The Lord of the Rings: The Rings of Power - Пръстените на Бг Мама

• 19 933
  • 398
  •   1
Отговори
# 270
  • Berlin
Кой е Том Бомбадил в сериала?
Аз съм на втори еп. от 2ри сезон, но ми се губят някои ключови моменти от първи и малко не знам какво става.

# 271
Кой е Том Бомбадил в сериала?
Аз съм на втори еп. от 2ри сезон, но ми се губят някои ключови моменти от първи и малко не знам какво става.
Рори Киниър - доста добро попадение. Появява се едва в 4 епизод.

# 272
Цитат
Това е толкова зловещ, обгърнат в тайна и мистика образ, а те са го докарали до чичак с разгневени вежди!
SatisfiedSatisfiedSatisfied

Галадриел има чар на скрипя.

Когато са правили кастинга, освен расовото многообразие и женските квоти, е имало и квоти за грозни - толкова грозен каст не съм виждала. При елфите е потресаващо. В 4-ти епизод най-накрая се появява и симпатичен елф. И си викам - сега, ако не го убият - на. Е, не познах, не го убиха. Smiley

От Замунда:
Цитат
5 мин...Гайладриел и Елронд не знаят как да стигнат от Линдон до Ерегион, щото магистрала Тракия е затворена...почивай в мир, Толкин.
Satisfied
Цитат
Това нещо глътна камиони с пари и накрая изпружиха тая простотия.
Цитат
Мега тъпи диалози от сорта на "Защо кораба плува, а камъка не", "Морето е винаги право", "Дай ми месо и то сурово"
Цитат
Пръснах се от смях, като видях черния елф, азиатката и двата бели бастуна - единия висок, другия нисък, страшна работа се тия. То това не е адаптация, а пародизация, ако има такава дума.

# 273
  • Разпиляна във въображението
Четох коментар, че се опитват да очовечват орките. Бяха много възмутени и с право.

Няма да си го причиня това.

# 274
  • София
Може би, ако имаха пълните права за екранизация и режисьор бе Питър Джаксън, щеше да е феноменална историята. Е, винаги може да е по-зле, та гледам някои неща да не им обръщам внимание.

Ще чакаме 2026 за първия от плануваните няколко филма на Джаксън. Дано Иън Маккелън има дни пред себе си, за да го видим отново като Гандалф. Чакаме тепърва новини за каста. Ако имаме късмет, ще има доста завърнали се от трилогията.

# 275
Четох и аз за Орландо Блум и Виго Мортенсен, че почти сигурно ще се върнат като Леголас и Арагорн

# 276
Четох и аз за Орландо Блум и Виго Мортенсен, че почти сигурно ще се върнат като Леголас и Арагорн
Няма ли да са малко старички?

# 277
О, ние сме в ерата на CGI - ще ги подмладят. Няма да е нещо ново - Индиана Джоунс, Арни като Терминатора.

# 278
  • Berlin
Ама remake или нова история ще е?

# 279
  • София
Би трябвало да е предистория първият филм - The Hunt For Gollum.

# 280
Ох, дано! Че аз, като чуя елф, си представям Орландо Блум като Леголас. От всичките елфи на Безос на елф най-мяза Саурон. Smile

# 281
  • Berlin
И аз много го харесах Халбранд.😀

# 282
  • София
Изгледах накуп четирите епизода, възползвайки се от дъждовното време на морето.
Ами какво да ви кажа, определено ми харесва това което виждам и определено са надградили. Не е нещо драстично, не е нещо велико, просто са се вслушали в някои градивни критики. Сценарият е по-добър и стегнат и не така досадно разпилян. Кинематографично стои много добре и също така, най-накрая си личи къде са отишли тези стотици милиони. Това което за съжаление няма как да оправят е съвременния свят в който живеем и как творците са задължени да обслужват чужди интереси, иначе от студиата няма да им дадат зелена светлина. Няма как да поправят пукнатините от разминаването с книгите на Толкиин (тук им е най-голямата вина, защото не е толкова автентично, колкото трябва да бъде) и най-важното няма как да сменят главната актриса, която хора наистина не искам да съм хейтър, но жената просто не може да играе. Не можееее и ми е голяма мъка, защото всеки път като я гледам и ми става неудобно заради нея самата (тази така популярна дума криндж), защото сигурно е ужасно да слуша всички тези думи по свой адрес и да вижда всички тези мемета. Не желая да е така, но какво да направя... Не мога да излъжа себе си, само за да съм коректен.
Но цялостно палец нагоре, даже два, след мъката наречена сезон 1.

# 283
Просто свикнахме с посредствеността. След големите очаквания, последва огромният шок от видяното и сега втори сезон няма с какво толкова негативно да ни изненада. На мен ми е все едно дали елфът е чернокож, азиатец или бял - искам обаче да е красив и мъдър, защото елфите са красиви и мъдри. Както орките са грозни и зли.
Актрисата, която играе Галадриел, спокойно можеха да я сменят с някоя талантлива, която да няма нито излъчване, нито актьорска игра на скрипя. Защото тя дъни в голяма степен продукцията - и Саурон, и сем. Джуджета, и женските варианти на хобитите, и Гандалф стоят много добре като актьорско изпълнение.
Диалозите са потрес. Трагедия.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 18:06 от Ирена_

# 284
  • Berlin
Тъмнокожият елф е доста хубав също (актьора имам предвид). 😊

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 16:16 от abs

Общи условия

Активация на акаунт