Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 25 257
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Скрит текст:
Ренира, Кокалотрошача и Ларис

П.П.
Бели герои при Мартин няма. Както и щастлив край.

# 196
Деймън определено е прагматичен. но за за мен това показва, че не е влюбен (а използва Ренира, за да се добере до короната). Влюбеният човек става безрасъден - справка Кристън Коул.
колко различни мнения може да имаме с другите Grinning Изобщо не мисля, че КК е влюбен, влечение има може би и ппчна да си представя някакви неща след като вече е престъпил клетвата си. Сам си казс, че белия плащ е единственото, което има. Ако е бил влюбен, щеше да го играе любовник, както този на Ленор. Всичко за него е било въпрос на чест и гордост според мен. Не виждах и никаква химия в предните епизоди, или изобщо нещо преди да спят заедно.

# 197
За мен никой в никого не е влюбен все още. Но се надявам Демън да се влюби. В книгите случва ли се? Thinking
Кристън абсурд - ако беше влюбен щеше да й мисли доброто, колкото и да е ядосан. Демън е привлечен, така както трябва да започне едно влюбване, няма как да я обича от ден първи. Не знам тя за обичане ли е обаче Joy

# 198
  • Варна
Малко спойлерни снимки от 6 епизод /самите снимки не са големи спойлери/ Wink
Скрит текст:
Скрит текст:
Младият Егон II - братчето на Ренира
Скрит текст:
Скрит текст:
Ренира с нейните деца.
Скрит текст:
Скрит текст:
Кокалотрошача и КК.
Скрит текст:
Скрит текст:
Лена и Демън на Вхагар и Караксес.

Скрит текст:
Скрит текст:
Ренира и Алисънт.

# 199
Като цяло дотук кой ви се струва изцяло "бял" герой? Аз уважавам само бащата на Ленор, евентуално жена му..
Май няма такъв. Както и в ГоТ. На мен точно това ми харесва, като в реалността е - нищо не е черно-бяло, хората са и добри, и лоши, гонят интересите си, никой не е идеализиран.

Много ми хареса, че Ренира узря и прие задълженията си. Постави си делово нещата пред Ленор, раждат поколение и после всеки следва поривите си.
Някой нагоре написа, че децата им няма да са от него, така ли е наистина или?

# 200
В кого да е бил влюбен Кристън, той си каза, че иска да се събере с Ренира за да изчисти името си. Прелъстен и изоставен го играе, тормози го, че е опетнил плаща, като е налетял на принцесата. Тя самата изобщо не го интересува, иначе щеше да скочи на Ленор, не на любовника му.
Като цяло дотук кой ви се струва изцяло "бял" герой? Аз уважавам само бащата на Ленор, евентуално жена му..
И аз уважавам бащата на Ленор и жена му. Егати пичовете! Но това ми харесва, че както е в реалността няма изцяло бели, просто тук очаквай неочакваното .... често се получават големи трансформации на героите.

# 201
Май няма такъв. Както и в ГоТ. На мен точно това ми харесва, като в реалността е - нищо не е черно-бяло, хората са и добри, и лоши, гонят интересите си, никой не е идеализиран.

Много ми хареса, че Ренира узря и прие задълженията си. Постави си делово нещата пред Ленор, раждат поколение и после всеки следва поривите си.
Някой нагоре написа, че децата им няма да са от него, така ли е наистина или?
Такъв е бил слуха Grinning Аз даже не знам дали някога са спали/ ще спят заедно. Както Ренли и Марджари.

# 202
Здравейте! Присъединявам се към темата след снощния епизод, от който съм във възторг.
За първи път виждам преди да започне серията по НВО надписа: Историята е изцяло художествена измислица. Ако имате мисли за убийство или самоубийство, обадете се на гореща линия. Не помня да са го правили с GoT, нито досега в настоящия сериал. Мен това просто ми закова вниманието в аванс. Ако наистина за първи път го правят, доста елегантен спойлер беше.
Сценаристите дотук страхотно запазват смисъла на книгите, но и майсторски изменят сюжета до степен снощи да ме изненадат много с някои подранили събития. Не бях готова за финала на този празник 🙂
Въпрос към феновете, които са прочели вече историята: зеленият цвят на роклята на кралицата и в книгата ли имаше същото обяснение (сигнал за тревога и свикване на рицарите на Хайтауър)? Аз май някаква свободна асоциация съм си направила, че е един вид намек, че кралицата е по-невинна от принцесата младоженка. Така, както го показаха снощи, поведението на Алисън беше абсолютно първата сериозна провокация към Ренира и заявена претенция за трона, а не че взаимно се предизвикват.
Сър Кристън много омаскари златния си плащ, направо ми се срина представата за рицарството в частта му да се брани до смърт честта на възлюбената, а не собствената си селска чест.

# 203
  • София
Вчерашния епизод ми беше някак тягостен, болнав, неприятен. Нещо, дали защото се сбогувах вътрешно, дали защото зяпах и Прислужницата, но не ми донесе удоволствието на понеделника.

Един миг с Деймън на дансинга и край, пак мъка.

# 204
Преди да покажат, че Алисънт влиза в залата си помислих, че кралят вече от болест е изгубил мисълта си, просто рязко замлъкна и започна да гледа в небитието с празен поглед. Помислих, че следващата сцена ще бъде как той не знае къде се намира вече. Joy
Много са красиви и двете актриси, които играят Алисънт. Каква прекрасна зелена рокля... уау каква прелест, какво изящество.

Величествено, какви снаги са изправили, какво достойнство и вперен взор. Тази сцена беше от трейлъра и помислих, че е при някаква атака.

# 205
Мама ххл, надписа за самоубийствените мисли се отнасяше за предходния сериал Еуфория, който свърши преди Домът на дракона.

# 206
Благодаря, *stella! Явно аз в моята си еуфория съм го отнесла към сър Коул.

# 207
Преди да покажат, че Алисънт влиза в залата си помислих, че кралят вече от болест е изгубил мисълта си, просто рязко замлъкна и започна да гледа в небитието с празен поглед. Помислих, че следващата сцена ще бъде как той не знае къде се намира вече. Joy
Много са красиви и двете актриси, които играят Алисънт. Каква прекрасна зелена рокля... уау каква прелест, какво изящество.
Ох, аз никак не харесвам актрисата, избрана за Алисънт, много е невзрачна. Но персонажът и е много добър, преминава през сложно развитие, супер интересна ми е. Дано по-възрастната Алисънт е по-хубава.
Очаквах тя да се появи и да разобличи Ренира, след като баща и така я подкова. Обаче явно ще държи този коз за по-късно.

# 208
Здравейте! Присъединявам се към темата след снощния епизод, от който съм във възторг.
За първи път виждам преди да започне серията по НВО надписа: Историята е изцяло художествена измислица. Ако имате мисли за убийство или самоубийство, обадете се на гореща линия. Не помня да са го правили с GoT, нито досега в настоящия сериал. Мен това просто ми закова вниманието в аванс. Ако наистина за първи път го правят, доста елегантен спойлер беше.
Сценаристите дотук страхотно запазват смисъла на книгите, но и майсторски изменят сюжета до степен снощи да ме изненадат много с някои подранили събития. Не бях готова за финала на този празник 🙂
Въпрос към феновете, които са прочели вече историята: зеленият цвят на роклята на кралицата и в книгата ли имаше същото обяснение (сигнал за тревога и свикване на рицарите на Хайтауър)? Аз май някаква свободна асоциация съм си направила, че е един вид намек, че кралицата е по-невинна от принцесата младоженка. Така, както го показаха снощи, поведението на Алисън беше абсолютно първата сериозна провокация към Ренира и заявена претенция за трона, а не че взаимно се предизвикват.
Сър Кристън много омаскари златния си плащ, направо ми се срина представата за рицарството в частта му да се брани до смърт честта на възлюбената, а не собствената си селска чест.
Да, зеленото е цвета на Хайтауър, тя досега си носеше червеното на таргите, та затова всички се опулиха.

# 209
Още една снимка-спойлер на дечицата на Алисънт, Ренира и Лена, които предстои да видим.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт