The Lord of the Rings: The Rings of Power - Пръстените на Бг Мама

• 19 978
  • 398
  •   1
Отговори
# 255
  • София
В Lord of The Rings реално единственият герой, за който се говори в минало време, е точно самият Саурон. А тук се фокусират изцяло около него, което започва да ми харесва. Даже вече останалите образи са ми изцяло второстепенни. Искам да видя кога ще изкове Единственият и кога ще се превърне в непобедим, носейки го. Сега е още в началото, но се вижда колко е лукав и изобретателен. Галадриел няма да я коментирам. Тотален провал е този персонаж.

# 256
Не съм чела книгите на Толкин, може би и затова сериалът ми харесва. Сезон 1 също, този почва по-силно. Направо съм влюбена в сценографията и режисурата - все едно се пренасям в приказка. Хареса ми флашбека с началото на Саурон и нямам търпение да отмъсти на Адар. Голям манипулатор е - напипва на всеки скритите желания и ги кара да работят в негова полза - първо Галадриел, сега Керебримбор.
Ще ме е яд ако се окаже, че странникът магьосник с Нори е Саруман. Не искам да минава на страната на лошите.
Всъщност може ли някой да ми обясни Саурон магьосник ли е? Защото той очевидно има свръхсили и преди пръстена.
Исилдур много го харесвам. Сестра му обаче взе да ме дразни много.
Другият любимец ми е Елронд и джуджетата Дурин и жена му.

# 257
  • София
Да, Саурон е магьосник от расата на маярите. Също като Гандалф, Саруман и Радагаст.

# 258
Саурон е маяр. Маярите са духове, които помагат на валарите да оформят света. Според мен Саурон има черти на Хефест и Зевс - много е способен и талантлив, но и жаден за власт.
По сила валарите са веднага след божествената сила, която създава света и тях самите. Ако направим аналогия с християнството - все едно серафимите. Ако направим аналогия с елинската митология - първите богове, особено хтоничните.
Двамата най-силни валари са Манве и Мелкор. Мелкор по-късно е наречен Моргот и много прилича на християнския Сатанаил.
В някакъв момент Моргот привлича Саурон на своя страна и последният му става дясната ръка. Когато Моргот е сразен, Саурон се превръща в най-големия враг на добрите сили.

# 259
Да, Саурон е магьосник от расата на маярите. Също като Гандалф, Саруман и Радагаст.
Имаш малка грешка - Гандалф, Саруман и Радагаст са истари, които са по-нисък клас от майарите.
За мен лично Валарите са архангели, майарите ангели, а истари са Серафим,ако трябва да сравняваме с библейски фигури.
Мелкор е Луцифер, а Саурон е някой от демоните на ада - Белзебул примерно.

# 260
  • София
Имаш малка грешка - Гандалф, Саруман и Радагаст са истари, които са по-нисък клас от майарите.
Благодаря за поправката. Бях останал със спомен, че са наравно със Саурон.

Очаквам наистина да развият много Тъмния лорд. Само да видим дали до края на втори сезон ще отиде и при хората, или в сезон 3 ще изкове и техните пръстени.

# 261
Благодаря на всички! Flowers Hibiscus
За разлика от Галадриел, Саурон е много интересен образ и според мен сполучливо пресъздаден. За жалост пък Галадриел до момента е точно обратното и си мисля, че именно факта, че главната героиня и неубедителен образ, на който масово зрителите не симпатизират, е причината и за ниския рейтинг, а не само свободните съчинения на сценаристите. Едно е да добавиш герои или да слееш различни времеви линии, но да съсипеш любим и силен главен образ от книгите съвсем друго.

