Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 94 071
  • 1 582
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София

Сега погледнах каква е закупената

# 1 081
И на родителите ми днес са им звъннали за Ваксигрип. За София става въпрос, Софармаси (но те май са франчайз?). Мога да попитам коя локация точно, ако представлява интерес. 🙂

# 1 082
Да моля

# 1 083
Четири валентна е Инфлувак. Утре ще я снимам, че не ми се става сега.

# 1 084
  • Sofia
Четири валентна е Инфлувак. Утре ще я снимам, че не ми се става сега.
Да, четиривалентна е.
Сега отидох да погледна какви са нашите ваксини, и да, Инфлувак Тетра са (срещу два щама А и два щама Б).

# 1 085
И тук следва питането ми -кудеув София може да се поставят.До личният лекар няма да успея да стигна и търся алтернативи.

Съседка или приятелка мед.сестра или сами, ако имате този кураж. Два или три пъти публикувах инструкциите в тази тема.

# 1 086
Днес ми се обадиха от Софармаси, че са получили ваксина Ваксигрип. Ходих да си я взема и понеже ДКЦ-то където ми е ЛЛ е срещу аптеката отидох и ми я поставиха Blush Питах и за назалните, че не ми се ще да бода излишно детето, но още не са им доставили. Миналата година останах доволна и от инжекционната и от назалната ваксина - не се разболяхме.

# 1 087
  • София
И тук следва питането ми -кудеув София може да се поставят.До личният лекар няма да успея да стигна и търся алтернативи.

Съседка или приятелка мед.сестра или сами, ако имате този кураж. Два или три пъти публикувах инструкциите в тази тема.
Очевидно нямам в обкръжението си такива лица под ръка.А за самоваксинирането,не си и помислям...

# 1 088
  • Sofia
В някои (може би във всичките) ДКЦ или МЦ си има манипулационна.
Аз отидох в близкия ни МЦ и казах, че искам да ми поставят противогрипна ваксина. Упътиха ме към манипулационната. След това си заплатих манипулацията.

# 1 089
В РЗИ поставянето е безплатно.
На мен ми я слага сестрата на ЛЛ.

# 1 090
  • Sofia
Здравейте! Влизам в темата с едно питане, за съжаление нито моя ЛЛ, нито този на детето ми съдействат. Отпратиха ме с "каквото решите". Та  - нито аз, нито дъщеря ми сме били ваксинирани досега. След тежък грип януари месец, реших, че този сезон това трябва да се промени. За себе си нямам особено чудене каква ваксина да взема, но за детето на 13 години имам известни колебания. В една аптека ми обясниха, че за нея трябва да взема само Ваксигрип, Инфлувак не е подходящ. В листовката на Инфлувак, обаче, пише, че може, но ако не е било ваксинирано детето, трябва да се сложат две дози. В друга аптека ми обясниха, че и една е достатъчно. Та - какво да взема за нея според вашия опит? Както писах, на нейния ЛЛ не мога да разчитам, той директно ми каза, че като педиатър не препоръчва противогрипна ваксина, но след като съм решила, да взема каквото реша и той ще я постави. Rolling Eyes Не ми е вариант в момента да търся педиатър, който евентуално да посочи коя от двете ваксини и колко дози... Не ми е вариант и назалната, защото е "жива", а детето е на активно лечение в момента за бронхиална астма.

# 1 091
От листовката на ваксигрип:

Цитат
Ако детето Ви е по-малко от 9 години и не е било ваксинирано срещу грип преди това, трябва да се приложи втора доза от 0,5 ml след най-малко 4 седмици.

Доверете се на листовката е моя съвет

# 1 092
И двете ваксини са хубави.
Аз предпочитам Инфлувак.

# 1 093
Здравейте! Влизам в темата с едно питане, за съжаление нито моя ЛЛ, нито този на детето ми съдействат. Отпратиха ме с "каквото решите". Та  - нито аз, нито дъщеря ми сме били ваксинирани досега. След тежък грип януари месец, реших, че този сезон това трябва да се промени. За себе си нямам особено чудене каква ваксина да взема, но за детето на 13 години имам известни колебания. В една аптека ми обясниха, че за нея трябва да взема само Ваксигрип, Инфлувак не е подходящ. В листовката на Инфлувак, обаче, пише, че може, но ако не е било ваксинирано детето, трябва да се сложат две дози. В друга аптека ми обясниха, че и една е достатъчно. Та - какво да взема за нея според вашия опит? Както писах, на нейния ЛЛ не мога да разчитам, той директно ми каза, че като педиатър не препоръчва противогрипна ваксина, но след като съм решила, да взема каквото реша и той ще я постави. Rolling Eyes Не ми е вариант в момента да търся педиатър, който евентуално да посочи коя от двете ваксини и колко дози... Не ми е вариант и назалната, защото е "жива", а детето е на активно лечение в момента за бронхиална астма.

Аз предпочитам ваксигрип. Само веднъж опитах с инфлувак и не ми хареса. Мога да обясня защо, ако се интересувате.

# 1 094

Аз предпочитам ваксигрип. Само веднъж опитах с инфлувак и не ми хареса. Мога да обясня защо, ако се интересувате.
Моля, споделете!

Общи условия

Активация на акаунт