Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 731
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Страхотен епизод! Точно правя скрийнот на  Демън и гледам Tiffany А вече е качила тази снимка Heart

Скрит текст:
Изкефиха ме Веларион как влизат в тронната зала, все едно те са кралете. Миличкият Ленор, това беше отвратително, което му се случи....... егати психопата Кристън. И как само я издаде на кралицата......
Дано това не развали отношенията между него и Ренира, те могат да бъдат съюзници и приятели, а неговото семейство е най-силният коз за подкрепата й за трона.
Демън Heart  пак си говорят с Ренира на валериански и се предизвикват един друг. Heart

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 16:31 от T.Valcheva

# 121
Някой знае ли краля от какво е болен?

# 122
  • София
Божеее, много пишете, нямате изчитане...
Аз съм още с две серии назад.
В началото не ме грабна особено, чак на втора серия някъде ми стана по-интересно.
Най-много харесвам драконите.
И Мат, фенка съм му още от Доктора   Simple Smile

# 123
@ pilence 2  Това бая го коментирахме, явно си изпуснала. Визерис се порязва на трона, раните му загнояват. Принципно суеверието твърди, че порязванията на ЖТ са лоша поличба, вещаят смърт на владетеля и крах на управлението (някои от най-жестоките владетели като Мегор и Ерис са се порязвали на трона, мисля че това важеше и за Джофри). В случая с Визерис  са много символни нещата - раните му загнояват, тъй като не решава нито един проблем и раните на кралството забират.
Разбира се, както Хексе бе добра да отбележи има и логично обяснение-  във време, в което няма ваксини стана инфекция на раните.

# 124
мегор беше умрял промушен на трона - уж самият трон го е убил

# 125
За Мегор имаше няколко версии. Едната бе, че някой от зидарите, на Червената цитадела, които той избил е оцелял, вмъкнал се през таен вход и го убил...но да, намират го кървящ на трона и то часове, след като е дал поредната заповед за изтребление..
Скрит текст:
Сега се сещам, че и Егон II  май се порязваше, и когато накрая отказва милост на противниците си, го намират  с прерязано гърло..

# 126
  • Варна
Има много тънки момента в епизода, както и някой крайно притеснителни за феновете. За тях след премиерата.
Скрит текст:
Краля кашля лошо и му тече кръв от носа, не е точно инфектирана порезна рана или подагра. Сватбата от 7 дни стана 70мин и не е ясно дали краля оживя накрая.

# 127
Значи щом Лена е на 22 години, са минали 10 години от когато искаха да я венчаят за Визерис. Това означава, че Егор (синът на Алисънт и Визерис) е вече на ок. 9 години. Интересно, че не са ни го показали все още. Само някакви бебета в ръцете на Алисънт.

Кристън ми е изключително досаден и нехаризматичен. Когато започна да дрънка романтични глупости на бъдеща кралица, която лети с дракон, ми беше много криндж и започнах с нетърпение да чакам края на този досадник. Така и не разбрах защо се развилня и уби приятеля на Ленор.
Следващият сезон се надявам Визерис вече да го няма, защото ми е много антипатичен и актьорската му игра е мъка.

# 128
Голям кеф! От всичко имаше отново, че и по много. Сватба в тази вселена без проливане на кръв - забрави. Интриги бол, закачки - също.
Само едно ми стана любопитно - в книгите пише ли кой е виновен за смъртта на бронзовата "кучка"?

# 129
  • Вестерос
Mисля, че не, но имаше подмятания, че ѝ е помогнато.

# 130
Гледах трейлъра на 6ти епизод, като, че ли с новата Алисънт съм по ок. Но да видим след няколко епизода.

# 131
Много силен край на серията!

Скрит текст:
Ренира ми става все по-отвратителна. Използвачка, интригантка и лъжкиня.
Въпреки всичко накрая Крисчън отново я защити, убивайки любовника на Ленор.
Все повече симпатизирам на Алисънт.
Демън е баси психото Heart Eyes! Има си цел и я следва.

# 132
Може ли някой да ми обясни нещо за книгите:

Скрит текст:
Прочетох "Принцесата и Кралицата", гледам и филма, но се обърках с образите на сър Крисчън и набедения за баща на първите деца на Ренира! До колкото разбрах в книгата Крисчън отблъсква Ренира или се бъркам? Бащата на първите й деца от къде се взе? - бъркам ги двамата! Във филма има ли два образа или пък са ги слели по някакъв начин?

# 133
Ох,как да коментирам без да издам спойлери??? Много силна серия, гледах в голямо напрежение, толкова интриги, разочеровани физиономии и злоба не бях виждала наедно място! Жалко,че вече няма да видиме актрисите,с които свикнахме. Прави ми впечатление, че са избрали британски актьори, в ГОТ също

# 134
Много силен край на серията!

Скрит текст:
Ренира ми става все по-отвратителна. Използвачка, интригантка и лъжкиня.
Въпреки всичко накрая Крисчън отново я защити, убивайки любовника на Ленор.
Все повече симпатизирам на Алисънт.
Демън е баси психото Heart Eyes! Има си цел и я следва.

Скрит текст:
Сериозно!? Защити!? Та той я компрометира 100 пъти... първо че явно и директно я издаде на кралицата. След това, когато любовникът на Ленор му сподели общата им тайна той психяса и го уби по най-жесток начин! Нито я е заплашвал, напротив...... безумно поведение на Кристън, което я излага на опасност, както излага и отношенията им с Ленор на опасност.

Общи условия

Активация на акаунт