# 262
  • София
Вторият сезон на "Rings of Power" обеща да е по-добър. Не е.
Ал.Петров в Уебкафето.

Първите три епизода от сезона вече са тук и очаквано - абсолютно нищо не се е променило по отношение на слабостите от първия сезон.
И сега "Rings of Power" все така страда от лош сценарий, който се отдалечава от оригинала, от нелепо звучащи диалози, слаба актьорска игра и от цялостна липса на общи дух и усещане.
Галадриел, в изпълнение на Морфид Кларк, продължава да е все така едно от най-слабите неща в този сериал.
Тук идва и друг проблем - за трите си епизода до момента вторият сезон на "Rings of Power" не успява да постигне баланс между множеството си течащи паралелно сюжетни линии (поне за момента - общо 7 на брой).

https://webcafe.bg/seriali/vtoriyat-sezon-na-rings-of-power-obes … o-dobar-ne-e.html

# 263
Разбрах защо кралицата регент толкова ме дразни - визуално ми прилича на Мариана Попова (певицата). Satisfied

# 264
изгледах първите три епизода
голяма скука - първия го гледах три дни, защото ме приспа няколко пъти
саурон и адар биват, другите са ми безинтересни
елфите са потресаващи - всички приличат на селяни, които са облечени в дрехи за маскарад, но очевидно не са им удобни и искат да се прибират вкъщи възможно най-бързо
галадриел е по-зле и от ренира таргериен, което за мен е образец за некадърна игра и съсипан от сценаристите образ
защо продължавам да гледам? не знам

# 265
Току-що изгледах трети епизод - хареса ми. Но и осъзнах защо - няма нито една сцена с Галадриел.

# 266
  • София
Току-що изгледах трети епизод - хареса ми. Но и осъзнах защо - няма нито една сцена с Галадриел.
Това не е политкоректен коментар Grinning

# 267
Всички статии колко е скапан сериала за мен са опит(успешен) авторът да натрупа популярност на гърба на супер известен франчайз като яхне масовата нагласа. И за какво са ми? Всеки трябва сам да си изгради мнение като гледа. На който не му харесва, не гледа. Иначе има си официални рейтинги и официални кино критици да го оценят. Но пък българите сме много силни в критиките. Честно казано не помня скоро да съм прочела статия от въпросните източници, където хвалят нещо. Запомнила съм ги с критики към последния сезон на троновете, драконите, сега пръстените, имаше и много негативни статии за "Войната на буквите". Не, че е без основание, но се изтърка някак.

