Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 172
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Отчитам се с поставена Ваксигрип в петък сутринта. Никакви реакции, леко зачервено може би и леко болезнено на лакът, забит на мястото Grinning. Т.е. нищо.
Около мен само аз се ваксинирам. Гледат ме като самоубийца.

# 1 426
  • СОФИЯ
Да се запиша за протокола и аз ваксинирана в петък. Инфлувак, никакви странични реакции. Тази година малко късно я поставих, но така се случи.

# 1 427
Във Фейсбук групата ваксини е забранено да се предлагат ваксини.

Аз имам три излишни Ваксигрип, които подарявам, една е обещана. За София, до Парадайс център.

# 1 428
Здравейте, може да се стори малко странен въпрос- но тези от вас, които са слагали ваксини на дечица с някакво забавяне в развитието, имало ли е  някакво негативно влияние/ задълбочаване на проблема? Синът ми има забавяне с проговарянето и т.к сега тръгна на градина за първа година искам да го ваксинирам защото за 1  месец, три пъти има хрема , не си представям какво ще стане през зимата. Досега не е проявявал никаква странична реакция, а има всички задължителни, че и допълнителни ваксини. Говорих с личния му лекар/ той не е педиатър, а GP/, който направо ме застреля с " по-добре  не му слагай, да не спре , тамън е проговорил " и съответно отказава да му сложи. Досега никога не съм чувала за някакво влияние в този аспект и доста се  обърках.  Ще се консултирам допълнително с педиатър, но реално не мисля,че ще имат по-задълбочен поглед специално върху деца с такива проблеми.

# 1 429
Въобще не ти е странен въпросът. Аз съм слагала и съжалявам много, че не си послушах по - рано ЛЛ, поради такива тъпотии. Писала съм многократно в темата, само положителен ефект е при нас поставянето на ваксина против грип.

# 1 430
Кой ги измисля подобни безумия? Ваксини против грип да забавят умственото развитие?! За трепане са много лекари, без извинение.

# 1 431
  • София
В отчетната имаше ей такива "умни" лекари съветвали за ротавирусната, че без нея с нея все тая било... Ами не беше все тая, всички дечица без влезнаха в болница на първия коремен вирус, докато тези със ги минаха с чайче и бисквитки вкъщи...

# 1 432
  • София
Грипът не е "просто сопол" и може да доведе до много кофти последици, включително да отключи и автоимунни заболявания. Защо се пренебрегва това, а се истеризира около минималната концентрация на консервантите във ваксините? Все едно метали не се поемат ежедневно.

# 1 433
Ами иди им обяснявай.
Аз вече съм се отказала да ограмотявам прости хора. Да си тънат в блатото и да се тъпчат с АБ при всяка "настинка".
Скоро карах КОВИД, с тест. Около мен още няколко човека се разболяха. Ама не, те настинали от климатизацията. Много им духало. И бяха на 2 антибиотика, по две седмици се влачиха с кашлица след болничните. Аз изкарах с 2 дни хрема и само с витамин С. Защото бях с подновена ваксина.

# 1 434
Поставихме си аз и мъжът ми миналия месец, инфлувак. И на детето на 2 сложихме първа доза преди седмица. Втората доза чака в хладилника. Нямахме драми, само ни боля мястото.

Някой от Пловдив да знае къде още има ваксини? За приятелка питам.

# 1 435
  • Варна
Взех две назални ваксини за сина ми, понеже не съм слагала досега, а в листовката, достъпна в интернет пише, че ако се ваксинира за първи път трябва да се сложат две дози. Да, но в хартиената листовка в кутията пише, че две дози се слагат само на деца от 2 до 8 години. Според вас една доза достатъчна ли е? И ЛЛ ми каза, че една стига, яд ме е, че не я послушах, но защо не са си актуализирали информацията в интернет?

# 1 436
  • София
ако съдя по подписа ви и детето е на 13, да, една доза е достатъчна. Моето миналата година беше почти на 10 и му сложих една доза назална само

# 1 437
  • Варна
Значи имам една излишна. Стои в хладилника. Някой от Варна проявява ли интерес?

# 1 438
Искам да споделя моят опит, ако на някого му е интересно, с поставянето на противогрипна ваксина, докато съм в инкубационен период на Ковид.

Детето ни донесе Ковид вкъщи, то се оправи, но таткото се разболя и то не леко. Аз нямах симптоми и реших да се ваксинирам, въпреки че не се пазех по никакъв начин, тъй като живеем по почти 24 часа заедно тримата.
Това, което се случи доста ме учуди, а то е че имах изключително леки симптоми, които дори не бих забелязала, ако не знаех, че вкъщи има доказано болни от Ковид. Имах лека умора, гърлото ми леко съхнеше и лека кашлица. Това беше. Не съм ваксинирана срещу Ковид тази година.
Обяснението на изкуствения интелект беше, че ваксината реално е стимулирала имунния ми отговор и вероятно заради това съм имала много леки симптоми. Тоест явно не е толкова страшно човек да се имунизира и това да съвпадне с друг вирус, дори може да е в помощ понякога.

На мен лично ми беше интересно и затова реших да ви споделя.

# 1 439
За стимулиране на имунната система съм писала, че и моят опит сочи същото. Противогрипната косвено предпазва и от други вируси. И да хванеш нещо, с една хрема да мине.

Общи условия

Активация на акаунт