съвсем резонно. Естествено, че не е безусловно. Но тук имаме още две баби още, че и баща в Германия.
Аз най- вече се противопоставих на съветите за аборт и категоричността, че не трябва да ражда. Че детето ще е обречено на нищета, и духовна, и физическа. Тези краски просто ми дойдоха в повече.
Повечето тук са майки, имат дъщери. Не вярвам някоя да не помага, когато може , на тези пораснали деца, макар и да не е съгласна с житейските им избори, за да ги накаже, че не вървят стереотипно по пътя, който им е начертала социалната им среда.

А в конкретния случай развитието е съвсем логично и предсказуемо.

# 782
Може да помага с две разходки седмично с бебето. Достатъчно ли е за самотна майка? Не. Да обсъдят в какво конкретно ще се изразява помощта, предложих отдавна. Но авторката май се бои да постави въпроса.

# 783
  • France
За мен лично, помощ означава час-два-три (максимум) часа всяка втора събота. И дори ми се вижда много щедро. А с по-голямо дете, ако има добри навици, и едно пренощуване един път на 2-3 месеца. Което е напълно ОК за родители, които са си взели живота в ръце.

# 784
  • София
Не знам как го мислите, но основно трябват пари. Пари, не дондуркане, че мама да излиза с компанията.
Пари за сметки, манджа, памперси, лекарства, облекло - на двама.

# 785
Когато човек взима решение,трябва да мисли и за най-лошото възможно развитие. Бащата, бабата, дядото може да помагат, да дават пари, да гледат бебето, но може и да не искат и Авторката трябва да има поне бегла идея какво ще прави в такава ситуация.
Бих била по-пестелива в съветите за аборт или запазване на бебето, защото и в двата случая няма аз да понасям последици. Колкото до таткото и първоначалния пост - ако не иска бебето или връзка, няма земна сила, която да го принуди. Максимумът по закон - фамилия и издръжка.

# 786
Чи как? Бабата и с пари трябва да я надупим да помага. Ако откаже е много лоша майка.
Споделих за моя приятелка самотна майка на две деца. Родителите й не се ангажират въобще да помагат.
С парите също е закъсала, а те простичко отговарят с: "Да си е мислела".
И даже през уикендите не гледат децата. Какви изроди само!

# 787
  • София
Повечето тук нямат достатъчно големи дъщери, а повече се изказват на теория, а други изобщо нямат деца. За някои предполагам, че наистина ще постъпят така, както пишат, но за други се съмнявам дълбоко. Малко ми прилича на декларациите "когато моето тръгне на училище няма да му помагам с домашните, за да се научи да се оправя и да носи отговорност". После не само помага, а и наизуст знае как се решават задачите и на кой урок са. Ако не друго, поне съм се научила да вярвам на постъпките, а не на думите. Когато някоя тук накара дъщеря си да абортира или я натири от дома бременна да се оправя както си знае, тогава ще й повярвам, че прави това, което твърди, че трябва да се прави. Но зная, че няма да го направи, защото изведнъж ще й стане много мило и жално за детето, ще започне да мисли, че не е чак толкова зле положението, ще види нещастното си дете и ще й се пречупи отвътре и после ще има да дундурка внуче и ще пита за още.

# 788
Някои баби ще постъпят точно,както казваш, Андариел, но не всички.
Иначе нямаше да има хвърлени в кофите бебета и жени, даващи хиляди за ин витро.

# 789
  • France
Ако имах дъщеря, въобще нямаше да ме притеснява подобен казус. В крайна сметка крушите на раждат сливи. Със синове е по-рисковано. Не можеш да предвидиш какво ще се зароди като идея в чужда главица. Поне живея в държава с развита социална система и знам, че няма да ми цъфнат ревящи на прага "или при теб, или под моста".

# 790
  • София
Да, това е доста по-рисковано. Както се казва, поне за дъщеря се знае, че тя ще роди и внучето е твое. Обаче за бременна приятелка вече става сложно и може да има съмнения дали младият татко е биологичният татко.

# 791
  • France
О, не това ме притеснява. Даже не ми беше дошло на ума.

# 792
  • София
Аха, внучето може да не е твое, ама тук е приписано на гаджето на мама Joy

# 793
Няма кой да води 20-годишна жена да абортира, но някои родители ще кажат "Да се справя сама, достатъчно е голяма!"

Аз на моята дъщеря няма да кажа така, но не смятам, че всички майки са достатъчно отговорни.

# 794
В тази тема си имаме системен подход и поколенчески модел.
както майка и е родила рано и вероятно баба и е помагала, така и бабата , раждайки млада майка и, че чак и до прабабата стигаме.
В това семейство се възпроизвеждат рано и явно си помагат, няма такава драма, както тук се подозира.

Фил, не слагай режим на лични контакти още отсега, рано е Blush
Само да те попитам, ако твой син  / случайно, разбира се, / , забремени момиче на 22 години и скъса с момичето, защото му е рано, ти ще одобриш ли такова действие Blush
Аз съм треперила над подобна хипотеза още откакто беше на 15 и започна да ми води гаджето в детската, но през ум не ми е минавало да подкрепям бягство от отговорност.

Така и така си пишем, тя авторката пуши някъде и съвсем няма нашите вълнения Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт