КГБ = Клуб на Готините Баби - 209

• 50 887
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • София
След Доброто утро на Пипи - от мене добър вечер и наздраве.
Нищо умно не мога да напиша, само се отбелязвам.
И аз исках уредче като на Пипи. Но Пл. го разгледа в нета и заяви, че ще си готви традиционно на котлона. Ако направя нещо там нямало да го яде. Та спестих едни пари и си взех само фраер. Ми доволни сме и двамата - пържим, печем и хапваме.
Фло, нали заедно ги купихме - вашия ползвате ли го?
И пак приканвам - както с военните семейства сте се разпределили кой какво да донесе - моля и тук да направим така. Че то е най-лесно да се чучнем на масата и да се смеем и да муаме. Ама някой трябва да го приготви.

# 631
  • София
Добър вечер и от мен!
Изкарахме чудесно в Елин Пелин. По едно време изгря слънчице. Компанията беше много весела. Без да се хваля, но погачата стана много добре - на конци като козунак. Всичко беше много вкусно, особено пържолките "преспали" в бяло вино и печени на жив огън в камината. Баницата беше също много хубава. Хайде стига съм се хвалила, че да не решите да вечеряте в потайна доба.
АЙША, за нашата среща МАЙЧЕТО каза, че ще направи питка. Трябва да си вземем нещо солено - сиренце, кашкавал, саламче. Аз мога да направя кокосов сладкиш. Ще го гарнираме с кафе с Бейлис. Абе гладни няма да останем. Някоя от вас да вземе бурканче мед, лютеница, трушийка. Волна програма - коя каквото реши.
Прибрахме се за мачовете. Малката внучка е много запалена по футбола. Залагаме на печеливш отбор. По някога познаваме, друг път не. Днес не познахме, че Мароко ще продължи, но затова пък подкрепяхме Франция и те победиха Англия.
ПИПИЛОТА, видях разходката и празненствата пред кметството и елхата ти. Отметнала си голяма работа. Ние още не сме украсявали. За това са отговорни внучките. Честита ти придобивка. Нека ти е помощник в домакинстването.
Хайде, лека нощ и спокойни сънища! Heart Утре нов ден, нов късмет!

# 632
Добро утрооо!
И днес тук се очертава да е хубав ден, още сега е 14 градуса и макар, че слънцето рехаво се мъчи да огрее, през деня се очертават Т до 19 градуса, кеф голям за моята душица...

Вчера вкарах къщата в ред, обаче другите битовизми си остават.
На разходка не ходихме, но пък ме водиха на рожден ден на майката на ММ - изключително свястна жена, и с акъла, и с физиката - дай Боже всеки му на тези години да е така. 

Аз ще донеса купени готови неща, няма да имам време за правене.
Ще питам в неделя, какво ще ни липсва и да го купя.

За украси пишете.
Докато ме е нямало ММ е купил нова елха, още украси и като дойдохме в четвъртък бях приятно иизненадана с украсена къща Simple Smile. Умее ги тези неща, инициативен е и му се занимава...

Ставам, че приключих с кафето и да видим какви ще ги вършим.
Хубав ден от мен!

# 633
  • София
Добро утро, красавици!
КЛЕЧИЦЕ и при нас времето си го бива. Добре се държи госпожа Есен, да видим каква ще е госпожа Зима. Надявам се да е по-ласкава и благословна.
Браво на твоето момче! Знае как да те зарадва, а това говори много. Радвам се за теб!!!
Днес ще украсяваме елхата. Децата са нетърпеливи. Снощи писаха писма до Дядо Коледа. Разбира се, че добре знаят кой е добрият старец, но продължават да пишат писма. Аз намирам очарование в това. Събираме писмата. Simple Smile
До няколко дни мисля да приключим с подаръците, за да не участваме в лудото надбягване в последните дни преди празниците. Когато бях млада бях по-организирана. Поне месец преди всеки празник бях готова с покупките.
Палачинките са направени и вече свършиха. Сега ще си пием кафето с гаджето на спокойствие.
Желая ви хубав неделен ден. Оставете си време и за себе си - разкрасителни процедури, четене на книжка или някой хубав филм, разговор с приятелка.
АЙША, ползваме фраиера. Много често правим сандвичи на него. Пекох и рибка. Все се каня да направя крем карамел. Правила съм, получава ми се. Все пак гледам да не се тъпчем с въглехидрати. Тези дни правих на децата козунак с масло. Приятно се запече, вкусно беше. Пекохме и пиле. Намирам този уред за полезен. Имам го от една година.
Палачинките са направени и даже вече свършиха. Сега си пием с гаджето кафето на спокойствие и си правим плана за деня. Задача номер 1 е да се донесе елхата от мазето.
Хубав ден, момичета!

# 634
[ spoiler spoiler]

Не се получи снимката в скрит текст, но толкова си мога Simple Smile
Как използвахте хубавия почивен ден?
Когато ви остане време, може да се позавъртите в изповедалнята, да споделите туй-онуй Simple Smile...

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 17:45 от Важна клечка

# 635
Привет неделен!

Клечице,браво на либето!
Ей такива нещица погалват душата!

Фло,процедури разкрасителни йок.
Готвих,посрещах,пълних кутии 😃😉
Не се оплаквам де.
Ей сега като се изпиша и ще оправя маникюра.
Пак е разкрасяване😃

Не съм украсявала нищо.
Днес щерките изразиха желание да действат,но аз нямах време,а пък искам по моя си начин 😀🙄
Да си украсяват техните домове .
Всеки с вкуса си.

Айша,у нашето семейство голям напредък.ММ си хареса ,че и купихме два пуловера 😃😃

Снощи направих крем карамел с тиква.Одобри се.
Фло,въглехидрати ама вкусни 😋😋

Бягам към банята,че окъсняхме с вечерята.

И декемврийски рози♥️

# 636
Добро утрооо!
Днес денят започва с мързел Simple Smile,  ,,маскирана''съм, пия кафе, слушам с половин ухо ТВ и си мисля за вас Simple Smile.
Вчера преизпълних план-програмата със слугинажа, от днес обръщам 80% на мене си Simple Smile, 15 % на ММ и 5 % на къщата Simple Smile. Днес не е като вчера, мръчкаво е на вън затова ще съм къщна мишка Simple Smile - толкова много приятни ненатоварващи неща  мога да си върша, че няма да усетя кога ще се мръкне Simple Smile, ако изобщо светне Слънчо Simple Smile...

Хубав ден на вас!
Не се преуморявайте, да ви е уютно и спокойно, където и да сте и с каквото и да се занимавате!

П.п. Хе, хе, докато още никой не е писал да ,,увековеча"" Simple Smile една моя душичка Simple Smile, която въпреки моето системно неглижиране и 0 внимание продължава да радва очите ми...

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 09:55 от Важна клечка

# 637
  • София
Привет, красавици!
След сутрешния маратон из софийските улици сме седнали с гаджето и пием второто за деня кафе. Този път 3 Х 1.
КЛЕЧИЦЕ, днес и на мен ще ми е ден за мързел. Няма да си сама. Ще си поделим приза за най-мързеливи баби. Трай, да не ни излезе име, че току виж ни върнали пръстените. Вчера се изкривих от готвене, но днес е спокойно. Има храна. Днес не съм и на тръстиката. Изобщо кеф!
Снощи си поговорих с ВЖКА. Поздравява ви. Джитка насам, натам. Май си може и без канадката. Занимава се усилено с уроците по математика на внуците. Щерчицата я наглежда всеки ден. С две думи добре е!
За сега друго не се сещам. Ще си допия кафето и ще си чета книжка. Рядко мога да се насладя на такова спокойствие.
А, сетих се. От вчера в главата ми се върти една мечта. Общо взето не съм от вятърничавите мечтателки, но за какво иде реч. Слушах руски цигански романси и изведнаж си представих как танцувам. За целта трябва да отслабна още поне 10 кг., да си ушия пола с волани и подходяща блуза и да танцувам. Представих си, че танцувам на 75 си рожден ден. Само да съм жива и здрава! Ще живея с вярата, че мечтата ми ще се сбъдне! Желанието ми е огромно! Можете да се усмихнете. Я да ви попитам, вие за какво мечтаете? Идват хубави празници, нормално е да си помечтаете за нещо. Ей, ако откликнете, ще стане хубав разговор! Освежаващ, ободряващ, зареждащ! Чакам ви в изповедалната. Hug

# 638
  • Кубрат/ Пишурка
Здравейте и от мен.
На мен пък днес ми беше много експресивен ден. Излязох в 9 и нещо и се прибрах след 13. Първо бях в болницата. Нали ходих на пулмолог, та занесох резултатите. ЛЛ ми написа лекарствата и реши, че е време да ми направят изследвания. Та един куп направления! А докато чаках пред кабинета й се оказа, че в съседния ( на стоматоложка - приятелка и наборка) няма пациенти, а на мен ми се клатят предни 3 зъба. Особено двата! Влизам аз и й обяснявам, а тя ме слага на стола и - упойка. И добре, че влязох, че още като ме бодна и запръскала гной. На бърза ръка ми извади двата, а за третия каза да отида преди Коледа. Та и това свърших! После ходих до ДСК, до пощата, до аптека и времето мина. Само тока не успях, но и това ще стане след два - три дена. Такива неща за мен.

# 639
  • София
Янке, ужас, от къде гной чак. А сега какво ще правите на мястото на извадените зъби?
Фло, мечтите ми са простички, изпълними, нищо необикновенно. Не знам дали няма да се сбъднат като ги напиша и ги четат и непознати. Затова ако темата е още актуална на срещата ще ги кажа. Малко съм фаталист, вярвам в лоши очи, урочасване и подобни  дивотии.
Иначе днес Пл. не работи и го замъкнах в Кауфланд. От години иска гювеч, а тази седмица е на прИмоция 20 лв. Крака още ме боли и не се наемам да мъкна по улиците и рейсове с глиненото гърне - да не го счупя. Взе си и свински гърди, извади зеле. Но си го готви по традиционен начин на котлон. Предложих му да тестваме придобивката - не, нямало да е същото. Сега събира мнения и рецепти за новогодишна капама. Ако имате ваша - помагайте, моля.
Габката, вкусно изглежда сладкото кремче.
Елха ще украсявам на 20.12 може би.
А по стара коледна традиция пак няма да правя коледни сладки. Още не сме изяли останалите от Мрънчоците. Май тия дни ще заминат към кофата.

# 640

Имайте големи мечти и ги следвайте!

# 641
Като гледам часа,по -добре е да ви кажа ДОБРО УТРО.
Чела съм ви,но не писах тези дни.   Малко бях настинала, кашляща  и смърчаща.Сега  съм шен.
Няма с какво да се похваля.
За мечти имам няколко. Първата ми е свързана с втория ми син.  Другите не са нищо необикновено.Да сме живи и здрави всички, да се разбираме, да си помагаме и да има хляб на масата.. И  не на  последно място войната да свърши и светът да миряса!
Фло,и аз искам да отслабна. А дано, ама надали!
Хубав вторник на всички!

# 642
  • Вила Великула
Добро утро. Да се обадя набързо пиейки чай. Днес ще е пореден ден на тръстиката. Излиза ми през носа миткането насам-натам, но няма какво да направя. След 14 ще пиша повече. Сега тръгвам.

# 643

Добро да е утрото! Честит сняг!
При нас е все още е пролет. Наслаждаваме се на цъфнали рози, даже и на слънчоглед по нивите.
Все някога ще застуди.
К A G и ние поболедувахме, особено при мен и след скъпичко лечение бивам.
Благодаря Ви момичета за милите пожелания.
Мечтая да сме здрави и да има мир, че светът е пощурял.

