🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 3 (18.09 - 25.09) 🐄

• 34 759
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Ама малко двоен стандарт се получава - Аксиния да се усеща, че е в игра и да следва правилата стриктно и когато каже братовчеда Иван, обаче другите да не гладуват, макар това е игра и е част от самата игра да има глад.

Не знам къде ги изнамират за всичките предавания все гладни и недохранени хора. Повечето и спортисти (туй по-скоро за другото предаване се отнася). Аз, като спортист, макар и по-скоро хоби такъв над 20 години, нямам момент, в който да не съм гладен. Цял живот гладен ходя. Ми, не съм умрял. Не е като да не приемам по 2900 калории дневно. Свиква се. Те не са били яли от преди 5 часа и лягат да умират. Аксиния им го каза - Веселка готви веднъж на ден, те очакват тя да готви 3 пъти, понякога и по 2 неща, че било 15 минутки да се забърка еди-кво-си. 15 минутки е, когато правиш във вкъщи 2 порции. Когато правиш 12, кой знае с какъв тъп нож, клекнал или наведен над дъска скована към 2 пъна, не е 15мин. Отделно, в нас до дъската ми е мивката - там тичат по 10-20м да мият, да се връщат, да режат...

Абе, циркът е голям. Мисловна дейност няма - нито при нея, нито при тях. Аз бих седнал да им гледам сеира. Обгрижвам животните и после да хрупат зеленчуци, че сами нямат право да си готвят. Докъдето им стигнат.

# 571
Като я гледах Аксения с каква скорост реже лук ли беше, какво ли, нищо чудно, че не се справя. С кравата драма, с храната драма, но виж в един от по- предните епизоди добре се беше разкрачила по бански пред Иван като му обясняваше нещо, докато той миеше. Но то това не е като онова, стойките и дупенето в Инстаграм ги умее. Признавам прекалили са с одеялото, но не е лесно да се изтърпи такова недоразумение на природата.

# 572
Като я гледах Аксения с каква скорост реже лук ли беше, какво ли, нищо чудно, че не се справя. С кравата драма, с храната драма, но виж в един от по- предните епизоди добре се беше разкрачила по бански пред Иван като му обясняваше нещо, докато той миеше. Но то това не е като онова, стойките и дупенето в Инстаграм ги умее. Признавам прекалили са с одеялото, но не е лесно да се изтърпи такова недоразумение на природата.

За безработни хора, като повечето там, не е лесно. С липси на социален контакт... 
Повечето работещи в големи (а и не само) фирми хора, имат поне едно 20-30% колеги като Аксения, че и по-зле. И с това се свиква. Аз ако започна да споделям какви колеги съм имал и имам, ще се чудите как не съм в лудница, а пиша сред вас.

Аз не искам да адвокатствам постоянно на Аксиния, но някой все пак трябва да застане и на нейна страна.

# 573
Е, че да готви и тя наведнъж за обяд и вечеря. Никой не и е казал - сакън, минимум три пъти ще готвиш. Къде го тоз двоен стандарт? Аз виждам всички в темата да поддържат едно и също мнение. Дори напротив, ако за Аксения се твърди, че не е лош човек, просто е глуповата и жертва на обстоятелствата, то за Иван се правят доста сериозни заключения.

# 574
И аз не виждам каква е драмата с това готвене ,никой не иска 5 степенно меню и на всяко хранене да е нещо различно. Из кошниците от Лидл редовно имат овесени ядки или някаква зърнена закуска,та закуската не иска готвене. Остава за обяд да наблъска една голяма тенджера супа или проста картофена яхния,от която да има и за вечеря. Не е проблема в количеството на работата,а в това че Аксения не може да си организира времето и главата си я носи само за равновесие.

# 575
Беше много странно за мен, когато Камелия сервираше грах и коментираше, че е малко, а чиниите бяха пълни...да преливат ли?

# 576
Сега изгледах двата последни епизода и честно казано като зрител мазохистично се кефя как им разказа играта Аксения. Дали е объркала предаването? Едва ли. Тогава и останалите ѝ 11 съотборници явно не са гледали Фермата...Да пратиш, егоист, егоцентрик, дразнещ и прововокативен човек, да те обгрижва с "любов" по три пъти на ден и да се грижи за животните, колко трябва да си луд? Не искат да я виждат, но реално прилагат наказателен вот към човек, чиято функция в това шоу е много-много важна и социална.
Финци добре си разсъждаваше около проблема с кравата. Хора които за домашни любимци имат рибки и котки, добявам и кучета с ангажимент да разходят два пъти на ден, се очаква да ги хвърлиш да ринат, доят и хранят едър добитък и те да са перфектни. Трудно. И не вярвам да се справеше, която и да е Нова дамска надежда.
Аксения е наясно с настроенията които буди в съоторниците си, но като предателство прие избора на Влад и Радо, а да сме честни всички жени въздъхнаха облекчено. Така и не прие ролята на ратай като отговорност, а като наказание на което ще се съпротивлява.
Относно наказанието с отнетата козметика. Показаха, че Аксения минава покрай огледалото и си сложи балсам за устни, подозирам, че изобщо не е предполагала, че нарушава правилата за "гримиране". Ако някоя жена ми каже, че употребата на балсам за устни е в графа грим и аз ще си скрия козметиката за 3 дни!

За готвенето, правят и някакви хлебчета, т.е. всеки ден, може би по два пъти месят, оформят и пекат на тиган питки. Работа си има не малко, ако човек не е организиран и неинициативен е трудно.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 00:14 от Cafelate

# 577
Беше много странно за мен, когато Камелия сервираше грах и коментираше, че е малко, а чиниите бяха пълни...да преливат ли?
Тази момент съм го пропуснала ,но си мисля че те основно наблягат на самото ястие защото хляба им са тези тънички питки. От предни сезони знаем,че  брашното се мели бавно и
трудно, може би за да се нахранят хапват повече от сготвеното а не  хляб. Пък хора които по цял ден цепят и строят имат нужда и от повече храна,още повече че в отбора има доста едри мъже.
Имам роднини, които се занимават с животновъдство и земеделие,винаги се изумявам какви колосални количества храна се готвят и изяждат. Но хората по цял ден са на крак и работят,за градските хора това хранене е неразбираемо

# 578
  • Буркина Фасо
Без бой си признавам, че толкова работа ще ми дойде нанагорно. Не съм мързелана и домакинската работа не ми е чужда никак, но 12 гладни гърла трудно се изхранват и то при тия примитивни условия и ограничени продукти. А и се прави всичко от А до Я - да се изпече  хляб, да се направи чай, кафе, да се приготвят закуски, обяди, вечери, че и междинки искаха.  Да си донесеш вода, да измиеш съдовете. Това си е много работа , както и да го погледне човек. Голяма хамалогия. Само това цял ден ще ме ангажира. А остават и животните.
да направиш чай, кафе, таратор ... това е висша кулинария, спор няма Smiley
а да направиш манджа от картоф, ориз, леща, боб ... дано и стигне времето до края на ратайството.
да се преобличаш и плицукаш в язовира - за това време има.
да спиш и да те буди Ники, да се жалваш при другите и да ревеш - и за това време има.

# 579
Проблемът при Аксения не е толкова, че не се справяше с работата, а в наглото й държание. Ако всичко успяваше да свърши без грешка, щеше да е голяма изненада и едва ли някой го е очаквал от нея. Но при всеки пропуск, грешка, закъснение, тя нито съжаляваше, нито чувстваше никаква вина, а се нахвърляше върху останалите, че я командвали, че й нареждали, че  си имала лични нужди  като да се плацика например. Обвиняваше ги, че не намерили подход към нея, а тя към кого намери? Там всички са равни, като влезеш, се поогледаш, поослушаш, да опознаеш другите, тя с рогата напред и после реве - ама те не ме разбират. Ролята на ратая не е да командва всички и те да се съобразяват с него кога какво му се прави. Тотално не знае къде се намира.

# 580
Разликата, е, миналите сезони имаше по 2 ратай и дори, когато единият се скатава, другият покрива. Сега за сам човек е тежко.
Така че донякъде я оправдавам Аксения. За това  фермерът трябва да е нея и да я напътства.
Хубав сезон, но ИиА не трябва да допускат гаври.

# 581
Да де, ама всеки си е важен за себе си. И Мажена по цял ден "мели" брашно и си лафи, накрая помита една стая, полива 3 реда разсад с още 2ма човека и е готова за седмицата. Харесва им да се дразнят с Аксиния, дразни ги стандарта ѝ, според мен, и че е обгрижвана - някои спомена в предаването, че баща ѝ я подпомага финансово, а мъжът ѝ я слуша каквото тя нареди, та сигурно от малка е глезана.

Да реват, че тя се "къпела" 2 пъти в язовира, а те - не, за мен е неприемливо. Всички са по къси гащи, на 10м от язовира - събуваш гащите за 15 минути и скачаш, излизаш, подсушаваш се и продължаваш работа (или каквото си искаш). Не е като предните сезони, да топлят вода от слънцето в онези контейнери или-както-там-се-казва, и да има ограничено количество. Тяхното е от глупост и бавна мисъл.

Не са се убили тези мъже да работят, то си личи. Симона и забавното момиче им сковаха стената, аз така и не разбрах те какво толкова правеха тези мъже нея седмица - мотаха се насам-натам, ама като се мотат в комплект по 2-3, изглежда че се върши нещо. Това ѝ е проблема на Аксения - не съумя с Мажена да се моткат и да се радват на живота, а се залепи за Симона, която също ги дразни, незнайно защо. Явно е имало някога опити за свалки от Радо към нея, ама тя не го е отразила (нали е някаква Мис - Пловдив ли, кво беше...)

# 582
Аксиния трябваше да си довърши цирка, и като откри, че Иван й е откраднал одеалото , да извика продукцията. Интересно,  как щяха да процедират : Иван има право да решава каквото си иска...Или няма право да й застрашава здравето...
В последните епизоди се засмях два пъти, веднъж с Финци и хамстерите, и веднъж с писмото в бутилка🙂
Бат Анго, дето облизваше консервите в миналия сезон и ядеше някакви жили, е взел цветно листче хартия, прогорил го е да изглежда винтидж, и е написал любовни слова , вдъхновени от харпия в развод, която познава от седмица.
След това го е сложил в бутилка, запечатал с розов восък, и го е пуснал по Горно Диканските вълни, така, че да пристигне на точното място пред погледа на младите надежди , и те с радостни възгласи да извикат Камелия, и тя с румени бузи , скромно да примигва , докато установява, колко влюбен е бай Анго.
И мармота ( както казва Cardhu ) ...
Предполагам, че Ангел само са го уведомили, че ще пратят писмо от негово име и са се развихрили.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 21:44 от dany_nik

# 583
  • София
И сега са двама ратаите, но са разделени на две групи и не могат да се заменят. Готвят за 11 човека, а не за 25, както в миналите сезони и нямат мелене на брашно. Така че е имало и по-тежки случаи, когато някой се е скатавал от двамата. Сега имаше само една крава. Тежкото предстои.

# 584
  • София
Защо да нямат мелене на брашно, нали го показаха не помня кого от старите да мели, май и Мажена мелеше.

Общи условия

Активация на акаунт