КГБ = Клуб на Готините Баби - 209

• 50 895
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Дидиа, има и други мързеливи - не си сама.
Пл. беше на работа днес, та кафето го изпих рано за да е топло. После мързел в нета и ментов чай.  Излязох да се раздвижа, но бавно и в  къщи, бавно и  навън. Май десния крак няма да се оправи, така чувствам.
Клечката, а ти защо се чувстваш самотна? Нали имаш нет, може да обиколиш света с него. Важното е, че окото е добре, все така да е. Препоръчаха ли някакви добавки за пиене?
Габката, у нас щори има само 4 бр. в стаята на Ани. Докато не е тук са събрани и вдигнати високо и се правя, че не са прашни. Като наближи да си идва съм викала съсед да ги свали и след като ги измия пак го викам да ги сложи. Взема 10 лв. на операция - приемливо ми е. Като купих апартамента 2002 г. и в другите 2 стаи имаше щори - свалих ги за миене и после реших, че слънцето ми е по-важно. Измити ги оставих до кофите и от тогава прозорците са без нищо, което да ми спира слънчевите лъчи. Но пък съм на високо и най-близките съседни блокове са на около 1 км. Не, че ще се притесня ако от Студ. град се вторачват в кухньохола.

# 571
  • Варна
Дидия,  Айша, не сте сами в мързелуването, аз съм с вас!  Nerd
Днес у дома пералнята работи, миялната работи, аз само си сготвих една манджичка свинско с картофи, грах, моркови, пипер....., а бе гювеч.
На ДС нали му носят ядене от ВИП-Бебе за възрастни, аз още не мога да свикна да готвя толкова малко, само за мен, та си ям сготвеното по три дни.
След обяд си полегнах, както винаги когато съм си у дома, а не в Клуба или на репетиция.
Утре ще съм по-свободна, демек няма да готвя, та ще украсявам елхата и стаите. Нищо че по празниците ще сме само двамката с ДС, щерките отиват още за Коледа при внуците в Холандия, елхата и украсата си е украса, както всяка година.
Обичам да ми е празнично.

Лека!  Nerd

# 572
# 573
Добро утрооо!

Най-после слънце у наше село!
Радост за моята душичка Simple Smile! Това време до сега е, че все едно чакаме Великден, а не Коледа, но нищо, така ми харесва, без студ и лед...

Дидиа,  душко, не толкова лаконично ( шегувкам сеее) Simple Smile,  в кажи к'во гледА, к'во готвИ, к'во ново-старо уваше село Simple Smile ...

Танитка, радвам се да те ,,видя''.
Как си след рехабилитацията, няма ли да ,,скокнеш''  до СФ покрай Коледа.  Предлагам два дивана и легло Simple Smile....
На ДС мина ли операцията, как е сега?

Айша,  не, не съм самотна ...
Та аз съм си най-добрата компания- красива, умна и мноууу интелЕгентна Simple Smile  Wink , как ще скучая в такава приятна компания Simple Smile... Просто понякога не ми се говори, особено рано-рано в мрачен. сив ден....
Очото е топ Simple Smile, гледа като новородено Simple Smile. Сигурно то ,,дърпа''  общото виждане, та за сега на другото оче ще му се размине ножа ( а на мен ще ми се размине даването на едни пари Simple Smile )   Simple Smile.
Препоръчаха ми добавки да ще пия  https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010007650 , за сега 6 месеца, а може и доживотно. Старост-нерадост, к'во да праЙш Simple Smile.

Борянка, я идвай да кажеш как спа?
А може и музата да те е посетила тази нощ, сподели...

Пипи, да ти е приятно!
Пий едно греяно вино у Немско и хапни един чурос вместо нас..

Гъбчик, дойде ли при вас Слънчо и го държим по на запад?

Адашке, аз да не чуя, че ще се боядисваш, та и аз  днес ще съм красива Simple Smile.
Аз и иначе съм си красотна ( как беше - брях, че красота Simple Smile ) , ама сега ще съм  върхЪ Simple Smile

Стига толкоз.
Малко слугинаж и  неделна разходка в слънчева София, докато не ни е избягало слънцето.

Хубав ден и да ви видя усмивките Simple Smile!
Я колко усмивки съм наредила в поста ми, усмихнете ми се и вие Simple Smile  Simple Smile  Wink

# 574
Вчера бях "софиянка". Ходих на коледен концерт на балетната школа, където "балетува" внучката ми.  Много добре се представиха децата. Евала на треньорките им, че това си е голяма разправия и труд.
Днес росна, росна се прибрах и цял следобед се каних да сготвя нещо, ама, дето има една дума - не си приех поканата. ММ хапна сухоежбина и замина за нощна смяна. И аз така ще направя, ама ще замина към спалнята
Хубава вечер и спокойна нощ и на вас!

# 575
  • София
Привет, в късните часове!
Днес от много мероприятия, та главата ми дава заето.
Сутринта ходих да спасявам един пациент от кански болки. Добре, че зъбът се потдаде на лечение, че не ми се мислеше да вадя зъб сутринта в 8.00.
Прибрах се и внучките ме чакат с нетърпение. Майка им беше купила билети за Шрек - мюзикъл в Операта. Мислех, че ще ходят трите. Оказа се че щерката има онлайн лекция и баба трябва да ходи на мероприятието. Добре, че малката се отказа. Заминахме с голямата. Погледах мюзикъла до половината и се прибрах. С наши приятели имахме уговорка за предпразничен обяд. Смогнахме и там да сме навреме. Изобщо малка лудница! Прибрахме се в ранния следобед и като съм заспала, та допреди малко. Мисля, че ще продължа със спането. Утре нов ден, нов късмет.
Днес нямам сили за коментар. Отивам пак да спя докато не съм се разсънила.
Гушкам ви!

# 576
Спокойна нощ, адашке и Тану, починете си добре, имате нужда.
Хайде, кой влязъл, влязъл - да затварям вратата и да гася ламБите в къщичката ни, к'во ще кажете...
Утре - нов ден, нов късмет!
До утре.

# 577
  • Варна
Рапортувам среднощно:
Елхата ми е украсена, може да сте видели снимката във Фейса, в дневната мигат борче, звезда, камбанка, на терасата също, тук-там гирлянди, Дядо Коледа може да идва вече, мястото за подаръците му е "сторено"! Christmas Tree

Клечи, нали съм си НОЩНА ПТИЦА, паля ламБите в къщичката ни и нарушавам вечерния час!  Nerd
Но сърце не ми дава да си легна без да съм ти отговорила на въпросите.
От рехабилитацията съм доволна, има добър резултат, не куцам с десния крак, не знам до кога.
Кръста също ме отпусна, но като повървя малко повече..... търся пейка или барче!
Скъпи ми излизат разходките, "влизам вътре с финансите"!!!  
ДС следващата седмица ще го приемат в болницата и ще решават кога ще му разбият камъка в бъбрека или ще го извадят оперативно. Измъчи се и той с този катетър и торбичка, ама малко остана.
Миличка, знам колко си гостоприемна, благодаря за поканата, но в този студ не ми се пътува.
Обичам срещите, даже тези дни се сетих за първата ни среща през 2008 г., на Балани, тогава се запознахме с повечето момичета. Аз дойдох заедно с Фурийка и Фенчо. Много мила и весела среща беше, нямаше капризи, нямаше претенции.....
А и доста по-млади бяхме.
Минало, незабравимо!  Nerd

Лека, мили мои!  Sparkling Heart

# 578
Добро утрооо!
Танитка,  радвам се, че си така бодра и ентусиазирана след рехабилитацията и съжалявам, че ДС се намъчи толкова време, мислих че всичко вече е минало... Не остана, дано е бързо, безболезнено и успешно, та да си изкарате спокойно празниците...

Хайде, нов ден, нов късмет!
Съмна се, идвайте.
И днес е празник, който го празнува или има празнуващи около него, честито.

Нека къщичката ни се напълни с много мили думи и приятни изживявания...
И аз като адашката казвам : ,,някой днес казвал ли ви е, че ви обича  ....."" ...... знаете го нататък.....

# 579
  • Вила Великула
Добро утро и от мен от Хамбург. Вчера пристигнахме по обяд и се настанихме в хотела. Решихме, че има достатъчно време преди да се мръкне да отидем до центъра, до един от големите коледни базари, този при Кметството. Речено-сторено. Първо пеша отидохме до фирмата, където мъжът ми ще се обучава следващите дни, за да си види той маршрута. Пеша е на 15 минути спокойно ходене. От там решаваме да тръгнем, и отварям аз моя телефон, където съм гледала уж маршрути и т.н., но се оказва, че нещо телефона ми се е бъгнал и не мога да излеза от самолетен режим, т.е. съм без телефон и интернет. Уж ММ гледа през неговия, но нещо не ги догледахме нещата както трябва, а и се оказа, че точно вчера нещо ремонтират по една от линиите на метрото с което трябва да се придвижим към центъра и вчесто да сменим два транспорта, ние сменихме 5 или 6. Накрая спрях да броя. Абе голямо объркване стана, в един момент мисля, че се въртяхме в кръг или пътувахме в обратната посока. Тъй де, все пак стигнахме, вместо за 30-40 минути за час и 30-40 минути. Хапнахме немски наденички /много вкусни/, пихме греяно вино/също много ми се услади/, ама сигурно е от изтощението от пътуването до там. Купих от Коледния базар няколко дреболийки/коледни аромати, коледен микс за чай/ и поживо - поздраво за 35 минути вече по верния път се прибрахме.
Тази сутрин закусихме добре в хотела /той е тип домашен хотел с пекарничка към него/. Беше много уютно и домашно. ММ тръгна да се учи, а аз дописвам и след малко излизам на разходки.

