The Lord of the Rings: The Rings of Power - Пръстените на Бг Мама

• 19 830
  • 398
  •   1
Отговори
# 120
Би било нелепо изграждането на образ на добър човечец, който помага на останалите. Вярно, че има сериозни способности, но чак да е Саурон?  Ще е някой, който въобще не предполагаме или герой, който не се е появявал.

Добър човечец? И кое му е доброто? Уби светулките, вълците и почти не уби Нори.

# 121
Аз бях писала вече по-рано, че още като го видях паднал сред огньовете се сетих за Окото и си помислих, че е Саурон. И още нещо се сетих: Нори като се приближи каза, че пламъците са студени, а не горещи. А малко по-рано Галадриел като отиде в онази замръзнала пещера свърза студа със злото или нещо такова.
При положение, че Халбранд и Адар отпаднаха като кандидати за Саурон, то си остава да е магьосника. Всъщност предвид това, което каза Адар, че го е убил, има логика сега да се "прероди" падайки от небето. Явно има и някаква амнезия. Не знае кой и какво е. Предполагам сценаристите се опитват да прокарат идеята, че злото не му е вродено, а в един момент се е покварил, но сега не помни нищо и затова помага на хобитите или поне се опитва.
Накрая неволно захвърли Нори, а и отново го имахме това със студа - цялата му ръка беше замръзнала. Еминем и компания като дойдат сигурно ще му припомнят и ще го видим в пълния му блясък. 😀 Може и да завият в посоката Саурон да има някакви задръжки и малко по-малко да стане пълнокръвен злодей, за да е по-интересно. Според мен не случайно имахме сцената, в която Нори му казва, че е добър. Иронията е, че той е/ще бъде точно обратното. Другия вариант е Саурон да се окаже някой непоказван досега, но не ми се вярва.

# 122
  • Sofia
Ох, с голяма мъка гледам сериала и ще продължа, само защото го започнах.
"Любимата" ми сцена от последната серия е как всички оркища бяха се събрали в малкия хан, а когато излязоха от нощеска беше станало днеска и изведнъж дойдоха цяла армия с коне, които не знам къде са били на трите корабчета.
Въобще епичност и милиони и загуба на време..

# 123
  • София
Добър човечец? И кое му е доброто? Уби светулките, вълците и почти не уби Нори.
Видимо не е много на център и на моменти е неадекватен, и това е претекст, че е най-великият злодей? Саурон бута количката на хобитите и това ще му е мотивът да си спомни, че е Черният лорд?
По пътя на логиката, ако си бе върнал Пръстенът, щеше да се прероди в малко дете, защото знаем, че чисто физически бе сломен.
Тая теория не я приемам Grinning

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 11:27 от Mandalorian

# 124
Час след като Бронуин я пронизаха като прасе на шиш, се разхожда грациозно по поляната и се усмихва на кралицата, докато водят смол толк. Ридикюръс!

# 125
  • София
Изгледах епизод 6
И този път ви изчетох преди да пиша. Правилно, защото сте казали всичко и ще съкратя дежурния ферман, още повече, че и бързам, за да гласувам. 😀

Най-добрия епизод от началото на сезона!
Въпреки, че вече след този епизод мога категорично да заявя, че историята не само няма нищо общо с Толкин като дух и излъчване, но и чисто исторически и хронологично е тотална измишльотина, което най-малкото е неуважително към бащата на класическото фентъзи... Небивалиците сте ги отразили. Най-голямата разбира се е простичка - не така са създадени съдбовните планини.
Извън всичко това имам две основни критики за епизода: липсата на реализъм и достоверност в ключовите моменти от битките и липсата на мащабност. Безос, за какво ги похарчи тези милиони???
Няма как да не спомена и аз, че това с брадвата вместо счупения меч бе нелепо. Има разлика в теглото и формата, елф воин като Арондир трябва веднага да го усети. А и това е най-важното нещо, как пък никой не провери какво има вътре?
Самият екшън беше ОК. Момента в който орките убиваха хора пред очите на Арондир бе силен. Тио много лесно се пречупи... Арондир си замълча дори когато любимата му бе следващата на дръвника. И всичко това заради силата на меча и какво може да отприщи. И пак да се върна към думи ми малко по-горе, след всичко това, после когато си взеха ''меча'' не понечиха да проверят аджеба дали е той наистина вътре или са ги измамили? 🤣😉

Тези 'слоу мошън ефекти' трябва да ги спрат. Не стоят добре в подобен тип сериал. Това не е Спартакус.

