Разочарованието на мъжът ми

• 8 430
  • 106
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
От това, какъв сперматозоид ще се падне случайно да оплоди яйцеклетката. Колкото зависи от теб да изтеглиш с вързани очи от чувал със сто бели и сто черни топки, еднакви на пипане и големина, точно бяла, толкова зависи и от мъжа да направи момче. Друг въпрос е, че цялата тема ми се струва доста странна, но реших да се включа, понеже едно и също се повтори няколко пъти натъртено, та да не остане някой, не непременно авторката, с грешно впечатление.

# 76
  • София
Никой не е твърдял, че мъжът може да контролира и избира какъв сперматозоид ще оплоди яйцеклетката.

# 77
  • Пловдив
Е ми няколко пъти се заявява, че от него зависело.

# 78
От него зависи, защото зависи от сперматозоида Wink В такъв смисъл се коментира.

# 79
Е ми няколко пъти се заявява, че от него зависело.

Ако не пряко от него, то от неговия късмет. Тоест все пак в него е била опцията и няма право да се сърди. Иначе е ясно, че е божа работа.

# 80
  • Варна
Зависи от него, но не съзнателно. Така по-ясно ли е?

# 81
От него зависи, защото зависи от сперматозоида Wink В такъв смисъл се коментира.

Ами тая яйцеклетка що стои такава и чака някой да я тресне. Ми да вземе пък да откаже на първия, да ги строи около себе си и ги почне коремни преси, размер, социален статус, заглеждат ли се по друга. А тя какво, който пръв дошъл. Ми той дошъл пръв щото е социално неприемлив, само помислете каква тумба го гони да го пребие.

# 82
  • София
Всъщност май имаше и теория, че яйцеклетката прави някакъв "подбор" на сперматозиоидите. Не знам дали е доказано. Но да, хромозомата идваща от мъжа решава пола, та от тази гледна точка, от него зависи. Също така, мъжките сперматозоиди умират по-бързо, та в зависимост кога е постъпил "депозитът", шансовете се променят.

# 83
Не мисля, че е сериозна авторката, като гледам как лайква моите постове. Явно ни пързаля. Другата опция е да пише човек с IQ под стайната температура.

Мисленето на авторката ме впечатли - обяснението, което даде за притеснението на мъжа си.

Между другото, авторке, моите впечатления на база около сто приятелски и не толкова приятелски семейства, които са се сдобили с две или повече деца през последните дванайсет години, показва силен превес на момчетата. Всъщност от тези хора едно семейство има две момичета, а две семейства имат по едно момиче и две момчета. Всичко останало е момчета. В този смисъл успокой мъжа си, че така сте 'по-уникални'. По принцип нали се раждат повече момчета от момичета.

Както казваше моят гинеколог - "само да е живо и здраво детето и да издържиш до края (че преди сина ми имам едно преждевременно раждане в 23 седмица), като стане на 18 години, то само ще реши какво да бъде."

# 84
Ако се бъзикаше, щеше да е по-добре отколкото да е сериозна темата за мъж, изпаднал в депресия, че ще му се роди дъщеря, защото някой някога можел да ѝ разбие сърцето. Това е толкова уникална тъпотия, че по-добре да беше пързалка, а не реална проява на реален човек.

# 85
Не мисля, че е сериозна авторката, като гледам как лайква моите постове. Явно ни пързаля. Другата опция е да пише човек с IQ под стайната температура.

Това че ти уважавам коментарите и ги лайквам не значи че се бъзикам с теб и с останалите!

Мисленето на авторката ме впечатли - обяснението, което даде за притеснението на мъжа си.

Между другото, авторке, моите впечатления на база около сто приятелски и не толкова приятелски семейства, които са се сдобили с две или повече деца през последните дванайсет години, показва силен превес на момчетата. Всъщност от тези хора едно семейство има две момичета, а две семейства имат по едно момиче и две момчета. Всичко останало е момчета. В този смисъл успокой мъжа си, че така сте 'по-уникални'. По принцип нали се раждат повече момчета от момичета.

Както казваше моят гинеколог - "само да е живо и здраво детето и да издържиш до края (че преди сина ми имам едно преждевременно раждане в 23 седмица), като стане на 18 години, то само ще реши какво да бъде."

Отделно благодаря на Nedinka за позитивния коментар и на всички останали! Вълненията и тревогите на всички са различни, от различен тип и естество. Благодаря че уважихте поста ми и споделихте мненията си с мен! Relaxed

# 86
След раждането,а може би и преди това всичко ще се нареди.Пиша Ви аз,съвсем прясно родила Момче. На 4 д -то като разбрах че е момче вдигнах кръвно и така до края на бременността,която завърши с прееклампсия в 34 седмица. Толкова зле се почувствах 3 дни не спах не ядях. Просто очаквах на прегледа да ми кажат момиче ,вече си представях че е момиче,мислех имена за момиче и след като казаха ,че е момче просто ми стана зле изведнъж. .. Споменах вече ,че родих преждевременно момченцето и още в 1 вия момент се влюбих в него,дали защото се роди 1430 кг и толкова страдахме при раждане и двамата,не знам,а за мен това е 2 ро дете и си казвам ,че след раждането на  1вото ми трябваше време да го заобичам безусловно,не стана от 1 вия момент. Бъдете търпелива,вероятно е имал по -сериозна идея в главата си и за това сега си сменя нагласата.

# 87
Аз съм без думи... Кръвно, прееклампсия заради един пол? А като стане тийнейджър със собствено мнение и върши глупости,  какво ще правите? Ще умирате ли?

# 88
И аз, като Айнщайн, не съм сигурна, че вселената е безкрайна. Другото - да.

# 89
  • София
Има и по-зле: казвам го с уточнението, че ми е разказано от ЕЖК, но жена имала 3 момичета и искала момче. И добре, че 4тото било такова и така ѝ казали, иначе щяла да абортира  Rage
Иначе аз не исках да научавам пола до раждането и толкова го обичах, че не ме вълнуваше какво е.  Да, предпочитах момиченце, но и хемарфродитче да беше излязло, щях да го обичам безрезервно !

Общи условия

Активация на акаунт