The Lord of the Rings: The Rings of Power - Пръстените на Бг Мама

• 19 962
  • 398
  •   1
Отговори
# 195
Не знам защо гледам. По навик, защото надежда няма вече. Ще си представям, че не е по Толкин и ще забравя колко пари са вложени. Подробностите сте ги описали.

# 196
  • София
Изгледах последния епизод и се радвам, че тази мъка приключи.

Много слаб финален епизод в който сътвориха куп идиотщини.
Скандално не показаха нищо за Исилдур. Едва ли си мислят, че могат да ни накарат да си мисли, че е мъртъв. Ако си го мислят за тъпаци, а ако пък наистина е мъртъв то на секундата трябва да им бъде спряно шоуто със закон.
Не показаха най-хубавото в сезона - джуджетата. За сметка на това отвратителните хобити ни ги бяха натрапили доволно.

Двата най-големи гафа:
Саурон да иска да има кралица, пък било тя и великата Галадриел. СМЕХ!
Галадриел (която няма никакво отношение по всички най-кардинални проблеми този сезон - а именно кой е и къде е Саурон + изковаването на пръстените) даде идеята да са три пръстена. Тя изобщо не трябваше да е там!!! Но не, да се знае, че от жена тръгва всичко. Див, екстремен феминизъм!

Познахме за Халбранд, хареса ми, защото той бе готин типаж, а и му отиваше. Но нямаше никаква изненада, сами са си виновни, защото дадоха няколко прекалено силни жокера. Аз започнах да го подозирам още като изхвърли човеците от лодката, колко лесно го направи, без да му мигне окото.
След този последен епизод вече няма никакво съмнение и че Истара е Гандалф. На 99.9 % е ясно, че е той. Използваха любимите му думи от Властелинът на пръстените. Което само по себе си също е скандален гаф. Тъй като Гандалф няма никакво място във втората епоха!

Оценка на епизода:
2 от 10
-> поредна подигравка с феновете

Между другото сега се сещам, ама те сценаристите на сериала с този финален епизод се изгавриха и с любимия си герой - Галадриел, трошачката на оковите в техните болни мозъци.
Реално я направиха да изглежда най-голямата глупачка на света, хахахах
Защото Халбранд през цялото време само пърхаше с очи и тя да бързо се хвана на чара му. Халбранд не искаше да ходят в Нуменор. Тя искаше. Той отиде. Той не искаш да си тръгва от Нуменор. Тя го накара. Не искаше да тръгва на война и да става отново Крал. Тя го накара. Накрая сама го заведе и в дома на елфите.
Ахахахаха, гениииииииии сте!

Няколко думи след всичко видяно и финална оценка на сезона:
Слаб кастинг генерално погледнато. Добре стояха само актьорите играещи, Дурин, Диса, Халбранд и Елендил.
Най-слабия актьор за съжаление бе този във водещия персонаж - Галадриел Мери Сю
Много слаб сценарий. Това е най-лошото възможно нещо. Да ти е сбъркан сценария и да не си подбрал добре актьорите. Всичко останало няма никакво значение.
Битките са брояха на пръстите на едната ръка и то не на всички. Само една бе по-продължителна. Хореографията на бойните сцени под всякаква критика
Музиката - много слаба, незабележима. Изобщо имаше ли музика?
Декори - много добре, тук са се справили
Операторската работа също е на високо ниво

Оценка на сезона:
4 от 10

Не мога да дам по-малко, заради малкото добри моменти, които имаха в някои епизоди и заради все пак съществуващите положителни неща, които посочих.
Сега отивам да си дам оценката и в imdb.

# 197
Честно, Диаволо, много си великодушен!
Аз не спрях да се смея през целия последен епизод. То заемка до заемката от филмите без никакъв смисъл. Не знам дали ще гледам 2 сезон, защото подозирам, че Чарли Викърс вече няма да е там, нали ще си менка външния вид. Момчето добре си свърши работата.
А тез двамцата са по-зле и от ДиД. Да го питаме Абрамс с къв акъл ги е препоръчал на Безоса.

# 198
  • София
Пуснах новата анкета 😊

Най-харесваните персонажи:
1. Дурин
2. Халбранд
3. Елендил
4. Елронд

Само 2 гласа за главния герой казват всичко...
Има цели 4 гласа с 'Не харесвам никого' което е огромен шамар и срам.
Нори пък е лидер с 9 гласа сред женските персонажи.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 02:52 от Diavolo

# 199
  • The point of no return
На мен взе че относително ми хареса последният епизод. Беше ми интересно изковаването на пръстените и как Халбранд ги научи на акъл и им даде идеята как да оползотворят това малко, но толкова ценно парче митрил.
После ми стана любопитно за трите камъка и намерих следното:
- Червеният камък е символ на огъня
- Синият камък на водата
- Белият диамант - на въздуха

Колкото и да ми беше приспивен сезонът, ще гледам втори сезон.

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 23:15 от Roya

# 200
Гласувах с пълен провал. Не съм сигурна още дали ще гледам втори сезон.

Интересно ми е да чуя мненията на тези които гласуват с отличен/много добър.

Сега си спомних, че камъните на пръстените ги сложиха необработени...явно много са бързали.Joy

# 201
Пълен провал, на който ще гледам и втори сезон. Simple Smile

# 202
Здравейте, чета тук от седмица и вече и аз го изгледах. Най-интересни ми бяха втори и осми епизод. Не мога да го възприема този хубавец за Саурон и че ще носи шлем с шипове и това е. Очаквах някой хем по-хрисим, хем по-загадъчен. Като цяло не е лош сериалът. Знам, че ще е непопулярно мнение, но мен не ме дразни тази актриса в ролята на Галадриел. Още от Властелинът Галадриел ми беше един студен и непроницаем персонаж, така явно Питър Джаксън беше инструктирал Кейт Бланшет. Келебримбор очаквах да е по-млад. Протохобитите на моменти ми идваха в повече опърпани. На финала когато трите пръстени бяха изковани, ме подразни че промениха дизайна на Нения. Във Властелинът изглеждаше по съвсем друг начин на пръста на Галадриел, но хайде. Музиката ми хареса, кинематографията също. Ще ми е любопитно да видя какво ще сътворят за втори сезон.

# 203
  • The point of no return
Най-много човека са отговорили, че ще гледат 2-ри сезон.Hands Raised Hands

Atamagaokashii, определено ще е загуба Чарли да е с маска във 2-ри сезон и не само защото е хубавец, ами е един от най-добрите актьори в сериала.

Нещо забавно.

# 204
Едва ли във втори сезон Саурон ще е в познатия ни мрачен образ с шлем и доспехи.
Той първо трябва отново да отиде в Нуменор  и чак след като той потъне и Еру отнеме физическото му тяло и способността му да се преобразява, Саурон трябва да стане такъв какъвто го знаем всички Stuck Out Tongue Winking Eye

# 205
  • София
Ако отново си смени образа и отиде под името Анатар. Като Халбранд вече всички го знаят Grinning Но новите и модерни сценаристи на Безос други похвати ползват.

# 206
Ами не. Анатар е името, което елфите му дават докато е при тях и им помага за пръстените. Но в сериала престоят му при тях беше изключително кратък.
В Нуменор ще се върне такъв, какъвто всички го знаят. В случаят като Халбранд.

# 207
  • София
Аз си мисля, че директно ще изкове Единственият пръстен в Мордор през втория сезон на сериала. А как ще развият цялата история, можем само да гадаем. Имаше информация за 4 или 5 сезона, но с това кофти начало кой знае.

# 208
Би трябвало да го изкове заедно с останалите пръстени /може би през втори сезон/, защото точно тях дава на нуменорците когато е пленен от тях.

# 209
Аз все си представях Анатар с външност подобна на елф, въпреки че знам че Анатар/Саурон не е елф. Явно съм гледала много картинки в Пинтерест. Нещо средно между Трандуил и Леголас, знам ли. Иначе Чарли Викърс определено добре стои на екрана. Сега осъзнавам, че това което ми липсваше, бяха дългите коси при мъжете елфи. Елронд ми беше някак безличен, не знам дали играта му или просто сценаристите му бяха отредили някакви скучновати сцени в този сезон. Онзи кукумицин накрая го приех за Гандалф. Надявам се и той, и Нори във втори сезон малко да ги почистят и вчешат, че цялата тая мръсотия и парцали😨..Арондир ми хареса, екзотична визия има актьорът.

Общи условия

Активация на акаунт