Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 165
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 440
Аз още изчаквам с ваксинирането, понеже децата постоянно мъкнат сополи от градината. При мен засега има само лека болка в гърлото и се чудя дали да изчакам още или да се ваксинирам, въпреки това. Не ми се чака повече, особено като гледам колко болни хора си ползват градския транспорт в час пик.

# 1 441
Аз пак се включвам с надежда, че може да са се появили назални ваксини някъде в София.
Някой случайно скоро време да е намирал в аптечната мрежа?

# 1 442
  • София
Аз втора година под ред се ваксинирам със сопол и кашлица, то ми е невъзможно в този сезон с две деца да съм без. Миналата година едвам дишах от сопола като се ваксинирах, нямаше никакъв проблем

# 1 443
Не мисля, че ще се намери вече назална ваксина, освен ако някой няма излишна доза... И тази година свършиха точно толкова скорострелно, както винаги.

Две от инжекционните ми ваксини вече за взети / обещани. *Подарявам* още две, Ваксигрип, за София, района на Парадайс / Правителствена.

# 1 444
  • София
А и между другото, много интересна ситуация се разви на работа. Един колега беше в командировка в Южна Америка, среща се с мой друг колега там, Южно Американеца събота се беше тръшнал с грип А, доказан с тест, колегата от България се прибира и него го тръшна... Направо е като по учебник как се разпространява грипа глобално...

# 1 445
Грипът вече настъпва, да. Има положителни проби от цяла Европа.
Най-добрата ваксина е сложената ваксина.

# 1 446
Мона, ваксинирай се. Лека болка в гърлото не е противопоказание.
Според медиите тази година грипния сезон ще почне 1 месец по-рано от обикновеното и ще протича по-тежко заради мутация на грип А. Ваксината предпазва от хоспитализиране и усложнения.

# 1 447
Пускам линк към тестове 4 в 1 на много добра цена - 3.62 лева. По-ниска в България не откривам:
https://www.emag.bg/test-za-byrz-antigen-4-v-1-grip-a-b-covid-19 … 024588049_60887_1

# 1 448
Барбалена, а срещала ли си някъде тестове тип близалка или изобщо със слюнка? Искам за детето такива да взема.

# 1 449
Сякаш съм виждала само за Ковид. И имам блед спомен, че преди време бях поръчала пак от Емаг и се оказа, че са за слюнка. Но дали не ги тествах с клечка за уши и носен секрет. Май пак си светна. Но беше отдавна и не съм сигурна кое как беше. При доказан с тест Ковид или грип, бих пробвала за експеримента, вместо назален секрет със слюнка.

Редактирам: Действително имам поръчка на тестове за слюнка. Не съм догледала тогава. Бяха с едни фунии, така и не разбрах как се ползват и мисля че затова ги правих с клечки за уши и назален секрет Grinning
https://www.emag.bg/komplekt-byrz-test-realy-tech-za-sljunka-na- … tm_medium=android

Преди 3.5 години съм ги поръчала.

# 1 450
Мерси! И аз не намирам, а би било удобно.

# 1 451
# 1 452
  • София
Как купувате Инфлувак или Ваксигрип от аптеките.На мен отказаха без рецепта. Мислex , че са на свободен достъп.

# 1 453
Как купувате Инфлувак или Ваксигрип от аптеките.На мен отказаха без рецепта. Мислex , че са на свободен достъп.
Свободно се продават.

# 1 454
Аз имам алергия от яйца.
И не смея да си слагам противогрипна ваксина.
А на малкия още не съм му правила тестове за алергии.

Общи условия

Активация на акаунт