# 580
Добро утрооо!

Танче,като една нощна птица сигурно още спиш .
Добре е,че има резултат от процедурите.
Видях украсения ви дом.
Обичам светкащи,мигащи и лъскави нещица.
Като един гарван в женски род съм.Сигурно гарванка се казва🙃😃
Нека е празнично във всеки дом.
Стискаме палци на ДС .
По най-добрия начин да се случат нещата!
Той е боец!🍀🍀

Клечице-ранобуднице😍
Пращай малко слънчо и към нас,че още е сиво и мрачно.

Пипи,зареждай батериите!
Вече и маршрута знаеш.
Приятна разходка!

На мен като,че ли ми е рано за украса.
Другата седмица ще е.

Приятен ден за всички ни!😍😍

# 581

,,Да направиш една душа по-малко тъжна. Може би това е смисълът на човешкия живот''
М

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 21:14 от дидимити

# 582
  • Вила Великула
Ето ме и мен, да рапортувам.
Останах без крака от обикаляне и то само по магазините. Купих на ММ страхотни обувки и яке. За мен и останалите засега нищо. И утре е ден. Освен по магазините си направих страхотен обяд в италиански ресторант с чаша червено вино и после хубаво кафе.
Сега чакам ММ да се прибере от обучение и по-късно ще вечеряме и ще почиваме, че утре улиците на Хамбург ме зоват.

# 583
  • София
Пипи, браво за разходките.
Почивай, наслаждавай се на гледките.
Но много си смела -  как купуваш обувки без да ги е премерил?
Като знам нашите драми с обувки - страшно ми е.
Иначе яке почти винаги купувам на Пл. сама. В раменете сме еднакви, трябва да ми е малко тясно в бюста и така му става.
Но купувам от магазини, в които може да се върне до 30 дни.
Нищо не свърших днес, помотах се малко навън.
Но в това сиво, схлупено време даже не ми се ходи по улиците.
Утре какво ще готвите за Никулден?
Ние имаме 1 шаран, размразявам го сега. Планирала съм го с домати на фурна. Ако имате изпитани рецепти - сега е момента да споделите.
Но Скъпия признава само печена скумрия.
Нищо, Фантастико готвят за нас - ще инвестирам в 1 -2 парчета. Но още по обяд,  че да не свърши после.
Янке, къде си??????????????

# 584
  • София
Привет, красавици!
Голямо присъствие в дядовата ръкавичка! Радвам ви се!
АЙША, за утрешния празник сме взели сьомга, пушена сельодка, ще направя майонеза с топло пушена скумрия и картофена салата. За десерт сме взели Киевски торт, руски сладолед Пломбир и мандаринки.. Всяка година е едно и също. Рядко имаме промяна. Обичаме и пъстърва, и скумрия. Не долюбвам шарана, въпреки, че той е класика в жанра. Правила съм го в тесто. Не беше лошо, но децата не го харесват, а да правя само за мен и гаджето, не ми се разправя. Едно време, когато празнуваха заедно дядо и внук, правех шаран дядо и шаран внуче и не оставаше и трохичка. Събирахме много гости. Сега ще е по-кротко.
ПИПИЛОТА, толкова ти се радвам, че се разхождаш по украсените улици. Събирай впечатления. Това действа много освежаващо.
ДИДИМИТИ, харесва ми тази мисъл, която си написала. Даже много ми харесва! Наздраве!
ГЪБКЕ и аз украсявам по-късно. Сега внучките са заявили, че те ще редят елхата. Оттеглям се с удоволствие! Grinning
КЛЕЧИЦЕ, Що ставаш толкова рано? Я си поспивай. Кога щяхте да ходите на концерт? После да споделиш.
ТАНИТКА, за теб се радвам, че рехабилитацията ти се е отразила добре. Сега ще стискаме палчета за ДС. Дано всичко мине както казват хората - по вода.
ТАНУ, няма ли да можеш пак да станеш "софиянка" на 19.12, когато ще ни е срещата? Назначили сме я от 14.00, та да можем да си поприказваме, да се посмеем, че и да си попеем. Да разпуснем душичките.
ДИДИА, вярвам, че ще си запазиш датата 19.12 за това, че и баба е хора. Да прибереш всички котки в квартала, да не ти се мотаят в краката. Stuck Out Tongue Winking Eye
Хайде да спим, че и утре е ден. Толкова го пазих този ден, да не ходя на тръстиката, но няма начин, трябва. Ще се справим, нали и щерката е до мен.
Лека и спокойна нощ!

Общи условия

Активация на акаунт