Краят бе най-хубавото в епизода. Много хубаво бе заснето избухването на вулкана, което е и сигнал, че Саурон е жив и е тук! Въпросът е кой ще е той??? Халбранд или Магьосника? Ако в следващия епизод дадат магьосника, че е бил близо до 'екшъна' може и наистина да излезе той, защото и за него вече има прекалено много сили доводи. Аз обаче няма да приема това. Съгласен съм с Мандалореца, че ще е нелепо и смешно и ще съм много ядосан и разочарован. Още в коментара си за епизод 5 писах защо това е абсурдно.
Още нещо, ако се опитват да ми лансират идеята, че в Саурон има нещо добро и т.н. ще издивея. Няма такъв филм. Той е въплъщение на истинското сатанинско зло.

Апропо след пирокластичната вълна всички трябва да измрат! От това спасения няма, а те са точно под вулканчето. Само много силна магия може да ги спаси. Или Мери Сю ще отприщи скритата си досега магия (ой, не) или ще получат неочаквана помощ с черна магийка от... Саурон, който ще ги спаси, за да има защо да гледаме още епизоди и сезони. 😀😉 Не, сериозно, защото си има своите лукави дяволски планове да ги използва и върти като кукли на конци...

Следващия епизод сигурно ще дават за Елронд и Дурин + Нори и Странника, краят на епизод ще го свържат с това което се случи в епизод 6 и кулминацията кой е Саурон трябва да видим в епизод 8.
Интересно обаче, името на сериала е Пръстените на силата, а ние няма да ги видим през целия първи сезон. Браво бе!

Въпреки много си недостатъци този епизод ми вдъхна надежди за нещо по-добро и смислено. Ако останалите епизоди бяха на това относително прилично ниво нямаше да има толкова хейт и оценката щеше да е около 6.0 че и малко отгоре. Т.е. над нормата/ограничителя.

# 126
  • София
Да добавя защо съм разярен относно идеята магьосникът да е Саурон - просто няма как едно от превъплащенията на Черния лорд да бъде напушен клошар. Това е тотална гавра с Толкин.

Представям си точно като паднали звезди Саруман, Гандалф и Радагаст, които така се появяват сред хората, за да се борят със Саурон.

Вчера си пуснах интрото на "Задругата на пръстените". Вижте за каква мащабност и мощ говорим в рамките на 5 минути. Сегашният сериал ми изглежда като детска книжка.

# 127
  • The point of no return
И аз недоумявам за какво са си дали парите Амазон и като говорим за мащабност и епичност, вчера попаднах на това видео.
Разлика от небето до земеята ако сравним с битката с 30 селянина и 30 орки.

# 128
  • София
И аз недоумявам за какво са си дали парите Амазон и като говорим за мащабност и епичност, вчера попаднах на това видео.
Разлика от небето до земеята ако сравним с битката с 30 селянина и 30 орки.

Инфлация Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 129
Саурон какъв е бил в началото? Елф, човек, друго? Как става слуга на Моргот? За мен може би е логично Магьосника да е Саурон, защото не знам книжната предистория каква е.😀

# 130
Есме, Саурон е един вид ангел, ако приемем, че валарите са архангели. Т.е. създаден е от Илуватар като слуга на валарите, но е попаднал под властта на Мелкор и развива цялата си мощ в служене на злото.

# 131
Щом е бил нещо като ангел, то възможността Магьосника, с неговото падане от небето, да е Саурон, ми изглежда още по-голяма. Но, все пак не се знае още.
А за Саруман, Гандалф и другите какво пише? И те ли са пристигнали като метеорити или? Според мен, ако не е Саурон, тогава трябва да е Гандалф. Той си имаше връзка с хобитите, така че ще има логика причината затова да е факта, че първия му контакт с обитатели на Средната земя са именно те. Освен това дрехата му е сива. 😀 Май тук четох, че не можело да е той, заради несъответствието в епохите, но както стана ясно сценаристите изобщо не се съобразяват кое след кое е.😂 И права уж нямали върху героя, ама може и да са сключили някакво споразумение в крайна сметка. Не знам и аз, но пък от друга страна е хубаво да има такива чуденки, че да се поддържа интереса.😀

# 132
Както Вечерница е написала Саурон е един от маярите/ангелите/ .Той първоначално служи на Ауле, влалар, ковач и повелител на занаятите /създател и на джуджетата/. От него Саурон научава много за ковашкия занаят и това му помага да създаде пръстените.

Diavolo, в много от писмата си Толкин казва че не вярва в чистото зло. Обяснява, че точно поради тази причина нито Моргот, нито Саурон създават нещо свое. Те само покваряват вече съществуващите създания.

Иначе от Амазон, Безос и компания мога да очаквам всичко. Дори и това Нори да е Саурон Joy
Така ако я карат и 10 сезона по 10 епизода няма да им стигнат да се появи Саурон, пък какво да говорим за пръстените....

# 133
Днес водих спор за музиката и така разбрах, че Хауърд Шор е писал темата на интрото, а останалата музика е на Макриъри.
Що за простотии? Защо не са го ангажирали изцяло, а са направили този мишмаш, просто не мога да разбера.

# 134
  • София
😁😂🤣😃

Общи условия

Активация на акаунт