Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 338
  • 1 464
  •   2
Отговори
# 1 260
Децата на които сте поставили инжекционна,имаха ли Т на същия или следващия ден?Планирам да я сложим в сряда следобяд и в четвъртък да е на градина ама сега се замислих да не вдигне там Т..

# 1 261
Здравейте! Къде открихте инжекционни противогрипни ваксини? Обикаляме аптеките из София, Стара Загора и няма. Имаме час за сряда и съм почти отчаяна, че ще открием.

Аз купих от ремедиум, имаше и двата вида.

# 1 262
  • София
Децата на които сте поставили инжекционна,имаха ли Т на същия или следващия ден?Планирам да я сложим в сряда следобяд и в четвъртък да е на градина ама сега се замислих да не вдигне там Т..

Не, никакви странични не е имал след инжекционната

# 1 263
Моята дъщеря никога не е имала реакции след поставянето на инжекционната ваксина, но предполагам, че е до дете, и няма гаранция как ще бъде при друго.

# 1 264
Благодаря за предложенията за аптеки за инжекционните ваксини! Успях да взема от Ремедиум 1. Simple Smile

# 1 265
  • София
Здравейте! Къде открихте инжекционни противогрипни ваксини? Обикаляме аптеките из София, Стара Загора и няма. Имаме час за сряда и съм почти отчаяна, че ще открием.

Здравейте, ние вчера ходихме до Нови Искър, тъй като ни казаха, че там има. Взехме 5 - за цялото семейство.

# 1 266
  • Бургас, София
Днес с със съпругът ми си поставихме ваксини в МБАЛ Вита в София....

За поставяне на дете изискват задължително преглед при педиатър преди поставяне - в сайта пише, че той струва 50лв. В манипулационната ми казаха, че педиатърът ще я постави на детето.
От кога прегледът е 50лв във Вита?

Когато слагахме противогрипна ваксина на малката миналата година, прегледът (задължителен) при педиатър си беше 90лв, + 15лв поставяне, + цената на ваксината.
Едва ли тази година е по-евтино.

Днес поставихме ваксината на детето. Бяхме със записан час при доктор Маркова. Цената, която заплатих на каса е 87лв. Което е точно преглед 50лв, 22лв. ваксина и 15лв. поставяне.

Докторката премери температурата, прослуша гърдите, прегледа гърлото и лимфните възли. Каза, че основното противопоказание за слагане на ваксина е висока температура. Пита също така за алергии и му даде малко противоалергично за всеки случай, тъй като му поставяме противогрипна ваксина за пръв път.
Ще трябва да поставяме втора доза след 4 седмици и ни насочи да запазим час от сега и да запишем с коя ваксина желаем да е - не е обещавала да я пазят, но каза, че имат достатъчно.

# 1 267
Здравейте,
Кой вид ваксина поставят във Вита? Назална или инжекционна?

# 1 268
  • Бургас, София
Здравейте,

Здравейте,

Само инжекционните ми казаха миналата седмица, когато записвах час.

# 1 269
Здравейте,

Здравейте,

Само инжекционните ми казаха миналата седмица, когато записвах час.

Благодаря, така и предположих. А някой има ли идея в коя аптека в София има налични назални? Записах ни в листа на чакащите в аптеката до вкъщи още средата на септември, но вчера ми казаха, че няма да получат бройки и останахме без ваксина…

# 1 270
Здравейте, някой да е открил назална васкина скоро в София? До петък където и да питах, нямаха още налични, в събота вече били свършили. Като цяло вече се чудя дали да не търся и инжекционна, става въпрос за дете на 3 години. Има ли някаква съществена  разлика между Инфлувак и Ваксигрип от опит, тези които вече сте я поставяли на деца?

# 1 271
Преди малко ми се обадиха от Софармаси, че свършили назалните ваксини. От месец съм записана и разчитах на това. Сега започвам отново да търся, но като гледам май няма да се доредя. Абсурдно е това, да се зареждат толкова малко бройки.

# 1 272
  • София
Потърсете в сайта на соффармаси по името на назалната ваксина дали я има налична в някоя от аптеките им в населеното място. Ако някъде пише наличност, звъннете им по телефона, за да потвърдят дали нямат списък със записани. Успех!
Видях че я няма никъде налична при тях Sad

# 1 273
Дава ми, че няма наличност. Питах и в друг клон. Записах се отново в друга аптека, но не се надявам много. Навсякъде където питах, казаха, че вече не очакват зареждане на инжекционни.

# 1 274
  • Sofia
Днес с със съпругът ми си поставихме ваксини в МБАЛ Вита в София....

За поставяне на дете изискват задължително преглед при педиатър преди поставяне - в сайта пише, че той струва 50лв. В манипулационната ми казаха, че педиатърът ще я постави на детето.
От кога прегледът е 50лв във Вита?

Когато слагахме противогрипна ваксина на малката миналата година, прегледът (задължителен) при педиатър си беше 90лв, + 15лв поставяне, + цената на ваксината.
Едва ли тази година е по-евтино.

Днес поставихме ваксината на детето. Бяхме със записан час при доктор Маркова. Цената, която заплатих на каса е 87лв. Което е точно преглед 50лв, 22лв. ваксина и 15лв. поставяне.
Значи или са си променили ценоразписа или зависи при кой педиатър се ходи.
При нашата платихме 105 лв за преглед (90лв) и поставяне (15лв) + отделно цената на ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт