Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 393
  • 1 464
  •   2
Отговори
# 1 200
  • София
Мен повече ме притеснява слагането на назалната на малкото отколкото инжекционна, ама надявам се да го преборим, че е като мече с бяс като слагаме капки...

# 1 201
Да, с назалната също е трудно понякога. И аз имах големи притеснения миналата година дали ще успея да впръскам добре, дали няма да си извърти главата, но мина учудващо добре. Малкият беше на 2 години и 2-3 месеца тогава. Което не значи, че сега ще е същото Grinning Издебни да е ял, да е спал, да е спокоен Grinning

# 1 202
  • София
А изобщо няма да го дебна. Ние за капки за нос го увиваме в едно голямо одеяло и не може да мърда, ама главата мърда все пак 😂 Абе белким ще се оправим...

# 1 203
Ако не успеете да се доредите до назална ваксина за децата, евентуално пробвайте да я поръчате от аптека Промахон в Гърция. Ние от там поръчахме ваксината за хепатит А, взехме я лично, но доколкото знам имат специална опаковка и транспорт, така че да не се нарушава температурния режим.

# 1 204
Мен повече ме притеснява слагането на назалната на малкото отколкото инжекционна, ама надявам се да го преборим, че е като мече с бяс като слагаме капки...
Мен също това ме притеснява, затова смятам да заложа на инжекцията.
Там по-лесно се случват нещата.

# 1 205
Имам и два Инфлувака, пазя ги все още, но се надявам да не се налага да ги слагаме тях, защото е страшно с инжекциите. Преди две седмици им сложихме вторите дози Варивакс и едвам удържахме голямото дете. Предстои и друга ваксина по календар и не ми се мисли.

Може и да не е толкова страшно. Зависи кой и как пипа. Страхът и омразата на децата към инжекциите не са  вродени, а придобити от груби действия.

# 1 206
Аз днес вече съм добре, но вчера ми беше много неприятно. За първи път имам такава реакция от противогрипна ваксина.

Синът ми е на 10 години, боледува веднъж на зима и 1-2 пъти хрема чудя се дали да му сложа назална. При вашите деца какъв е ефектът, изобщо ли не боледуват зимата?

# 1 207
  • София
Да, не боледуват. Малкият за 5 години гимназия само веднъж се разболя и изпусна един ден, от стомашен вирус с повръщане и разстройство. Ваксинираме се срещу грип всяка година.

# 1 208
  • София
Грипната ваксина предпазва срещу грип, не предпазва срещу всички останали вируси, няма как да предпази от всичките над 200 вируса на общата настинка, корона или норо/ротавируси. Голямото миналата година изкара отново скарлатина и коремни вируси.

# 1 209
  • София
При нас определено има някакъв по-обширен ефект, в нашето смейство караме по две (леки) хреми годишно максимум. То верно, че се стараем да живеем здравословно, но не прекаляваме с витамини на хапчета/смутита и други подобни моди.

# 1 210
Здравейте,
Някой знае ли дали назалната ваксина може да се ползва от възрастен?
Знам, че се препоръчва инжекционна, но става въпрос за човек с голям страх от игли. Дали ще има някакъв ефект въобще?

# 1 211
Вчера сутринта поставена ваксина Инфлувак Тетра.💉Нямам никакви странични ефекти!🤓👀Страхотно!👌Поставям за първи път… 👈🏻🤓

# 1 212
Здравейте,
Знам, че се препоръчва инжекционна, но става въпрос за човек с голям страх от игли. Дали ще има някакъв ефект въобще?

Не сте ли виждали колко е мъничка игличката и на двете грипни ваксини? И тънка, и къса, като за Манту и БЦЖ. И поради това трябва да се забива дълбоко в делтоидния мускул. Иначе са възможни неприятности. Ако се инжектира според правилата е напълно възможно вечно недоволният човек да се превърне в доволен и да не го е страх.

# 1 213
Здравейте,

Колко възрастен?

Колкото и голям да е страхът от игли, предвид ограниченото количество - само 15,000 броя от назалната за цялата страна - апелът ми би бил да ги оставим за децата.

# 1 214
Здравейте,

Колко възрастен?

Колкото и голям да е страхът от игли, предвид ограниченото количество - само 15,000 броя от назалната за цялата страна - апелът ми би бил да ги оставим за децата.

Съгласна съм с горния коментар.

В листовката на назалната васина пише, че се прилага от 2г до 18г възраст. Според мен има връзка с ефективността, така че аз бих казала, че не е добра идея да се поставя на възрастен.

Убождането от ваксината е като ухапване на комар, ако не го очакваш сигурно няма и да го отразиш, продължава 1-2 секунди. Освен ако човекът няма сериозни психически отклонения, по-добре да не екпериментира.

Общи условия

Активация на акаунт