The Lord of the Rings: The Rings of Power - Пръстените на Бг Мама

• 19 957
  • 398
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Дурин е оправил Галадриел и тя е спряла да свисти през зъби?
Ще гледам след малко. Simple Smile

Laughing

# 151
  • София
Слагайте червена точка за такива коментари. Няма още 00:00 часа Grinning

# 152
Дурин е оправил Галадриел и тя е спряла да свисти през зъби?
Ще гледам след малко. Simple Smile
Хахаха, оправи ми горчивия вкус в устата!
Де да беше така, даже щеше да ми хареса.

# 153
Ето едно мое "разследване" :p ,че Тео се превръща в "устата на Саурон"

На първият скрийн се вижда дръжката на меча на устата на Саурон пред портите на Мордор в завръщането на Краля,на вторият  шот е меча на Тео ,подарен му от Галадриел.
Ако теорията ми е вярна и Арондир се превръща в Азог,най-вероятно Бронвин ще умре в следващите епизоди или сезони ,и двамата обръщат гледната си точка на нещата породено от лъжа или разочарование .

# 154
В интерес на истината този епизод най-много ми хареса - този път го изгледах  без да го прекъсвам и без да ме дразни.Laughing Даже музиката е хубава, особено накрая. Следващият ще е по-интересен, защото завързаха интрига при джуджета, а Галадриел би трябвало да се появи при елфите.
Рошавият, дето падна от небето, според мен е магьосник ала Гандалф. Даже по-скоро като кафявия магьосник, който имаше най-силна връзка с природата. Няма логика да е лошав, пък да съживява природата.

# 155
  • The point of no return
Галадриелчето спряла да свисти през зъби? Пак така си говореше. Сцената, в която намери Халбранд ранен, при все че го търсеше под дърво и камък, беше под всякаква критика от нейна страна. Халбранд е с тежка рана и му трябва елфическо лекарство, но в следващата сцена става прав и започва да язди кон, пресилено.
Изчезването на Исилдур, смях в залата. Очаквам конят му да го намери в следващия епизод.
Хобитите и джуджетата ми харесаха този епизод. Изглежда че това листо, което пусна бащата на Дурин при митрила, активира някакво зло в Планината. Много силни сцени между баща и син, както и между Дурин и Диса.
Еминем е голяма гадина, как само запали каручките на хобитите. Малко ми е странно, че Еминем и ко са облечени в бяло, а дефакто са отрицателни герои.
Мернах онлайн, че Еминем е Саурон.

# 156
  • Berlin
Аз нали съм един епизод назад, след снощи ми е много интересно какво има м/у Адар и Халбранд.
Това избухване на вулкана ли създава Мордор (земята на орките)? Т.е. този меч просто разруши стената и отприщи реката, за да изригне вулкана, тунелите са били за това (?). Много странно, в смисъл този меч да е ключ за това. И значи Халбранд няма как да стане някакъв крал на хора, ами ще сигурно ще забие на друга посока (земя), ако не е Саурон (както някои смятат).🤔
Четох, че последният крал на Нуменор е Фазаон, съветникът на Мириел се казва така, значи краят му ще дойде скоро, може би в следващия сезон.

# 157
Не мога повече...това беше най-тъпия епизод. Мега мега зле!
Келеборн бил умрял...Scream  Нямам думи.  Само с едно изречение и изтриха цялата книга. Няма Келеборн, следователно няма Арвен.....Арагорн да са спасява Joy А Елронд сигурно се събира с Дурин. JoyJoy

# 158
  • София
Има и нещо положително от епизода, не е чак хипер слаб Grinning

>>>> http://prntscr.com/6kXaS-GKM3gw

>>>> http://prntscr.com/El-MlOR7CCIB

# 159
Дали има някаква възможност магьосника да е Том Бомбадил или и над него от Амазон нямат права?

P.S. Защо всички са мега мръсни? Няма ли вода в тая Средна земя? Joy

# 160
  • София
Оцеляването на Галадриел от вулкана може да се сравни единствено с оцеляването на Харисън Форд (Индиана Джоунс) от ядрен взрив, скрит в хладилник. Laughing

Няма логика да е Бомбадил. Нали Гандалф беше казал, че Бомбадил е бил на земята преди всички и ще остане последен.

Но, много е интересно развитието с митрила. Досега в книгите и филмите се споменаваше, че джуджетата са копали прекалено дълбоко от алчност. И така са събудили балрог. А тук излиза, че Дурин копае не само от алчност, а и за да помогне на елфите. Тоест, те също косвено носят вина.

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 00:14 от АРТЕМИС

# 161
  • София
Изгледах и аз. Нямам сили да пиша нещо по-дълго. Не си заслужава. Много съм ядосан и разочарован. Визирам простотията с Келеборн. Аз, не знам, останах безмълвен... Това е вече наглост безпардонна!

Това беше предпоследния епизод, а реално какво се случи? Нищо. Скучен епизод. Много скучен. И пак нито дума за пръстените, името на сериала и сезона... Чудничко.

Естествено, че ми хареса как дадоха Мордор и Балрог, ама това си е фенсървис, не може да ме впечатли толкова, че да си променя мнението. А това, че Адар създава и кръщава Мордор отново ще си го спестя като коментар, че ще си предизвикам бан...

Имаше въпрос за Тио. Бях писал, но отново ще отговоря. Тио, Бронуин и Арондир са изцяло измислени за сериала герои. Няма ги в творчеството на Толкин. Този Адар също е амазонска измишльотина. Но е имало паднали/тъмни елфи, така че няма драми тук.

Не вярвам Еминем да е Саурон. Ще е много нелепо. Дадоха я два пъти да гледа намръщено и толкоз. Абсурд.
Мисля, че магьосника отпадна след този епизод. Няма как Саурон да дава живот. И магьосника с искрено желание го стори.

Не коментирам оцеляването на Галадриел от ударната вълна...

Този път сцените с хобитите ми се понравиха (сефте). Дурин и Диса както винаги на ниво. Общо взето този сезон нямам забележки само към джуджетата.

И то друго май няма.

# 162
Не се ядосвайте - би трябва да сте претръпнали след подигравката с "Игра на тронове" от страна на двамата идиоти, дето не им се занимавало повече, а и си имаха любимци сред актьорите, по-скоро актрисите, и им угаждаха за сметка на логиката и други персонажи.

Тука пък сценаристите изглежда си нямат никакво понятие от Толкин, стъпват на някаква мижава оригинална основа, за да привлекат публика, и дотам. Имам чувството, че продукцията е управлявана от български политик - пари има, но не са отишли по предназначение, само са "усвоени". Laughing

Със сигурност дразни липсата на мащабност - в цял (вече) Мордор хората са не повече от 50 броя. Докато гледам, все се чудя на майката на Тео как не ѝ е студено - другите пооблечени, тя обаче е с летни одежди. Вечно мускорливи и дрипави хора, много грозни елфи - до един грозни, три кораба стовариха бая голяма кавалерия, че и GPS-а пуснаха. Примитивна като мислене Галадриел - изключително ограничена.  И аз не разбрах как Халбранд изведнъж стана и се качи на коня, пък малко преди това лежеше в безпомощно състояние. Ама като се сетя какво направиха с J. Snow и J. Lannister ( и не само с тях), това са бели кахъри. Наистина този последен епизод не ме издразни чак толкова - абстрахирах се от глупостите и съм доволна, че поне завързаха някаква интрига и действието се придвижва напред.

# 163
Оцеляването на Галадриел от вулкана може да се сравни единствено с оцеляването на Харисън Форд (Индиана Джоунс) от ядрен взрив, скрит в хладилник. Laughing

Няма логика да е Бомбадил. Нали Гандалф беше казал, че Бомбадил е бил на земята преди всички и ще остане последен.

Но, много е интересно развитието с митрила. Досега в книгите и филмите се споменаваше, че джуджетата са копали прекалено дълбоко от алчност. И така са събудили балрог. А тук излиза, че Дурин копае не само от алчност, а и за да помогне на елфите. Тоест, те също косвено носят вина.

Ама ти и логика ли търсиш? Joy
След 7 епизода грам логика не видях аз.
Бомбадил е на земята преди появата на Саурон, но не се уточнява преди коя поява. А в сериала Саурон още го няма, така че е възможно да е той.
Сега Галадриел като заведе Халбранд при Гил-Галад и ще се окаже, че той е Саурон... Те ще му дадат името Анатар и нали показа че го бива за ковач и ще го включат в проектите си...

# 164
Irena681,, знаеш ли кое ме ядосва най-много - че с толкова пари не са могли да намерят хора с мащабно мислене и да успеят да реализират наистина нещо красиво, стъпвайки на филмите на Питър Джаксън и да разгърнат творчески потенциал. За последните 20 г компютърната техника е достатъчно развита, за да не ми докарват само на декори от компютър, а и доста други неща, а не тези скалъпено копирани неколкократно актьори в сцените.
Аз разбирам, че са снимали по време на пандемия, но това не е извинение за толкова смотана продукция на ниво 70-те години на социалистическа телевизия.
А мисленето на сценаристите е сякаш не са отваряли нито една книга на Толкин, а са чели произволни коментари в някой fandom онлайн.
Просто е болезнено.

Общи условия

Активация на акаунт