Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 442
  • 853
  •   1
Отговори
# 825
В едно семейство като свършат парите и обикновено тогава любовта излита през комина.
Щом в Германия въпреки стабилните социални помощи самотна майка на две деца е на ръба, какво остава в оръфляна България. Ако майката имаше стабилна професия и мъж до себе си темата хич нямаше да я нищим.

# 826
  • София
Андариел, в опит да натъкмиш тезиса си, така, че да ти става, извърташ хорските мнения и ги мяташ в крайности.

Да, родителството е и да ги оставиш да си разбият коленете и да си водят битките.
Непреките ти обвинения в калпаво родителство е твоя немощ в дискусията и доста далеч от нарцистичните и отровни родители.

Списващите тук търсят някаква логика в едноличните решения, които са подплатени с въздух. Темата далеч не е за авторката, а за всички етични и морални аспекти на една предизвестена бременност.
Това ли искаме за децата си, за себе си, за социума? Докога следва да плащаме грешките на децата си и на каква цена?

# 827
Всеки иска нещата да са както си му е редът - образование, женитба, раждане. Но често не се получава по този начин. И въпреки всичко хората се справят, живеят. Не можете да го промените.

Може, може. За контрацепция чувала ли си? Не че е изключено да се вземат предпазни мерки и да стане издънка, но шансът е доста малък.

# 828
  • София
Авторката няма да надскочи живота си досега, така иска, така ще си го живее.

Като жени тук обаче ѝ казваме, да не хваща много вяра на кухи приказки, а да си стяга г….ърба, защото нищо, нищо няма да е каквото го мисли.
Бащата ще се върне, след 10 г ще четем продължението.

# 829
  • София
Не виждам никакъв смисъл да ги оставяш да си разбиват коленете и да си водят битките, а ти да гледаш отстрани, защото не ти харесват постъпките или случките им. Това, което е нужно да направиш е да им подадеш ръка или да опиташ да ги хванеш преди да си разбият коленете и да си строшат главите в битката. Особено когато знаеш, че последиците могат да са сериозни, ако стоиш и гледаш. После твоето дете ще го боли.

Цял живот плащаме. Това върви с родителството.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 23:06 от Andariel

# 830
  • София
О, съвсем си крайна.
Предполагам пак не си разбрала.

# 831
Всичките ти постове звучат все едно говориш за малки деца. Не, големи хора трябва да си понасят последиците - спомням си за убийството от миналата година, един дето беше нарязал жена си и я беше хвърлил в някакъв куфар май в някакъв язовир до Перник, така ли беше? И баща му, моля ви се, му помогнал. С тея твоите приказки точно така ми звучиш - всичко, абсолютно всичко, за детето.

# 832
Мъхъм и ги дондуркаме докато не се гътнем и не си вземат наследствения апартамент.
Пък ние кво сме видяли от тоя живот? Нищо, само жертва и трепане в името на децата.
Познавам и такива семейства дето дондуркаха 50+ годишни "деца" и внуците им.
Мразеха живота си, но не смееха да им покажат вратата заради "хороското мнение".
Накрая си отидоха. Децата им превзеха апартаментите. А те горките даже веднъж не отидоха на почивка като двойка щото парите все се изяждаха от търтеите.

# 833
  • София
Поне са се трепали за децата, а не са били безразлични към съдбата им.

Онзи случай с куфара беше логичен като реакция на бащата. Един насилник защитава друг насилник.

# 834
Не виждам никакъв смисъл да ги оставяш да си разбиват коленете и да си водят битките, а ти да гледаш отстрани, защото не ти харесват постъпките или случките им. Това, което е нужно да направиш е да им подадеш ръка или да опиташ да ги хванеш преди да си разбият коленете и да си строшат главите в битката. Особено когато знаеш, че последиците могат да са сериозни, ако стоиш и гледаш. После твоето дете ще го боли.

Цял живот плащаме. Това върви с родителството.

Т. е., смисълът на родителството е цял живот да си патерица на децата си?!
Всъщност, да, логично е, ако не си си направил труда да ги научиш да ходят...

