The Lord of the Rings: The Rings of Power - Пръстените на Бг Мама

• 19 947
  • 398
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Сега Галадриел като заведе Халбранд при Гил-Галад и ще се окаже, че той е Саурон... Те ще му дадат името Анатар и нали показа че го бива за ковач и ще го включат в проектите си...
Така казано изглежда доста по-правдоподобно, а не, че е паднал от небето преоблечен като дядка и жули здраво пушилист с хобитите. Но и по-рано имаше предположения за Халбранд.

И сега остана само един епизод, а следа от Пръстените йок. Вероятно ще се завърти в последните секунди някой туист и кой от къде е Grinning

п.п. Галадриел би трябвало да е родила вече Келебриан преди да е загинал Келеборн, за да се появи после и Арвен. Just saying Grinning

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 11:02 от Mandalorian

# 166
  • Berlin
Ооо, Елронд е този от Behind Her Eyes, приятелят от лудницата. Знаех си, че тази муцуна ми е позната от някъде.

# 167
  • София
Irena681,, знаеш ли кое ме ядосва най-много - че с толкова пари не са могли да намерят хора с мащабно мислене и да успеят да реализират наистина нещо красиво, стъпвайки на филмите на Питър Джаксън и да разгърнат творчески потенциал. За последните 20 г компютърната техника е достатъчно развита, за да не ми докарват само на декори от компютър, а и доста други неща, а не тези скалъпено копирани неколкократно актьори в сцените.
Аз разбирам, че са снимали по време на пандемия, но това не е извинение за толкова смотана продукция на ниво 70-те години на социалистическа телевизия.
А мисленето на сценаристите е сякаш не са отваряли нито една книга на Толкин, а са чели произволни коментари в някой fandom онлайн.
Просто е болезнено.

Аз конспиративно мисля, че Безос е изсипал един куп пари, за да съсипе една хубава история и за да ядоса бившата си. Laughing

п.п. Галадриел би трябвало да е родила вече Келебриан преди да е загинал Келеборн, за да се появи после и Арвен. Just saying Grinning

Тя може и да е родила. Ама нали с Келеборн заедно управляват Лотлориен? А после Келеборн не е ли един от последните елфи, които напускат Средната земя?

# 168

Може да се съберат някъде. Аз от този сериал вече всичко очаквам. Една мила, но сдържана елфска любовна сцена Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 169
  • Berlin
Келеборн има ли го в сериала? Нещо не виждам в каста. Също така кой е братът на Елронд? Аз мислех, че е сегашният елфски крал, ама май не е. Той е бил този, който е направил библиотеката с Елронд в Нуменор (така го разбрах аз този момент там с картината).🤔

# 170
Келеборн няма начин да не е жив. Просто диалогът издиша от безумие. Със сигурност ще го видим следващия сезон.
Това с коня, дето хукна да търси Исилдур беше леко намигване към сцената с Арагорн и Брего в Двете кули.
А Балрогът си беше чист фенсървиз, да ни замажат очите.

# 171
Келеборн има ли го в сериала? Нещо не виждам в каста. Също така кой е братът на Елронд? Аз мислех, че е сегашният елфски крал, ама май не е. Той е бил този, който е направил библиотеката с Елронд в Нуменор (така го разбрах аз този момент там с картината).🤔

Братът на Елронд е Елрос, да, този който беше на картината в библиотеката. Той е първият крал на Нуменор. Той избира да е човек, а не полуелф като Елронд.
Келеборн го няма в сериала и не вярвам да го има.

