Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 444
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Аз още не разбирам за каква лъжа говорим. Ренира не излъга Алисант. Тя не беше спала с Демън. Това, че "високоморалната", моля ви се, Алиса в страната на Таргите не и се нрави, че някой се забавлява с млади и страстни мъже, докато тя е принудена да търпи пуфтящия и разлагащ се дъртак, не е проблем на Ренира, а на Алисант. Властта си има цена и тя безропотно прие да я плати. Не виждам с какво Ренира я е предала и с какво право Алисата и търсеше сметка. За мен последната няма никакво оправдание за озлоблението си към Ренира. Да, сега вече се страхува за синовете си/децата си, но тя се настърви срещу Ренира много по рано, много преди да се породят страховете и и жаждата за власт, много преди татко Ото да и светне сигналната лампа.

# 616
А всичко можеше да се размине ако бяха оженили двамата,ама при Мартин кога ли е било скучно 😂

# 617
  • Вестерос
Веларион НЕ са издънка на Таргите., Джони, вземи си припомни нещата, че само в грешка те хващаме...

House Velaryon
Скрит текст:
is an ancient and proud house, with the blood of old Valyria in its veins.[4][7] A noble house with a storied Valyrian lineage, the Velaryons had come to Westeros even before the Targaryens, if their family histories can be believed, settling in the Gullet on the low-lying and fertile isle of island of Driftmark (so named for the driftwood that the tides brought daily to its shores) rather than its stony, smoking neighbor, Dragonstone.[9] The castle of Driftmark housed their ancient high seat, the Driftwood Throne, which according to legend had been given to them by the Merling King to conclude a pact.[1]

Though never dragonriders, the Velaryons had for centuries remained the oldest and closest allies of the Targaryens. The sea was their element, not the sky. During the Conquest, it was Velaryon ships that carried Aegon’s soldiers across Blackwater Bay, and later formed the greater part of the royal fleet. Throughout the first century of Targaryen rule, so many Lords of the Tides served on the small council as master of ships that the office was widely seen as almost hereditary.[1][9]

# 618
  • Русе
За всеки Ланистър може да се каже по добра дума, освен може би за келеменцето Джофри Simple Smile

Например Джайм – спасява половин милион души от неминуема смърт. Това съгласно моите разбирания е добро дело.

Същевременно какви са първите 3 неща, които го виждаме да извършва:
1/ сношава се със собствената си сестра и й прави бебета;
2/ безцеремонно убива деца, хвърляйки ги отвисоко;
3/ изобщо не изпитва угризения ни за едното, ни за другото.

В него момент всички незапознати зрители щяха да го заколят на място и той бе разглеждан като главният злодей. И все пак после видяхме, че явно частица чест, добрина и достойнство е оцеляла някъде дълбоко под всичко това. Та, същото и с Коул, макар не до степен антигерой. Малко доблест може да проблесне под слънцето преди края. Джон, ти си чел книгите, следователно си наясно.

От трейлъра за новия епизод: (спойлер от какво показват в него, не отваряй произволно)

Скрит текст:
Второ предупреждение, развалящ гледането спойлер си е
Скрит текст:
Явно вече ще перем без омекотител. Показват как любовникът на Ленор го атакува. И как Демън невидяно от никого го убива (любовника). Т.е. се потвърждава предположението, че Демън го е наел, за да убие съпруга на Ренира и да си освободи пътя за нея. След Лена и той е свободен, така че последните пречки са елиминирани. Обичащите лошото момче нямат повод за повече притеснения, след един епизод смирено кротуване играчът се завръща и скоро ще видят дългоочакваната двойка.

# 619
Не мисля, че Алисънт завижда на Ренира за похожденията. Просто Алисънт е по-сдържана и праволинейна, и изпълнява това, което счита за свой дълг, да създава престолонаследници и да им пази позицията във всички случаи като пренебрегва личните си пристрастия.

# 620
Аз още не разбирам за каква лъжа говорим. Ренира не излъга Алисант. Тя не беше спала с Демън. Това, че "високоморалната", моля ви се, Алиса в страната на Таргите не и се нрави, че някой се забавлява с млади и страстни мъже, докато тя е принудена да търпи пуфтящия и разлагащ се дъртак, не е проблем на Ренира, а на Алисант. Властта си има цена и тя безропотно прие да я плати. Не виждам с какво Ренира я е предала и с какво право Алисата и търсеше сметка. За мен последната няма никакво оправдание за озлоблението си към Ренира. Да, сега вече се страхува за синовете си/децата си, но тя се настърви срещу Ренира много по рано, много преди да се породят страховете и и жаждата за власт, много преди татко Ото да и светне сигналната лампа.
Присъединявам се към мнението на Джаста. Първата, престъпила границите на приятелството и доверието, беше точно Алисънт, която безропотно следваше сръчкванията от страна на властолюбивия си баща и правеше компания на краля преди тялото на съпругата му да беше изстинало още (pun intended, знаем, че беше изгорена). Макар и малка, не може да не осъзнава, че бидейки кралица, тя директно става съперник за трона на доскорошната си приятелка Ренира чрез децата си от Визерис. И после очаква от нея да ѝ казва всичко като на изповедник? Няма как да се случи.

