Финала наближава!Октомврийче се показва❤Тема 4

• 37 930
  • 418
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, момичета. Повечето май родиха, но не са активни тук, аз така си го обяснявам. Стискам ви палци за леко и бързо раждане, eli_to55 и discipline!
Аз съм не съм родила още.

# 331
При мене нещата се обърнаха ... се си мислех, че ще е нормално, но ми обясни че главата не е в родивия канал, а и е големичък. Ще изчакаме и тази седмица до термин 29.10 , въпреки че втория ми лекар ми даде дата 19. Насрочили сме дата за секцио.... Стискайте палци 🍀🌷

# 332
И аз си чакам, в понеделник ми е терминът, но дори коремът не ми е тръгнал надолу още. От една страна вече нямам търпение, от друга... естествено малко ме е страх.

Малко оф-топик: в жилището, в което ще живеем още поне 2 месеца в банята е доста студено и няма контакт, та мислим да къпем бебето в хола, където ще отопляваме. Вие на какви ванички се спряхте?

# 333
Аз в началото мисля в кухнята в едно легенче под чешмата защото ме е страх да не намокря пъпчето иначе за после комбинирана съм взела с повивалник отгоре.
И аз си чакам, в понеделник ми е терминът, но дори коремът не ми е тръгнал надолу още. От една страна вече нямам търпение, от друга... естествено малко ме е страх.

Малко оф-топик: в жилището, в което ще живеем още поне 2 месеца в банята е доста студено и няма контакт, та мислим да къпем бебето в хола, където ще отопляваме. Вие на какви ванички се спряхте?

# 334
# 335
И при нас банята е доста студена. На 12тия ден ни падна пъпчето и я изкъоахме първия път в спалнята в малка ваничка на Stokkee и таткото в един леген беше напълнил вода та с едно канче. Вчера решихме в хола понеже там върви климатик, а в спалнята затоплих стаята с печка и отново във ваничката а таткото директно от чешмата с едно канче я поливаше.
Ще видим занапред но май за сега в хола ще я къпем.

# 336
Ние повишаваме температурата в стаята, включваме малък радиатор да стопли банята преди къпане, таткото наглася водата... На чешмата с топла водичка за нула време се мием, а веднъж седмично във ваничката на хамак - не плаче, явно му е приятно да го обливат с топлата вода. Пъпчето падна на шестия ден. Преди това пробвахме с канче в стаята, но ми е голяма хамалогия и хич не ми е удобно.
Големият рев е при преобличане, то кой обича да му развалят комфорта и спокойствието.

# 337
Момичета бебчетж ми е на 20 дни.и от 2 дни иска само на ръце.3 жени сме в къщи и не можем да свършим нищо,защото той не реве а се дере чак кашля от рев докато някой не го вземе.имам чувството че друго бебе имам от 2 дни.направо се виждаме в чудо.дайте съвет.никай не го е учил на ръце незнам какво стана

# 338
Да не би да са колики? От опит не мога да кажа, но пък доста обучения гледах, в едно от тях Олга Дукат обясни, че носенето в слинг много намалява усещането за тревога и коликите и даде пример с африканските бебета, които нямат колики, защото там майките по неволя ги носят в щал почти по цял ден, тъй като няма на кого да ги оставят да ги гледа. На мен ми звучи като колики.

# 339
Да не би да са колики? От опит не мога да кажа, но пък доста обучения гледах, в едно от тях Олга Дукат обясни, че носенето в слинг много намалява усещането за тревога и коликите и даде пример с африканските бебета, които нямат колики, защото там майките по неволя ги носят в щал почти по цял ден, тъй като няма на кого да ги оставят да ги гледа. На мен ми звучи като колики.
[/quote
Определено има колики,но цял ден от това ли да плаче?Не е няколко часа а постоянно като е буден и не е на ръце

# 340
И моята госпожица на 21 дни, иска на ръце като е будна. Има колики вечер, тогава задължително  е на ръце, но сега вече и през деня иска да е на ръце.
Общо взето от както се появиха коликите видя, че е много хубаво да я дондурка  някой и постоянно иска Joy

# 341
Момичета, имам питане... може и да е говорено нрзнам вече, но все пак да питам, понеже във Вита имам приятелка със секцио и ми каза задължително някакви ластични гащи са си слагали след раждането да могат по-бързо да станат. Една друга в надежда ми каза, че не е слагала и не трябва да се слага .... може ли помощ, понеже се подготвям с багажа, последни приготовления ?! Мерси 🍀🌷

# 342
В Надежда след секциото трябва да си с гащи и превръзка. Гащите трябва да са дълбоки, за да не ляга ръба им на разреза. Имаше момичета с памучно бельо, аз бях с едни еднократни, но много тънки, та пак слагах превръзка. Важното е да са дълбоки.
На втория ден пратих мъжа ми да ми купи еднократни по-дебели гащи за родилки, тъй като не намерил и ми донесе памперси за възрастни Joy  Та и с тях пробвах, но не, не става, много са дебели, обемни и неудобни.

Момичета, имам питане... може и да е говорено нрзнам вече, но все пак да питам, понеже във Вита имам приятелка със секцио и ми каза задължително някакви ластични гащи са си слагали след раждането да могат по-бързо да станат. Една друга в надежда ми каза, че не е слагала и не трябва да се слага .... може ли помощ, понеже се подготвям с багажа, последни приготовления ?! Мерси 🍀🌷

# 343
Да не би да имате предвид ластичните колани за стягане след това? Те определено не се слагат веднага след операцията.
Аз раждах в Надежда, бях взела еднократни на Канпол, които ми бяха супер неудобни, уж голям размер, а не ми ставаха. Затова ползвах обикновени памучни. В реанимация бяхме с някакви тип памперс гащи, които ми бяха много удобни. Огромните превръзки за след раждане също не ми бяха особено удобни, вкъщи минах на обикновени с повече капки и са ми ок, но аз нямам особено силно изтичане на лохии, а все едно в началото или в края на цикъл.
По-голямата част от багажа ми се оказа напълно ненужен, та върнах по мъжа ми куфара и останах с малка чанта с най-нужното.

# 344
Аз не се включва, за да не притеснявам никоя от вас в очакването. Моята бременност завърши на 11 с неочакван финал. Отидох за планово секцио и се оказа че детенце няма пулс. Е извадиха го пак секцио, 5 дни болница и ме изписана. Сега физически съм добре, но психически не ми се говори за състоянието ми. Е надявам се на никой никога да не се случва такова нещо. Хубав ден и приятни моменти с малките съкровища!

Общи условия

Активация на акаунт