Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 87 388
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 930
от групата във фейсбук:

🦸 #Плюсмен и неговият нов приятел Борис напомнят, че още не е късно да се защитим от грип!
💡 Предпазването на децата от грипните инфекции и техните усложнения дори в началото на грипния сезон е възможно чрез ваксинация.
❗ Ваксинирайки децата ние пазим и техните близки в дома, както и останалите деца в детската градина и в училище.
💉 Грипните ваксини намаляват честотата на посещение на лекарския кабинет, броя на хоспитализациите и тежкото боледуване от сезонен грип.
📅 От понеделник 11.11.2024 г. в аптечната мрежа отново ще е налична назалната ваксина срещу сезонен грип Fluenz. Поради увеличения интерес на родители към лекарствения продукт, в страната ще бъдат доставени нови 2 000 дози от детската ваксина. Напомняме, че тя е показана за деца на възраст от 2 до 18 г. Неваксинирани до момента деца следва да получат две дози през интервал от 28 дни.
🫶 Борис показва: Няма страшно! Плюсмен казва: Хайде и ти!

E да ама не, нямало да доставят - къде ги намирате?

# 931
Не знам Лоли, това го копирах от групата за ваксини във фейса. Иначе аз трета година не успявам да намеря назална и слахаме инжекционни, но започвам да ги търся и заявявам от началото на септември. Досега не съм ги изпускала, идват в аптеката до нас в края на септември.

# 932
От днес уж трябва да ги има в аптечната мрежа, но където и да питам не знаят нищо.

Някои й успя ли да намери от назалните и от къде?

# 933
Здравейте!
Ако някой се интересува от назалната противовирусна ваксина, аз разполагам с една бройка.

# 934
Свинският грип бил А(Н1N1), дали го има в тазгодишната ваксина? Той бил най-агресивен.

# 935
# 936
Свинският грип бил А(Н1N1), дали го има в тазгодишната ваксина? Той бил най-агресивен.

Написан е, но с тире-подобен щам.

# 937
Здравейте! Как сте? Здрави ли сте? Има ли ваксинирани с пробив? Чета за такива случаи във ФБ групата Ваксини, чe и с усложнения. Ние засега сме добре, здрави сме. Аз и децата сме ваксинирани, таткото - не. Ако не друго, то поне ми дава голямо спокойствие ваксината. Догодина пак... Дори и да се заразим Grinning Хубавото е, че на децата вече ще са с по една доза.

# 938
От четирима ваксинирани за щастие никой не е имал  здравословни проблеми тази зима. Ваксинираме се от 25 години аз и ММ, а родителите ми от 10г..

# 939
Всички сме ваксинирани у нас и близките ни също. Нямаме пробив, въпреки ежедневието ни сред много хора и контакти. Няколко наши семейни приятели и приятели на децата ни караха грип А или Б този сезон (доказан), без изключение тежко, продължително, целите семейства. Неваксинирани всички. Не успяхме да се заразим, въпреки контактите с болни/разболяващи се/вече заразни.

Да се има предвид, че грип ще върлува поне още месец, така че още малко внимание не е излишно.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 11:14 от Mößbauer-Effekt

# 940
И при нас върви доста по-добре сезонът от миналата година. Януари детето сякаш се разболя от грип, вдигна много температура, оправи се с Тамифлу, цялата група в детската беше болна, и за първи път аз и мъжа ми въобще не се разболяхме. Ние се ваксинираме за първа година, детето не е ваксинирано, че и педиатър, и личен не искаха да го ваксинират заради алергията.

# 941
Дъщеря ми (12г) изкара нещо за ден с Т 37.5. Без други симптоми. Остаеих я вкъщи, след ден ги пуснаха в грипна ваканция. Правихме домашен тест за грип, отрицателен беше.
Всички други сме добре.

# 942
  • София
И ние нямаме пробиви.

# 943
Аз също правя комбинирани тестове като се разболее някой. Имам варианти с грип, ковид и RSV и такива без RSV. Нито един тест не светна засега. Но го и очаквах, защото ставаше въпрос само за хрема и болка в гърлото, които минаваха за 2-3 дена. Като цяло децата доста добре избутаха сезона дотук.

# 944
Аз изкарах вирус с хрема и Т за 5 дни. В движение. С два аналгина и 3 парацетамола, витамин С и Гранофурин за мазане. Една колежка ме зарази. Не се научиха да слагат маски тези хора...
КОВИД не е, но нямах комбиниран тест. Сега съм поръчала, ако някой се интересува, в Гален са по 5.50.

Общи условия

Активация на акаунт