# 621
За всеки Ланистър може да се каже по добра дума, освен може би за келеменцето Джофри Simple Smile
За Церсей какво добро ще кажеш?

# 622
И аз да споделя мнение след шести епизод. Много добре върви сериала. Не усетих този един час - динамично, все важни неща се случиха. Даже ми идва твърде бързо всичко. Едва се появиха Харвин и Лена и вече са мъртви, както и вие писахте. Някак си обаче докато гледах не го усетих така. И смяната на актрисите не я усетих - всичко си пасна на мястото, без някакви дупки. Просто за жалост и Алисънт и Ренира не са вече момичета с романтични идеали. Станали са цинични, както се случва с повечето от нас като порастваме.
Трябва да си променя мнението за две неща - че Визерис е добър баща и че Ленор е добра партия за Ренира. Визерис е добрият баща на глезените деца - този, който позволява всичко и оставя без контрол. Той не отглеждаше нито крал, нито кралица. Крета там на трона - гледа да е добър, компромиси да прави, всеки да е доволен. Много слаб за жалост. Мисля, че той е и причината Алисънт да стане такава - нито я обикна и приласка, нито успя да и внуши респект. А тя е доста слаба и страхлива също - затова падна в лапите на изрод като Ларис. Толкова е плашещ този тип, че ми е жал за нея като си представя какво ще поиска по-натам. И ми е странно как току така си хапва с кралицата в стаята и, и никой не му прави впечатление? А как постъпи със собственото си семейство съм потресена. Обвинявах Тирион, че искаше до последно да пощади Церсей, но това беше по-нормално. Жалко за най-добрата ръка на краля, която видях в тази поредица(включвам и ГоТ). И за Харвин, който тъпо си изпусна нервите.
Относно Ленор - не става за съпруг на бъдеща кралица. Отслаби позициите и, компрометира я, не му пука какво ще кажат другите - напомня много на Лорас, който също така закопа сестра си. За едно беше прав обаче - напускането на двореца беше грешка. Ренира вече няма да е в центъра на събитията и ще си плати скъпо за временното спокойствие.
Много жалко за Лена! Хубва двойка бяха с Деймън. Той ми хареса в този епизод - показа друга страна от себе си. Беше склонен мъдро да се оттегли от интригите в Пентос. Уви...
Визерис го бива явно само дъщери да прави - Хелена и Ренира са хубави, а синовете му имат болнав и изчекнат вид, особено Егон. И го бутат за крал...
Колко жалко, че Ренис не е станала кралица - мъдра, сдържана, премерена, със силен съпруг и опора, армия и пари и власт. Много по-подходяща и от Визерис и от Деймън.

# 623
  • София
Добра майка беше Laughing

# 624
  • Вестерос
Според мен Алисант завидя на Ренира.

# 625
  • Русе

Безпрекословно обича децата си повече от всичко.

# 626
Аз симпатизирах на Церсей преди да реши да убива Тирион( и то още преди да го мисли за убиец на сина и). Умна жена, смела, амбициозна, искаше да извлече най-доброто от ситуацията, в която се намираше. Беше продадена от баща си за власт, надявала се на малко любов от Робърт, но той все ходеше по публичните домове, пиеше и ядеше и се отнасяше грубо с нея. Естествено, че няма да му е лоялна и да му мисли доброто. Не искаше да убива и Нед. В началото разбирах много добре позицията и. Вече като се взе за най-великата, не приемаща мнение на по-умни от нея - брат и баща, безскрупулна по отношение на всички, без изрода Джофри, който подкрепяше, се надявах на много по-лош край за нея от този, който получи.

# 627
Не мисля, че Алисънт завижда на Ренира за похожденията. Просто Алисънт е по-сдържана и праволинейна, и изпълнява това, което счита за свой дълг, да създава престолонаследници и да им пази позицията във всички случаи като пренебрегва личните си пристрастия.

За втори път го споменаваш и се чудя отново. Какво точно имаш предвид? Та Алисънт е направо заслепена от личните си пристрастия. Никаква разумна мисъл в нея, логика и предвидливост.

# 628
Абсолютно никога не съм мразила Церсей, дори в повечето моменти ми е била симпатична и абсолютно винаги съм й съчувствала. Да, беше и добра майка. Освен това помня разказа й за краля в брачната им нощ, когато са се оженили тя е била влюбена в него, той е бил свиня! В този случай дори Алисънт има много повече късмет от нея с Визерис.
Да, беше властна и амбициозна, но как да оцелее на това ужасно място, а в случая беше много по-умна от Алисънт.

# 629
Церсей така и не я харесах. Беше ми от най-противните образи в ГоТ.

Виж, Джайм претърпя пълен обрат при мен. От тотално неодобрение, в един от любимите ми герои.

Общи условия

Активация на акаунт