Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 687
  • 853
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Майка ти и мъжа ѝ ще те приютят ли с дете?
И ще поемат ли разходите ви за дълго време?
Учиш ли?
Ще има ли кой да гледа бебето, докато учиш/ работиш?
След като мине майчинството какво ще работиш?
Смените на сервитьорките не са с работното време на яслите и градините.
А на тези въпроси ще (си) отговориш ли?

# 151
Ясно. Авторката е детето, което е изпаднало излишно между новите бракове на родителите си. Затова от толкова малка работи по заведения, вместо да учи. Ако някой си въобразява, че тя ще получи помощ от родителите си за бебето, трябва да му е много развинтена фантазията.

Един съвет от мен към авторката. Зарежѝ гаджето и идеите да си го връщаш. В момента имаш по-важна задача - да спасяваш себе си и собствения си живот. Ако сега вземеш грешно решение, може да съсипеш целия си живот. Фокусирай се върху това.

# 152
  • София
Момичето не е кръгъл сирак, за да не може да разчита за помощ. Да, нормално е бабите и дядовците да гледат внуците, природата така го е измислила - децата обичайно се отглеждат в разширеното семейство и дори извличат доста позитиви от това, защото има няколко човека, които да им подсигурят оцеляването и всеки от семейството се грижи за детето и му дава и емоционално, не само да го храни и приспива. Няма нищо странно, нито необичайно бабите и дядовците да гледат внуците. Няма неотгледано дете, особено щом родителите на майката са готови да помагат или поне бабата да помага. Съвсем ги ожалихте тези хора и ги изкарахте неспособни, все едно от гората са хванати или живеят в коптор. Ще го отгледат това дете така, както и всяко друго, което няма баща - майката ражда и си стои вкъщи и в най-лошия случай взема социално майчинство, живее при майка си, която ходи на работа, а като се прибере помага с бебето. С времето ще се наместят нещата. Така се отглеждат хиляди деца и не са пропаднали. Кой си напъжда детето в такава ситуация и го оставя да си чука главата самостоятелно? Не е морално да се подтиква жена към прекъсване на бременността. Единственото, което може да се направи е да бъде запозната с последствията от всеки избор и да се види дали има на кого да разчита за помощ предвид материалните и емоционални трудности. Момичето/жената и семейството й решават какво и как да направят. Ако реши прекъсване на бременността - нейно право. Ако реши да роди - пак нейно право.

# 153
  • Варна
Чакай, чакай, че не схванах. Майка ти е декларирала помощ, когато може, но не е конкретизирала, не е предложила да отвори вратите на дома си за теб и бебето, не е предложила финансов ресурс, не е казала, че няма да работи за да гледа внучето, не е уточнила, че мъжът до нея е съгласен с някой от тези варианти. И ти си мислиш, че няма да гледаш бебе съвсем сама?!?! Помисли пак.

# 154
Предлагам Андариел да осинови авторката и да й помага, щот никое дете не е останало неотгледано…

Всяка тема едно и също…

# 155
Таткото по-добре да го отпише.
Съвет за бебето не мога и не искам да давам. Но понеже стана въпрос как ще го отглежда сама, на първо време може да се свърже с Комплекса за социални услуги за деца и семейства в нейния град и Фондация "Криле". Мисля, че помагат и на жени като нея.

# 156
  • Варна
Андариел, пропусна май съществената част. Майката на авторката има втори брак. Дали тя с бебето ще е добре дошла в този дом, щом като отдавна вече не живее там? Дали вторият мъж ще е съгласен? Какво точно разбира бъдещата баба под "когато може" и дали ще си рискува брака (втори, след първи неуспешен), ако този мъж се запъне, че не ще в дома му да реве пеленаче, а те да издържат майката?

# 157
Андариел, аз не съм запозната с битието на всеки потребител, та ми е любопитно - ти имаш ли деца, в каква ситуация си била като си забременяла и кой ти ги е гледал?

И моля ви се, самият факт, че бабата ще помага, когато може, а не заявява как твърдо и във всяка ситуация, с всички сили ще подкрепя авторката, говори абсолютно еднозначно, че изобщо няма да ѝ е такъв приоритет това бебе. Сега се замислих и бабата колко е куха да раздава такива съвети на дъщеря си.

Аз не приемам дундуркането на възрастни хора - не може хем да е достатъчно зряла да става майка, хем да трябва да виси на родителите си, които да я издържат докато тя си гледа бебето, има възможност да купонясва (както ти беше споменала по-рано) и не изпуска нищо от младостта. Според мен само безкрайно ограничени и нискоинтелигентни, мързеливи и неамбициозни хора могат да смятат, че идвайки от развито общество, такова нещо е нормално . Да не говорим на някакви пикли, с извинение, като им щукне, че искали бебче да си го гледат, че било сладко. Оня тиквеник си бил шута, тя искала бебче, ама и да си го връща. Съжалявам, ама ако това не е момиче с IQ стайна температура, на което му лисва емоционалната зрялост да възпитава дете, не знам какво е.

# 158
  • София
Животът за тези неща е все един и същ - дилема дали едно дете да бъде родено или да не бъде родено. Това решение се взема от бременната, а не от трети лица в някакъв форум. Аз нямам моралното право да подтиквам към прекъсване на бременност. Не знам вие откъде смятате, че имате морално право да го правите.

Ако една жена си иска бебето, ще намери сили и да го отгледа, особено ако има подкрепа от родителите си или най вече от майка си. По-страшно е гледането на нежелано дете или съжаляването за неродено дете. Това извън конкретния случай.
На авторката вече доста хора написахме - бебето няма да върне гаджето. Каквото и да мисли и да решава, да не смята бащата в картинката, а в най-добрия случай ще има помощта на майка си.

# 159
Ако не иска чужди мнения, не пише във форум, а си прави каквото е наумила. Като пуска теми, нека чете нашето мнение. Насила с пистолет в главата никой не я е накарал да ходи да го маха тоя ембрион. И го казвам от позицията на човек, минал през подобно нещо. Сама бях наясно, че нито искам, нито мога да гледам бебе. И “бащата” беше на моето мнение, но не си наби камшика.

# 160
Това е форум, пусната е тема. Хората си казват мнениетО и се опитват - добронамерено - да дадат рационален съвет. На всички ни е безразлично дали ще го ражда, защото няма да ѝ го гледаме ние.

Не ми отговори на въпроса - ти си стояла вкъщи да си гледаш бебетата, докато майка ти и баща то са те издържали ли? И такава ти е средата, че не познаваш хора, които можели да се оправят без чужда помощ? Ами нека те шокирам, много от нас могат. Едно дете е отговорност на родителите си докато си стъпи на краката, ако е тръгнало да се размножава - би трябвало да се е случило това вече.

# 161
  • София
Това с "природата е измислила разширеното семейство да гледа децата" е пълна глупост и го има/ше в някои държави с по-специфичен манталитет. Природата е измислила родителите да са двама. Тук е само един.

Освен това Хай е напълно права - майката е заявила ограничена помощ. Даже не я е поканила в дома си, което означава, че ще трябва да продължи да плаща наем.

# 162
  • София
Навсякъде тикане на баби и дядовци, като някаква панацея, които тук изначало липсват.

Аз не ща да отглеждам чужди бебета, искам да си живея живота.
И е мое право още повече.

# 163
  • София
Това бебе им е кръв на бабите и дядовците, а не бездомно куче. Някак не мога да си представя, че няма да гледат собствената си плът и кръв. Пикла или не - дъщеря им е. Такава я имат, такава са я отгледали, такава ще си я гледат и ще й помагат.

Природата именно много умно го е измислила с разширеното семейство. Човешките бебета са твърде крехки и трудно се гледат, дълго се гледат, дебнат ги много опасности до доживяване на 3-годишна възраст. Затова бебето има нужда не само от майка си и баща си, а и от бабите и дядовците, поне единия комплект. А обичайно помощта от бабата по женска линия е доста ценна, защото и майката й е дете и поне би трябвало на тази баба да й пука и за дъщеря й, и за внучето й, защото са й плът и кръв съвсем пряко, плюс майчинския инстинкт, който тази баба вече трябва отдавна да е развила. Иначе отиваме в онези теми, в които майките се оплакват, че бабите не искат да си видят внуците, а за гледане и дума не може да става.

# 164
Момичето не е кръгъл сирак, за да не може да разчита за помощ. Да, нормално е бабите и дядовците да гледат внуците...
Ти не четеш или не схващаш прочетеното. Каква помощ да очаква това момиче от родителите си, които имат нови семейства и които са я пратили да работи по заведенията още като ученичка? Нормално било бабите и дядовците да гледат внуци. И как тази, конкретно тази "баба", която сигурно е 10 години по-млада от теб и работи, ще помага за гледането на бебето? Тя дори не живее с авторката, а има ново семейство.

Общи условия

Активация на акаунт