# 835
Тази тема е за заключване. Не знам какво повече може авторката да извлече от нея. А и стана досадно да повтаряме едни и същи глупости.

# 836
  • София
Има неща, които се случват по най-природен начин, те са вградени в човешкото развитие. Като прохождането - децата имат естествен механизъм да се стремят да се движат и да проходят. Дори да искаш да ги пазиш, те пак се извъртат и тръгват напред. Трябват много усилия във възпирането или неглижиране от страна на родителя, за да остане едно дете непроходило. Но не го оставяш да прохожда по стръмните стълби, защото знаеш, че няма само да си разбие коленете, а и ще си строши главата. Взаимодействие между детския природен подтик за самостоятелност и степента, в която не се намесваш или просто се съгласяваш с тази самостоятелност.
Същото е и с големите, дори пълнолетните вече деца - не казваш "пълнолетен е, да си троши главата и коленете, да си води битките", защото знаеш като възрастен, че не всички битки си заслужават или че някои битки не са битки, а необмислени рисковани начинания.  Тогава удряш едно рамо поне да не си строши главата непоправимо, ако толкова държи да я води тази битка. Дори когато ужасно те дразни или вбесява с упоритостта си, пак му удряш едно рамо, а не го зарязваш, само защото не си съгласен.

# 837
Има нещо, което привнесохме от за ада , и което не харесвам. Това е индивидуализмът и отчуждението. Човекът може да има най-голям мозък, но е силно уязвим в природата. Затова е оцелял, защото е разчитал не само на себе си,а на рода и общността. Заветът на  хан Кубрат със снопа пръчки. Двама от братята успяват - Аспарух и този, тръгнал на север и създал Волжко-Камска България. И 14 век, когато България губи независимостта си, защото е разпокъсана и всеки от владетелите влиза в договорки със султана. Преди тях Асен, Петър и Калоян са точно обратния пример - заедно управляват и постигат целите си.
Същото е и в семейството - силно е там, където хората не са отчуждени, а са заедно на празник и в делник.
Прави ми впечатление и друго в писанията и тезите във форума - тези, които не са разчитали на родителите си за помощ в отглеждането на детето си, застъпват това и спрямо собствените си деца. Обаче и да се образовате ли не получихте тяхната подкрепа? Оставиха ви на 18-19 (след бала) да се изучите сами? Да започнете без нито 1 лев в джоба си живота си?
Тези, които са израснали в сплотени семейства и са имали помощ от родителите си, декларират че ще пренеса.този модел и в следващото поколение. Моите наблюдения в родата и около мен изобщо показват, че вторите са по-успешните. Защото те получават база, от която да надградят и имат увереност, че в критична ситуация, ще има кой да се отзове и да помогне. Първите бъркат понятията помощ и дундуркане.

# 838
Аз от кои съм, след като ме изучиха и ми купиха жилище, а сетне казаха: "Маме, търси детегледачка... ние сме стари, с малко дете да се занимаваме сега... на тия години... Който има деца, да си ги гледа..." Grinning Обаче точно тогава излязоха или бяха излезли, не помня, материали в пресата за едни детегледачки, дето упоявали бебетата, за да спят и те да не вършат работа. И мисля, че наште се стреснаха да не попаднем на такъв човек... Но определено не бяха доброволци + колко трябваше да изслушам, че съм опряла до тях и не могат да си гледат старините...

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 07:10 от Lorelada

# 839
Обаче и да се образовате ли не получихте тяхната подкрепа? Оставиха ви на 18-19 (след бала) да се изучите сами? Да започнете без нито 1 лев в джоба си живота си?
Първите бъркат понятията помощ и дундуркане.

Да, не ми платиха образованието. Наложи ми се да работя и да уча, за това нямах и шанса да запиша нещо по-добро и рентабилно.
Когато дойде кризата 2009-2010 и ме изхвърлиха от работа бях заплашвана, че ще ме изхвърлят от вкъщи защото си искали спокойствието, а не да дундуркат пълнолетната си дъщеря. За щастие малко след това си хванах шапката и се махнах.
Сега се образовам на ново не благодарение на тях, а на човека до мен.
Виждам ги веднъж годишно за по седмица и толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт