Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 875
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Материала е много! Дайте да караме по сюжетни линии.
Ренира - Кристън
Направили са образа на Ренира по-дълбок за сметка този на Крисън, който е много плосък на моменти откровено глупав! Непрекъснато залита м/у честа и "любовта", сякаш изобщо не знае какво прави. Докато в книгата можеше да се оправдае измяната(към Ренира) с някаква ревност, тук го изкараха пълен глупак.
Ренира обратно, примерно за бягството в Есос: В книгата "Защо би спазил брачната си клетва като не спазиш тая към краля"! В сериала:" Аз съм коронота!" Дългът е пред личните страсти. Мноого са я вдигнали. Няма го вече разглезеното дете, това се видя и в разговора с Ленор и в разговора с Демън.

И като спонемах Демън, май вече знае, че не му е играчка, а точно обратното. Открито го дразнеше, Simple Smile И къде изчезна в мелето?!?
 Малко за Стронг. Не видях да се коментира как Лаинъл смигна към Харвин да спасява принцесата. Новия Ото. Simple Smile)

# 226
Аз не мисля, че сър Коу е глупав, по-скоро е воден от различни мотиви от другите герои. Не му е свойствено да се впряга в “игрите на тронове”. Той е обикновен човек, самоиздигнал се с чест и достойнство. Ренира много държеше да му отнеме честта на клетвата и един вид му каза “оттук насетне такъв ще е живота ти: дълг към мен и страх дали няма да те сменя”. Таргерианските лудости му дойдоха в повече. Накрая идва някаква хомосексуална държанка и му вика “с тебе сме равни, затова внимавай да си пазим гърбовете”. И откачи момчето…

От друга страна да си лоялен към Кралицата, която милостиво е пожалила живота ти след най-големи каши… не звучи тъп избор…

# 227
Някъде четох, че коня на Реа усетил миризма на дракон от Деймън. Когато си вдигна ръката към него, и се изплашил.

# 228
  • Варна
Танчитка, това гей да ти пази гърба си е опасна работа! Simple Smile))

# 229
Интересно ми е защо досега около Ренира няма съветници и тя самата не търси съюзници. Сър Ото отдавна сондира кой в съвета на краля е против да го наследи жена, Алисън вече и сама търси поддръжници. Визерис е наясно от личен опит какви са нагласите по въпроса, но освен че си намери лоялна Ръка и съдейства за изгоден брак нищо повече да създаде на Ренира собствен кръг от доверени лица или поне да я посъветва за това. Позволиха й да назначи Коул, колкото да я отклонят от друга тема, но нищо повече. Прекалено наивно ми се струва.

# 230
Веско, така е 😃😃😃 А някак си го подигра, което не се хареса на Коу. Все пак е съвсем пълнокръвен рицар, а не такъв по титла.

Ренира според мен не търси съюзници, защото си вярва, че си има дракон. Чичо ѝ и той си дракон и това ги прави недосегаеми. Това не им харесвам на Таргериените и техните супер сили. Другите хаусове си печелят влияние с умни политики, трудни битки, хитри бракове… обаче в крайна сметка са подчинени на Таргериен, защото ония си имали дракони. На всичкото отгоре половината са откровено луди…

# 231
но другата половина не са и компенсират лудите

# 232
В двора е пълно с амбициозни хора, според мен би било нормално почти половината да опитват да се доближат до официалната престолонаследничка. Отхвърлените кандидати за брак е ясно да са недоволни и злопаметни, но колко още народ мечтае да е близо до властта, а Ренира е доста изолирана (или сама страни). Или наистина масово не желаят жена на трона.

# 233
Според мен наистина не искат жена на трона. Все пак това е същото поколение, което не е искало предишната наследница на трона. Още повече сегашния крал си има син вече. Та не виждам защо да е толкова чудно… от друга страна и Ренира не се опитва да си спечели подръжници.

# 234
Това е много тъпо да не искат жена на трона, при все че мъжете като цяло имат много силно его и могат да вземат лоши решения на база това. А една жена, ако е добре обучена и образована, с необходимите съветници и армия, какъв точно е проблемът, че е жена? Дано ги запука с дракона, да ги видим тогава каква песен ще запеят.

# 235
Много са интересни героите на Мартин, точно защото не са стандартни образи. Та кой не се е кефил поне малко примерно на Кутрето, Церсей, Тивин, сега Демън, въпреки че са лоши, но разбираш мотивите им или поне разбираш, че това е печелившата стратегия в техния живот и приемаш нещата. И от друга страна имаш пък едни изтъкани от чест и порядъчност хора като Дикон, сър Коул, даже и Нед Старк... ама малко изпадаш в недоумение с тези герои, вместо да им се възхищаваш на добродетелите Simple Smile

# 236
  • Варна
Да, въпроса за децата на Алисънт, за момента са две и не се вижда от къде ще дойдат други. В Тъмбълтън ще черпят според моята теория. Simple Smile))

# 237
Едва ли ще останат две. Grinning

# 238
  • Вестерос
Не са ли три вече, според мен е бременна с Емонд.

# 239
Много са интересни героите на Мартин, точно защото не са стандартни образи. Та кой не се е кефил поне малко примерно на Кутрето, Церсей, Тивин, сега Демън, въпреки че са лоши, но разбираш мотивите им или поне разбираш, че това е печелившата стратегия в техния живот и приемаш нещата. И от друга страна имаш пък едни изтъкани от чест и порядъчност хора като Дикон, сър Коул, даже и Нед Старк... ама малко изпадаш в недоумение с тези герои, вместо да им се възхищаваш на добродетелите Simple Smile
Аз се кефих доста на Питър Бейлиш, признавам......... не като мъж, а като персонаж ми беше страшно интересен!  Имаше нещо много фино в него, самите интриги дори бяха някак елегантни, той притежаваше финес. Исках да умре по-малко по достоен начин, по-красив начин. Може би дори си представях, че се самоубива. Харесваше ми и как се беше издигнал сам, също как обичаше Кат, макар че я убиха заради него.... все пак аз усетих много дълбоки чувства към нея, но и той си остава малко неразбран персонаж. Една от любимите ми сцени е, когато се появява заедно със Санса на кон и спасяват Джон. Обичах и неговата дяволита усмивка.

Общи условия

Активация на акаунт