# 172
То в сериала го няма, ама във филмите си е с Галадриел и накрая отплават заедно за Валинор. Няма как да е мъртъв в предисторията. Според мен Галадриел е решила, че е умрял, защото никога не се е завърнал, но би трябвало да има обрат после и да изскочи от някъде.😂 А и явно тепърва ще я правят дъщерята. В момента няма и намек, че Галадриел е майка.
За епизода не знам какво да кажа. То почти нищо не стана. Както и очаквах - всички главни герои си бяха живи след изригването и си останаха такива до края на епизода, с изключение на Исилдур. Обаче и за него се знае, че има роля по нататък, така че би трябвало да се окаже жив/да го съживят. Между другото не беше ли той прародителя на Арагорн? Те както са я подкарали сценаристите ни Арагорн, ни Арвен ще има.😂😂😂
Странникът и за мен вече отпадна като възможен Саурон. Щом успя да вдъхне живот на гората, значи трябва да е някой от Магьосниците. Еминем и приятели като го намерят трябва да има битка. Надявам се качествена, че и без това са малко интересните неща в сериала.😁
Хубавото е, че вече имаме Мордор и Балрог. Лошото - все още липсват пръстените и Саурон. Аз продължавам да смятам, че Халбранд ще си е Краля-призрак от Властелина. По - скоро ми хрумна, че Саурон може да се окаже Гил-Галад. Нали в книгата той по едно време се крие измежду елфите, а и се сетих, че точно Гил-Галад искаше Галадриел да си ходи във Валинор. Ако е Саурон има логика да иска да отпрати елфа, който е решил да го победи. Много конспиративно стана, но предпочитам да се окаже някой познат герой, отколкото в последния епизод да го вкарат.😅
Джуджетата и Елронд най ми харесаха, като обикновено. А пък при хобитите има някакъв напредък, обаче Норито страшно много сглупи като извика по Триото в опит да ги излъже да тръгнат в друго посока. Е наистина ли мислеше, че ще се получи? Очевидно беше, че са опасни и трябва да се пази. А накрая сценаристите пак сътвориха поредната идиотия: хобитите тръгват към Странника един ден по-късно от телепортиращите се  вещици, с идеята да го стигнат първи и да го предупредят за тях.🙄 И като нищо точно така ще стане, противно на всякаква логика.😂😂😂

# 173
Гил-Галад се бие заедно с Елендил в последния съюз на елфи и хора и умира в схватка със Саурон.
Никъде не се е крил Гил-Галад.

# 174
Имах предвид, че Саурон се е крил при елфите. Тук го четох. Ако не е Гил-Галад, дано поне е някой от елфите там, че поне малко да е свързан със сюжета досега.

# 175
В интерес на истината този епизод най-много ми хареса - този път го изгледах  без да го прекъсвам и без да ме дразни.Laughing Даже музиката е хубава, особено накрая. Следващият ще е по-интересен, защото завързаха интрига при джуджета, а Галадриел би трябвало да се появи при елфите.
Рошавият, дето падна от небето, според мен е магьосник ала Гандалф. Даже по-скоро като кафявия магьосник, който имаше най-силна връзка с природата. Няма логика да е лошав, пък да съживява природата.

Според мен си е точно Гандалф. Грамаден, със сиви дрехи и белобрад.

# 176

Имаше въпрос за Тио. Бях писал, но отново ще отговоря. Тио, Бронуин и Арондир са изцяло измислени за сериала герои. Няма ги в творчеството на Толкин. Този Адар също е амазонска измишльотина. Но е имало паднали/тъмни елфи, така че няма драми тук.

Не вярвам Еминем да е Саурон. Ще е много нелепо. Дадоха я два пъти да гледа намръщено и толкоз. Абсурд.
Мисля, че магьосника отпадна след този епизод.

Напълно съм съгласен с теб за тримата,но реално Азог и Устата нямат пред-история и са идеалните персонажи които да бъдат интегрирани в сериал без 100% права.

Колкото до Саурон,мнението че Галадриел ще отведе Халбранд до Линдон,особено след като е ранен за да го излекуват ми се нрави най-много.След това следва доверие и екскурзия до Ерегион
С две думи - Халбранд е Саурон

# 177
Малко картинки

# 178
  • Berlin
Мога цял ден да гледам Арондир.😁 Дано не го убият.

# 179
Ако не сте виждали новите двама идиоти P&P - ето ги:

"Нека припомним как всъщност Джей Ди Пейн и Патрик Маккей, двама сценаристи на по над 40 години, получават работа в този грандиозен проект, без преди това да имат какъвто и да е успех в собствената си професия.

Пейн и Маккей поне признават, че конкурентите им за позицията - другите хора, които е имало шанс да оглавят сериала, са били по-опитни и на "хартия са имали резюмета, които са били по-подходящи за работата". Двамата накрая се обърнали към бившия си шеф Джей Джей Ейбрамс с молба да се обади на Amazon и да каже някоя добра дума за тях, което по тяхно мнение е помогнало. "

https://webcafe.bg/seriali/stsenaristite-na-the-rings-of-power-i … ed-60-godini.html

Общи условия

Активация на акаунт