Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 488
  • 853
  •   1
Отговори
# 60
Моят съвет е преди да вземеш решение, първо да споделиш и коментираш с родителите си.

На 19г роди и сестра ми, студентка в първи курс. Но зад гърба и беше работещ мъж, две баби и две сестри ( аз и на зет ми)
Сама жена на 20 не бих съветвала да ражда.

# 61
Авторката има нужда не от мили думи  и подкрепа от непознати,а от здрав разум.Добре е да се посъветва с психолог,наистина дават друга гледна точка на проблемите.

# 62
за пръв път чета, че 6 човека са нужни, за да се отгледа едно дете Flushed

# 63
Е, не си ли чувала лафа, че цяло село е нужно за отглеждането (възпитанието) на едно дете?
Твърди се, че е африканска поговорка.

# 64
за пръв път чета, че 6 човека са нужни, за да се отгледа едно дете Flushed

Ако става въпрос за моят коментар. Редовно обучение преди 2000г значеше присъствие! Та бабите се включваха в сесиите ( работещи баби), а ние за да присъства на лекции и упражнения, когато е необходимо, понеже бяхме в града. Идеята да не прекъсва образованието си! Племенника ми вече си е поел по пътя!На път е и племенницата ми, но тогава и с подкрепата на 6 човека беше зор..
Та в този дух..не е само да родиш. После е важно как..

# 65
Дори семейството й да работи и да нямат физическото време да помагат много, важно е емоционално да бъде подкрепена, и да знае, че не е сама.
Тежко е, когато нямаш подкрепа от най-близките, а още по-тежко е да нямаш докато отглеждаш бебе.
Не виждам нищо лошо в това да бъде подкрепена и да й се помага, ако имат нужда с бебето.

# 66
  • София
Мислите води самостоятелна форма на живот ли?
Не води.

Авторке, казала ли си на вашите за бебето?

# 67
  • София

Какво е пързалянето, че момичето ще има дете на 20 години? И аз съм млада майка. На 22г. забременях и на 23г. родих.

Благодаря ви от цялото си сърце за милите думи и подкрепата. ❤️

Не го слушай малкото мъфинче. То, че е снесло златното яйце - браво. Но половината време бебето го гледат я майка и, я свекървата. Мъфинови искат да купонясват, да ходят на кафе, да спят до обяд.
Ти ще имаш ли подобна подкрепа?
Прецени си как ще продължи живота ти с бебе или без.

# 68
Еми, не се гледа дете на 20 и то сама, дори и вашите да ти помагат. Не слушай разни кифли,  на които децата им се отглеждат от баби, а те си мислят единствено къде ще купонясват.
Детето е отговорност, иска внимание, пари, и вложение поне да 18г. А ти сама ще носиш цялото това бреме.

# 69
  • София
Пишете си вие, обаче авторката освен "раждай, сичко ше е шес", друго няма да прочете.

# 70
за селото е друг контекста, но от мъжки авторитети и баща по възможност, определено има нужда всяко дете..

# 71
  • София
На 20 не е кой знае колко рано за деца. Съвсем нормална и реална възраст за раждане. Проблемът не е, че авторката е млада, а че бащата е абдикирал окончателно. Ако реши да ражда трябва да е готова да гледа детето сама, по-скоро с много, ама много активната помощ на родителите си. А още по-големият проблем е, че в момента в главата й е узряла мисълта, че по някакъв чуден начин тя ще задържи детето, а бащата пак по някакъв чуден начин ще се върне при нея. Няма да стане тая работа.
Авторке, родителите ти знаят ли, че си бременна? Ако не знаят и нямаш никакво желание да им казваш, нещата са ясни. Решението е твое и никак не е лесно.

# 72
Физически не е рано, да. Ако човек не е самостоятелна единица, и разчита родителите му освен него да издържат и бебето - рано е. Аз лично не познавам нито една жена с грам амбиция в живота да е родила на 20.

# 73
Анди, какво значи на 20 не било рано а било нормално? Стъпила ли си е на краката, има ли жилище и пари да осигури това дете?
Безумно е, дори и бащата- дечко да е съгласен и да е до нея. Времената са много по- различни отпреди 25 години, когато тъста осигурява жилището, а свекъра фиата.

# 74
  • София
Да, да, стъпването на краката е "трябва всичко за бебето, та чак до колежа". Тя може да не си е стъпила на краката, но има родители, които да помагат, поне в общия случай родителите помагат. Тя и сега живее някъде, вероятно с родителите си, така че жилище има. Няма да я оставят гладна и жадна, ще гледат и бебето и ще я научат как да гледа дете. Трима възрастни все ще отгледат едно бебе и ще си изхранят дъщерята и внучето. Ако иска бебето и може да разчита на помощ, ще се справи, макар и трудно. На 20 има средно образование, може да работи и да си гледа детето така, както правят много други самотни майки. Бащата го няма в картинката, той е направил своя избор. Стъпването на краката е доста спорен елемент дори за женени и образовани хора. Тук се вихрят максималистични изисквания като за умни и красиви като от бизнеспарка. Повечето хора не са от тази малка категория, а са съвсем обикновени, с обикновени възможности, но пак се справят.

Общи условия

Активация на акаунт