# 644
Добро утро, дами!
Пипилотка вече излиза за работа, а аз сега се излюпвам...
Следва сутрешния ритуал - кафето в леглото, БГ Мама, маска на лицето, банята, малко гимнастика и след това вече денят може да започне Simple Smile.
Студенко е тук - след топлите събота и неделя, ( в неделя Т достигна 21 градуса!) , вчера беше наполовина , а днес още на половина Simple Smile - към 5 градуса ще е максимума... Мокро е навън, свежо е, вали през нощите, а през деня е слънчево, но щипе...
След тоталния мързел вчерашен - 98% от времето за мен, 1% за къщата, 1% за ММ, днес ще подомакинствам - ще понаправя  някакви закускоподобни сладости за ММ ( той обича да хапва сутрин с кафето) , ще сготвя първото за сезона кисело зеле с месо. Готвя го в кукара и го слагам в буркани, излизат 5-6 буркана и си отваряме през ден-два, че иначе или трябва да готвя 2 лъжици ( образно казано) , или да го ядем една седмица...
Мъфини правя по тази рецепта - https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%81%D1%82%D0%BE
Другите най-често правени от мен сладости са - http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2021/06/lemon-crinkle-cookies.html.
За зелето в буркан няма да казвам Simple Smile- врящо от тенджерата сипвам в подгрят във МФ буркан, затварям, обръщам и готово за износ - гарантирана трайност няколко месеца... Така изхранвах децата, когато бяха студенти с домашни манджи. И сега го правя за да си имаме разнообразно ядене заваксано...

За мечти сте говорили.
Все по-малко мечтая, не смея, много ми е разочароващо, когато се размина с мечтите... Иначе редовно си чета  програмите на тур. агенции и си мечтая да съм там .Скъпички са ми мечтите, поне една пенсия и то по комшийските дестинации, за по-далечни дори и не смея да си фантазирам... А толкова много искам да пътувам, да виждам непознати земи и се срещам с нови хора... 
Иначе имах една голяма мечта, за която години се подготвях да съм в много добра физическа форма, на три пъти се разминах с нея и вече се отказах - остарях,  физически не съм пригодна...
За следващия живот съм оставила две неща - на млади години да уча, колкото мога езици и на 18 да стана шофьор. Знам, ще кажете, мога и сега да го направя, мога, но искам да го направя на едно много добро ниво, а сега с малкото чуждоземски думи, които говоря и разбирам се справям, а и  обществения транспорт ми върши работа...
Оооо, и с още една 15-20 годишна мечта мисля, че се разминах - пътя Камино.  Скъпо ми е, нямам близък човек, с който ще се чувствам спокойно по пътя и не на последно място- физическото състояние, не знам дали бих се справила... 
Абе, аз много мечтаещ човек се оказах явно Simple Smile Wink

Дидимити, К.А.Г,  радвам се, че вече болестите са зад гърба ви. Пазете се.

Айша, много ми допада ,,земния'' ти начин на мислене... Кротко, спокойно, без големи очаквания...

Янче, обаждай се по-често, ако ти е възможно...
Тони, как е, в Германия ли ще е по празниците?
А Анжелка?  Като са им минали изпитите сега какво учат, кога им е ваканцията?

Фло, твоите мечти са толкова красиви!
Нищо невъзможно - и с тези кг можеш да танцуваш, и със дрехите, които ги имаш-също, само поискай и го направи...
За свиренето на китара малко по-голяма подготовка трябва, но и тази мечта е толкова реалнопостижима, не си казала- не си го направила...

Започна ли да ви става празнично, момичета?
При мен е и така, и така...
Изморяват ме празниците, подготовката  и всички битовизми свързани с тях.... Но пък очарованието на празниците  е в очакването им, иначе ден като ден...

Стига ,,размисли и страсти''.
Чакам ви, кой когато може, на раздумка.
Хубав ден и спорна работа, който с каквото се занимава.

Общи условия

Активация на акаунт