Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 512
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • Вестерос
Гените са омешани още от Мартин в книгите 😁

# 526
И аз очаквах някакво сбогуване, поне с децата, ако не с Деймън. От това останах разочарована, нямаше да навреди на сцената, ако беше го направила.

Ако я бяха разпориили - дали щяха да й дадат да се сбогува? На Ренира не й разрешиха да се сбогува с майка си - според мен, тя просто избяга преди някой да я хване за ръцете и просне на леглото!  И за децата - такова сбогуване, не знам колко би било необходимо!

# 527
  • Вестерос

🤣🤣🤣

# 528
  • Варна
За гените и косите май го обсъждахме и миналата седмица. Примерно при Ренис, тя трябва да е с черна, майка й е Баратеон с черна.

И една поправка, третото дете на Алисант и Визерис е Емонд, не Еймънд

Поправка на поправката, Емонд е второто дете на Алисант. Simple Smile С тия промени кашата с децата ще е перманентна.

# 529
  • Вестерос
За гените и косите май го обсъждахме и миналата седмица. Примерно при Ренис, тя трябва да е с черна, майка й е Баратеон с черна.

И една поправка, третото дете на Алисант и Визерис е Емонд, не Еймънд

Поправка на поправката, Емонд е второто дете на Алисант. Simple Smile С тия промени кашата с децата ще е перманентна.
Не е вярно, второто е Хелена

Егон -107
Хелена- 109
Емонд- 110
Дерон- 114

И не знам за какви промени говориш, като в предните серии даваха Егон като дете, а бебето беше момиче, Хелена. Алисант не беше бременна видимо още с Емонд

# 530
Второто дете е Хелена, а четвъртото май ще ни го спестят в сериала.

# 531
Гените на Таргите, не се смятат за особено силни, просто се женят между роднини  или с Веларион и затова в повечето случаи децата се среброкоси. Ако не се женеха толкова често помежду си отдавна среброкосите и лилавооките да са рядкост и изключение сред тях.

П.П.
По-нагоре бях писала относно Сапочник, че няма да работи по втори сезон, заради бърнаут, но не го намирам, изглежда съм пропуснала да го постна..

Ох, надявам се да се възстанови и да се върне, ако ще има трети сезон. Коварно състояние е, много ми дожаля за този талантлив човек (и за мен като фен).
Благодаря на всички, които вече са гледали еп.6, че крият спойлерите.

# 532
Предложението на Ранира към Алисент беше най- добрият вариант за кралството и щеше да им спести танца на драконите, но... Тоя Егон ми е някакво леке, даже малко изглежда от другия бряг, като знам какви ще стане в бъдеще ми е още по- неприятен! Визерис глупав ли е, сляп ли е, не разбирам защо отрича фактите очеизвадни за всички?!?! Кривото стъпало ме изненада и останах потресена,  в книгите не се споменава как загиват баща му и брат му, смята се,че просто е проклятие. Нямам търпение за следващия епизод!

# 533
  • Варна

Не е вярно, второто е Хелена

Егон -107
Хелена- 109
Емонд- 110
Дерон- 114

И не знам за какви промени говориш, като в предните серии даваха Егон като дете, а бебето беше момиче, Хелена. Алисант не беше бременна видимо още с Емонд
Аз не очаквам да има Дерон в сериала. Не съм гледал последния епизод още.

# 534
Явно, че няма да има Дерон. Достатъчно голям е по това време, за да го покажат. Нямаше и обявен каст преди, за разлика от другите деца. Много ме е яд, снижиха ми ентусиазма. Дотук доста уважаваха книжния първоизточник, жалко. Абсолютно глупаво и безсмислено решение в стил Д&Д.

Това, че Ларис е отговорникът за случилото се в Харънхъл е един от вариантите и в книгата. Другите бяха обикновен инцидент, Демън, Корлис и Визерис. В сериала са се спряли на Ларис, което не е лошо решение според мен. Засилиха образа му, макар и в недобра светлина. И сега е по-логична тази му позиция в полза на зелените, която и в книгите не ми се връзваше особено.

# 535
Въпрос от днешната серия:

Скрит текст:
Драконът на Лена не трябваше ли малко повече да се ''замисли'' Joy преди просто да я изпепели или поне после да страдаше малко повече? Или той разбра, че тя страда и умира, и се съгласи да й прекрати мъките? Сега кой ще му бъде ездача, Демън? С тези деца на Демън какво ще стане, ще се грижи ли за тях?  Лорд Корлис Cry  ако те не оцелеят кой ще продължи рода му?

# 536
Въпрос от днешната серия:

Скрит текст:
Драконът на Лена не трябваше ли малко повече да се ''замисли'' Joy преди просто да я изпепели или поне после да страдаше малко повече? Или той разбра, че тя страда и умира, и се съгласи да й прекрати мъките? Сега кой ще му бъде ездача, Демън? С тези деца на Демън какво ще стане, ще се грижи ли за тях?  Лорд Корлис Cry  ако те не оцелеят кой ще продължи рода му?
Може би още следващия епизод ще се разбере кой става ездач на дракона. Ще има кой да продължи рода му Grinning

# 537
Гледах и останах с чуството, че Алисент остана ужасена и безнадежно попаднала в капана на Ларис( ако мога така да се изразя)
Страхотни актриси, а и краля така нежелаещ да види нещата и самозалъгващ се, че кашата която забърка с провъзгласяването на Ранира може да се оправи. Тя, жена му си прави когато каквото поиска, даже си проявява оркрито неуважение.
А Деймън е някак притихнал, и не е толкова безчуствен сметкаджия в този момент - показа загриженост за жена си. Но тихите води са най-дълбоки. Не вярвам да остане така кротък и добър

# 538
  • Варна
Скрит текст:
Сега кой ще му бъде ездача, Демън?

Не съм гледала още серията, но един човек, може да язди само един дракон. Т.е. ако вече си ездач на определен дракон, не може да яхнеш друг.
Скрит текст:
Демън вече има дракон, не може да има втори.

# 539
Скрит текст:
Сега кой ще му бъде ездача, Демън?

Не съм гледала още серията, но един човек, може да язди само един дракон. Т.е. ако вече си ездач на определен дракон, не може да яхнеш друг.
Скрит текст:
Демън вече има дракон, не може да има втори.
Брей! Стори ми се не случайно, че тя каза, че е ездачка на най-големия дракон! Тоест този дракон е важен и значим, интересно ми е кой ще бъде новият му ездач. Щом трябва да е човек, който си няма дракон...

Скрит текст:
И на мен Алисънт ми се стори ужасена от това, което е направил Ларис, но тя беше ужасена и от нещата, които баща й говореше преди да си тръгне. Тя сякаш има нужда да бъде пред себе си добра и невинна, но после намира вратичка в съвестта си. В новата актиса има и нова енергия, наистина изглежда сякаш са минали много години. А Визерис.... какво значи не вижда, той просто иска да предпази дъщеря си, какво трябва да я направи
- да я прогони, да прогони децата й? Добър баща.

Общи условия

Активация на акаунт