# 268
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Тези дни youtube толкова клипове с предложения за ревюта /90% негативни/ ми предлага
за втори сезон на Пръстените, че ми стана интересно и реших все пак да погледна как е сезон 2 досега.
Правя отметка, че започнах от първи сезон и направих маратон с всички излезнали епизоди, исках да дам
този шанс на сериал от така любимата си Средна земя, исках да ми хареса. Определено смятам, че, за да
може все пак да се оцени сериала е хубаво да се гледа  накуп, а не епизод по-епизод защото тогава
положението е все така плачевно. Почвам с положителните неща. Хубаво е пак да се върнем в Средната земя,
да видим и Нуменор, и малко предистория. Декорите са хубави, костюмите също, Нуменор е много красив, постарали са се да вкарат различни локации и истории. Любимец ми е Дурин IV, е няма такава скица,
цвят  коса и брада Heart. Хем е нервак, хем дори като крещи и изпада в истерии ти идва да се разсмееш,
харесва ми как е показан и изигран героя. Странно, нелогично,  но и жена му ме радва. Двамата са хубава двойка, а като почнат да се карат и спорят и се попикавам от смях. А, какво да кажа за Дурин и Елронд,
истинско попадение. Абсолютно им повярвах на тези двамата, че са приятели и искрено се радват на компанията си и всеки един кадър с тях не ми се щеше да свърша, а да продължи повечко, ако може
половината епизоди  да са с тях. Най-смешните, леки и приятни моменти от цялото това ала-бала са
техните интеракции. Интересни са ми Исилдур и баща му, как ще го завъртят,  какво ще натъкмят така,
че двамата пак да се съберат в Средната земя и да останат завинаги легенди и родоначалници на един
от знатните човешки родове, систъра на Исилдур е толкова неприятна, че на моменти си съперничи
с Галадрррреллл. Искам да науча повече за Исилдур и пътят му да го срещне с Елронд и Дурин-младши,
тримата накуп ще е епично. Като заговорих за Елронд той също ми е симпатичен, дори когато върви
в комплект с лорд Карабримбор. В последния епизод ми допадна и Том Бомбадил, Гандалф дето не знае
на кой свят се намира и не-Фродо и не-Сам нито ме дразнят, нито будят в мен нещо повече от "оф, тези
трите бели птици пак ги дават". Стигаме и до единствения дето владее и реално спасява сериала Халбранд, пардон Саурон. Много сполучлив каст и избор на актьор, уви горкия е принуден да цитира и играе
нелепиците на сценаристите, но има присъствие, завладява екрана, даже в повечето моменти му
симпатизирам искрено, че толкова време трябваше да търпи Галлладррриел. И стигам до най-големия
провал и проблем на сериала, а именно елфическата Мерю Сю, която се държи като човек със сериозни ментални проблеми, каращ късен пубертет. Толкова плюнки, съскане, ррръркане и нелепици на килограм
трудно се понасят от зрителите. Категорично смятам, че именно Морфид Кларк е "злата" сила, която потопи
и съсипа целия сериал, рядко бездарна и неприятна актриса НЕпритежаваща грам от чара, силата и присъствието на "оригиналната Галадриел" Кейт Бланшет. Гали Сю и наследницата на Нуменор си
съперничаха по инат, тропане с краче, нелогични и малоумни решения и нелепи диалози. За какво и
защо Галадриел се бори реално не става ясно, така си го чувства елфката така си го прави. Пуерто Риканския
елф и Тео какъв им е случая? Като пълнеж ли са там, като допълнения към какво или? Да видим елф пазител
в романс с трета за сериала Мери Сю /да броя ги/ и разлигавен тийн как си интерактват докато бойното
маме раздава команди и го играе женския Арагорн освен Мери Сю? Елфът-орк а.к.а. бащицата и
"децата му" дето ич не им се ходи на война, а искат да  дондуркат оркски бебета новия Моргот ли е? Въобще
какви се тези тъпотии, а какво да напиша за Риъл Слим Шейди, е там вече е неспасаямо. Поне да си измие ръчичките и заедно с двете пишман амазонки да вземат да ги разкарат от сериала. Уви подозирам, че
са вкарали и краля вещер на Ангмар. Това е толкова зловещ, обгърнат в тайна и мистика образ, а те са го докарали до чичак с разгневени вежди! Сценаристите са безсилни, диалозите дървени, постъпките на
героите нелогични, тези пренаписаха цели епохи от Средната земя без да им мигне окото, не се прави така.
Да не подценяват толкова фендома,  ами да вземат и за трети сезон най-накрая да напишат и измислят
нещо като хората, или толкова си могат и това е върхът на творчестокото им умение, кхъ пардон слабоумие.
Един милиард долара и липсва усещането за епичност, няма я тази магия, която би трябвало изцяло да
завладее зрителя, вместо това имаме една Гали Сю, която трепе всичко наред със съссскане и фъфлене
и един куп безмислени действия и диалози от останалия актьорски състав. Властелинът заслужава повече,
зрителите заслужават повече, актьорите /без Морфин/ заслужават повече, Средната земя заслужава повече.
За да си върне част от фендома и да не остане като най-безмислено пръснатия милиард на чичо Безос е
наложително за трети сезон да се направят нужните корекции. Сега е от лошо към средно ниво, но заради
изброените все пак добри попадения му давам 5.5/10, или хайде пряко сили 6/10.
Единствения път, когато се почуствах наистина магично и сякаш самия Толкин оживя и е написал нещо
по този сериал беше в една определена сцена, качвам я тук.

# 269
Jess, смях се с глас, докато те четох! Успя да кажеш с намигване всичко кофти в сериала, без да звучи кофти. Толкова да съм съгласна с всичко, което написа, че ме кефи, че сподели. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт