Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 93 670
  • 1 582
  •   1
Отговори
# 1 455
Моето дете е с доказана ige алергия към белтъка на яйцето и го ваксинирам втора година подред.
Такава алергия не е противопоказание.
Съветвайте се само с алерголози в час с познанията.
Ето ти от ирландския център по ваксинация:
Секция едно с въпросите:
https://www.hse.ie/eng/health/immunisation/hcpinfo/fluinfo/flufa … ramme%202021/2021

# 1 456
В София знаете ли къде поставят ваксини на възрастни, но и предоставят самата ваксина? Не намирам налични в аптеките вече, а успях да намеря само Ваксигрип за малкия и го чакам да му минат сополите и кашлицата, за да му я сложим, но искам и аз да се боцна докато има време.

# 1 457
В централата на Рамус имаха миналата седмица. 10 лв взимат за слагането. Имат и безплатни ваксини срещу Ковид.

# 1 458
Бяха писали в темата за болница Вита. Можело да се закупи на място и да се постави срещу 20 лв, ако не се лъжа.

# 1 459
С риск пак някой да ми се  скара, предлагам отново
безвъзмездно една ваксина ваксигрип. 
Живея до метростанция, имам свободно време  и не ми е никакъв проблем да я занеса, в която и да е част на София стига от там да минава метро.
Ваксината я съхранявам в хладилник и бих я транспортирала с охладители и изолатори от  околната температура.

От няколко години си слагам ваксина, трудно намирам и винаги съм се притеснявала,  дали ще успея да си намеря, затова искам да помогна, ако някой има нужда.
Иначе най - лесно ми е да я изхвърля.

# 1 460
Възможно ли е след назална ваксина на дете вече 6-7 дни да има на приливи и отливи запушен нос/лека хрема?

# 1 461
Възможно ли е след назална ваксина на дете вече 6-7 дни да има на приливи и отливи запушен нос/лека хрема?
Не мога да ви кажа, но ние бяхме по абсолютно същия начин. Запушен нос и хрема,че и да в покашляше. Давах ериус и морска сол в носа и се оправи.

# 1 462
  • Варна
И моят е така. Той и без ваксина често е със запушен нос, сега съвсем.

# 1 463
Здравейте,някой да има излишна назална ваксина която няма да ползва!Търся за втори прием!Благодаря!

# 1 464
Проф. Кантарджиев предупреди за нов щам на грипа: Пикът на вълната ще бъде в края на януари и февруари

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof.-kantardzhiev-predupr … -fevruari-2438860

Позовавайки се на анализ на Европейския център за контрол на заболяванията от 20 ноември, проф. Кантарджиев предупреди, че в повечето държави от ЕС случаите на грип А (H3N2) се увеличават драстично.

„Това е един мутирал нов вариант, под-подвариант К“, обясни експертът. Той уточни, че мутациите правят вируса малко по-различен и намаляват леко ефективността на ваксините, но въпреки това имунизацията остава препоръчителна

# 1 465
Как сте, здрави ли сте? Още грипни новини. Моят мъж отказа да си сложи ваксина и се притеснявам... Притеснявам се и за децата с тези мутации на вируса. Поне имаме тестове и ако светне положителен, има вариант да се почне с противовирусния препарат

https://nova.bg/news/view/2025/12/08/520127/%D1%80%D1%8A%D1%81%D … 0%BD%D0%B8%D1%8F/

# 1 466
Ох, аз едва намерих ваксини и ..още са в хладилника. Изкарахме някакви вирусчета последователно, като последния (даже се усъмних за ковид) беше много подозрителен - аз и едното дете повръщахме 2 дни, а на мен вече десети ден много ми се гади). Другото дете пък предната седмица имаше повръщане, а мъж ми еднократна температура, обаче още подкашля. Не знам направо какво да правя, как да намеря време да отидем да ни ги сложат, направо не виждам как. При всичките ни лл се чака над 2 часа, няма записване на часове. Дали някъде биха ни ги сложили срещу заплащане, но пък и излизането в работно време е проблем за всички. Направо не занм дали аз не ги сложа на всички и да се приключи...

# 1 467
  • Sofia
Аз съм ходила в близката ни поликлиника, където си имат манипулационна. 10лв ми взеха за поставянето. Изобщо не чаках. Хора за манипулационна рядко има, не е като пред кабинетите на ЛЛ. За деца обаче, си трябва педиатър. Ние ходим на частно за ваксините - там се чака по-малко и няма толкова хора.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 10:09 от Brin de muguet

# 1 468
Мда, навсякъде където има манипулационна става, точно пред кабинет на ЛЛ не бих увиснала за тая цел, дори и да е със записан час. Поликлиники, някои лаборатории също, срещу малка такса става на момента и се изнасяш, а не да чакаш където чакат и сума болни и кихат и кашлят в затворено пространство.

# 1 469
От Цибалаб преди имаха услуга за домашно посещение за взимане на кръв.
Ако ви допада идеята може да проверите дали все още предлагат такива посещения и дали поставят ваксини по време на такова.

Общи условия

Активация на акаунт