The Lord of the Rings: The Rings of Power - Пръстените на Бг Мама

• 19 899
  • 398
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
и изведнъж дойдоха цяла армия с коне, които не знам къде са били на трите корабчета.

# 136
  • София
Народът празнува гибелта на Галадриел и превръщането ѝ в Саурон. Знаех си, че това е Черният лорд Grinning

# 137
  • София
Познай от раз колко любима е актрисата. Simple Smile

# 138

Щях да се задавя от смях JoyJoyJoy
Сега Галадриел ще придобие лек загар, за да не е само Арондир единствения цветнокож елф.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 139
Четох днес, че е потвърдено за участието на Кирдан за 2 сезон.
Той нали беше носителят на 3 елфически пръстен преди да го даде на Гандалф?

# 140
  • София
Точно така. Правилно разчита, че Гандалф е по-велик и добър от Саруман и тайно му дава червения пръстен 'Нария'.

# 141
  • Berlin
5ти еп. изгледахме вчера и с любопитство изчетох темата, понеже аз не знам историята и някои неща ми се изясниха. Като цяло съм съгласна с умерените мнения (като човек, който не е фен), но и разбирам крайните.
Аз не разбирам защо Саурон би падал от небето, ако е бил на тази земя преди това и уж умрял (нали не може да умре?). Това във връзка, че е Магьосника. Който ако нямат право да нарекат Гандалф в противен случай, е мноооого тъпо и то не остава да е някой друг (освен Саурон). Аз предпочитам да е Гандалф.😀Така ще има и връзка близостта му с хобитите по-натам. А за Халбранд - ако е някой загубен крал на хората от Южните земи, определено не са му се получили нещата, защото в Задругата май няма такава земя, нали? Даже мислех, че това се превръща в мястото, където живеят орките (там няма хора).
А Тео какъв е? В смисъл участва ли в историята или е измислен персонаж от тук?

За Галадриел няма какво да допълвам. Уж е най-стара (това постоянно трябва да си го напомням), а се държи като ущипана госпожичка на 5 години. Приятно съм изненадана от Елронд (вече ми е даже симпатичен 😀), Дурин също. Тук има заигравка май кой ще вземе митрила. Не се сещам дали елфите, или джуджетата имаха брони от този материал в Задругата. И също това е планината, в която Гандалф се бие с Балрог, нали? Изоставената от джуджетата вече по-късно.

# 142
  • София
Точно така. Мория или Хазад-Дум. "Джуджета алчни копаеха толкова надълбоко, че събудиха древно зло (Балгрог)." Затова Гандалф не искаше да слизат там. Там губят живота си Балин и всички джуджета, които видяхме в "Хобит". Ако се вгледате в детайлите, книгата, от която чете записките Гандалф какво се е случило, е на Ори.

# 143
Здравейте,чета ви с интерес....
Едно нещо ми се набива на очи в imdb,че епизодите които не са излъчени,на героя който играе Адар стои празно поле и след като бъде излъчен епизода се попълва ролята която изиграва - в случая Адар.А има нещо странно в съвпадението Анатар - Адар.
Другото което ми направи впечатление е ,че Халбранд беше готов да убие Адар,като мотива може да се приеме като отмъщение(ако приемем ,че Халбранд е Саурон) за това ,че Адар го е посякал ,когато Саурон е бил в друг образ.Той затова и го пита дали го помни.

И малко спойлери от чуждестранни форуми :
-Тео се превръща в "устата на Саурон"

- Арондир се превръща в Азог

# 144
  • Berlin
На Дж. К. Бауър в Stranger Things още стои “friendly orderly” в IMDb. За да не се спойлира е.

# 145
Здравейте,чета ви с интерес....
Едно нещо ми се набива на очи в imdb,че епизодите които не са излъчени,на героя който играе Адар стои празно поле и след като бъде излъчен епизода се попълва ролята която изиграва - в случая Адар.А има нещо странно в съвпадението Анатар - Адар.
Другото което ми направи впечатление е ,че Халбранд беше готов да убие Адар,като мотива може да се приеме като отмъщение(ако приемем ,че Халбранд е Саурон) за това ,че Адар го е посякал ,когато Саурон е бил в друг образ.Той затова и го пита дали го помни.

И малко спойлери от чуждестранни форуми :
-Тео се превръща в "устата на Саурон"

- Арондир се превръща в Азог

Е стига де! Арондир в Азог....и после феновете били расисти JoyJoyJoyJoy

# 146
Не мога повече!
Изгледах 7 епизод. Това са не свободни съчинения по Толкин, ами фентъзи на фентъзито.
Скрит текст:
Погребахме Исилдур под пепелта на вулкана, а другите оцеляха по чудо. Конят му хукна да го спасява. Нуменорците подвиха опашки и се върнаха обратно на острова.
Адар преименува южните земи на Мордор. Трите влъхви изгориха катуна на протохобитите.
Работата е просто за рев.

# 147
  • София
Алейййй, довечера ще гледам. Вечерница, дано не е толкова трагично, защото очаквах да е силен епизод след изригването на Съдбовната планина Grinning

# 148
Мандалориан, приготви се за боза, ама рядка боза.
И аз като теб очаквах нещо по-добро.
Единственият светъл лъч беше отново Дурин.
Има и приятна изненада на финала.

# 149
Дурин е оправил Галадриел и тя е спряла да свисти през зъби?
Ще гледам след малко. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт