Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024/2025

• 86 338
  • 1 464
  •   2
Отговори
# 1 230
Браво на вас! Kissing Heart

# 1 231
  • Sofia
Днес с със съпругът ми си поставихме ваксини в МБАЛ Вита в София....

За поставяне на дете изискват задължително преглед при педиатър преди поставяне - в сайта пише, че той струва 50лв. В манипулационната ми казаха, че педиатърът ще я постави на детето.
От кога прегледът е 50лв във Вита?

Когато слагахме противогрипна ваксина на малката миналата година, прегледът (задължителен) при педиатър си беше 90лв, + 15лв поставяне, + цената на ваксината.
Едва ли тази година е по-евтино.

# 1 232
  • Бургас, София
Ние не сме завели детето още, следващата седмица ще е. Та информацията ми за това конкретно не е от първо лице, а от съобщение в сайта им https://vita.bg/aktualno/bolnica-vita-zapochva-vaksinaciya-s-pro … ivogripni-vaksini.
Възможно ли е различните педиатри да взимат различни такси според опит или титла? Другата възможност е да е стара новина, която само копират всяка година без да я редактират.

# 1 233
Днес след голяма борба в провинцията успях да намеря назална ваксина (причината да търся нея е че синът ми преживя гипсиране, след това имаше случай на шиене без упойка и на този етап се борим жестоко с влизане в болницата плюс че самата аз съм бременна и предпочитам да не се бутам в местната болница, в която няма коридор за здрави).
Някой поставял ли е вкъщи ваксината? Ще се чуем с педиатъра и ще говоря да дойде до вкъщи. Днес е на градина и понеже всяка сутрин пръскам спрей с морска вода и го карам да издуха (да изчистя носа) сутринта имаше малко секрет (за първи път) да изчакам ли да е напълно сух носът, или след като не тече няма проблем.

# 1 234
Малко хрема не пречи. На нас педиатъра само иска 7 дни без температура.

# 1 235
Малко хрема не пречи. На нас педиатъра само иска 7 дни без температура.

Благодаря Ви, ще го проследя днес като го взема от градина и утре и се надявам утре вечер да я сложим. За щастие не е боледувал с температура от март месец.

# 1 236
  • София
MM от 20 г. ни бие ваксините вкъщи.

# 1 237
Назалната вече е в аптечната мрежа. Сега е моментът да я търсите, ако имате интерес. Има я в обекти на Ремедиум, Софармаси и Марешки в София със сигурност. Наличността се изчерпва за часове, на места е със записване и последваща доставка. Успех.

# 1 238
Ах, как го мразя това мислене... да подкупим, за да получим услугата, за която си плащаме. И после защо корупцията е на такова ниво....

# 1 239
Ах, как го мразя това мислене... да подкупим, за да получим услугата, за която си плащаме. И после защо корупцията е на такова ниво....

Аз атакувах по-назад едно друго мислене и моята критика вече е изтрита, докато въпросното мнение стои!!!

И в тази критика не стоеше въпроса за подкупи и черпене, а за съответните изисквания към лекарите и сестрите за качество на инжекциите! Защо никой публично не коментира това "качество"???
Напразно си губя времето да пиша и е крайно време да поправя тази грешка.

# 1 240
  • над кукувичето гнездо
Понеже "атаката" е към моето мнение, само ще отбележа, че доктор с 30+ години стаж обичайно може да поставя ваксините бързо, безболезнено и качествено. Има си ваксини, които са доста болезнени, самият разтвор причинява болка, но противогрипната не е от тях. А и не сме снежинки някакви, че да не можем да изтърпим едно нормално убождане за няколко секунди.
Между другото, нашата лекарка споделя, че ѝ се струва, че иглите на противогрипните ваксини (не съм сигурна дали конкретно за инфлувак отбеляза) не са толкова остри като на други ваксини. Аз няма как да съм референт в случая, но така или иначе убождането не е болка за умиране. (имала съм далеч по-кошмарни преживявания с 10 кубика антибиотик, който няколко ден се опитваха да ми вливат през запушен или разместен абокат)

# 1 241
Понеже "атаката" е към моето мнение, само ще отбележа, че доктор с 30+ години стаж обичайно може да поставя ваксините бързо, безболезнено и качествено. Има си ваксини, които са доста болезнени, самият разтвор причинява болка, но противогрипната не е от тях. А и не сме снежинки някакви, че да не можем да изтърпим едно нормално убождане за няколко секунди.
Между другото, нашата лекарка споделя, че ѝ се струва, че иглите на противогрипните ваксини (не съм сигурна дали конкретно за инфлувак отбеляза) не са толкова остри като на други ваксини. Аз няма как да съм референт в случая, но така или иначе убождането не е болка за умиране. (имала съм далеч по-кошмарни преживявания с 10 кубика антибиотик, който няколко ден се опитваха да ми вливат през запушен или разместен абокат)

Може, но е важно да се старае! И да се получава. Кои са болезнените ваксини? Имам и двата случая с тетанус. Тоест зависи кой и как действа. Не е само убождането, зависи в коя част на ръката и колко дълбоко се инжектира. Напр. в техникума всички ни боляха ръцете цял месец от тетанус заради калпавата сестра! Във втори или трети клас ми правиха извънредно тетанус заради настъпване на ръждив гвоздей в долната част на ръката под лакътя! Ужасно боли! Заради калпав лекар от Пирогов някога половинката изтърпя сериозни болки от Инфлувак цял месец! Близо до лакътя и плитко......Тоест в противоречие с всякакви правила! Манту и БЦЖ могат изобщо да не се усетят, но може и неприятно да болят! И ако детето е даже в първи клас ще реве! Иглите на ваксигрип са малко тъпи, но не е проблем. Преди няколко години способна сестра ми прави вливания с абокат с 20мл спринцовка без да усетя нищо! За 1-2минути се получаваше идеално. Абокатът беше бебешки по нареждане на ревматоложката приятелка. След махането му нямаше никакви синини, а само едва забележима точица.
Неслучайно обяснявах, че децата получават и психични травми, освен физическите от инжекциите. И че техния страх и омраза към тях не са вродени, а придобити от груба дейност. В основното у-ще сестрата се отнасяше с нас като животни! Такива преживявания или отключват или задълбочават отключените неврози. И хората изпитват ужас от игли още от деца......Този ужас често продължава до преклонна възраст! А при достатъчно старание на медицинския персонал може да не бъде така. Може дори да се получи подобрение като при мен през последните години. Шегувах се пред приятели, че вече се радвам на инжекциите! И то в ставите и около тях......Но ревматоложката идеално си вършеше работата. Тоест и за нас, и за децата е редно да осигурим качествени инжекции и качествено вземане на кръв, а не обратното и после да ги успокояваме, че всичко е свършило.......А в главите им и в сънищата им дали е свършило??? Имаше една статия как малките невротици стават големи невротици. Неврозите са един от най-сериозните проблеми на цялото общество. Щаденето от стрес, както на децата, така и на нас е важно и донякъде може да успокои неврозите. Или да бъдат избегнати.....

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 01:37 от vl

# 1 242
vl, абсолютно съгласни сме с теб, подкрепяме не на 100, а на 1000% , че медицинският персонал трябва да си върши качествено и  работата, винаги, но с особено старание когато пациентите са деца. Обаче изобщо не е редно да очакваме това да се случва само когато "сме почерпили" или "сме се спазарили"! Нито е редно да стимулираме подобно поведение - това си е вид корупция.

# 1 243
Хора, спорът е абсурден, vl няма да се спре, така че хайде ние да приключим този безумен разговор и да се върнем на темата. Всеки си каза каквото имаше да казва.

Тази година още след поставянето детето се разсополиви - а беше напълно здрава и без помен за секрет от носа преди това - и още има, макар че намалява. При другите дечица от прекия ни приятелски кръг протича по същия начин. Ако някое дете ходи в градина с много строг медицински филтър сутринта, помислете да я сложите в петък следобед, за да са се стабилизирали нещата до понеделник сутрин.

# 1 244
  • София
Миналата година моето и след двете дози беше с доста сополи- бистри и без други реакции.

Общи условия

Активация на акаунт