🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 3 (18.09 - 25.09) 🐄

• 34 677
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Наказанието, което Иван наложи, беше свързано конкретно с таратора.
Аз пак бих приканила да видите ситуацията в линка на Мари- от -21 минута нататък, за да видите, че Иван лично каза на Аксения да прави Само таратор и че тя дори попита сигурни ли са.

Така че - Иван наложи на Аксения  наказание заради собственото си грешно решение.

Аз харесвам начина, по който Аксения му се противопоставя. Не се оставя на простака да я мачка. Не е длъжна да му се подчинява безропотно.
Харесва ми и начинът, по който коментира ситуациите в синхроните, както и смиреността й когато някой се отнесе човешки с нея.

Миналата година видяхме агресивни простаци, мачкащи една жена. Сега нещата пак вървят в същата посока. Каквато и да е Аксения, надявам се да има сила да им устои.

И ще се допълня….
Сцената с Ивайло, който наглее на Чавдар докато яде хляба, който той е приготвил, се възпроизведе в последния епизод - Иван наглее на Аксения, докато яде супата, сготвена от нея.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 21:55 от Vivi

# 481
Жените тази година са гола вода ,и при стари и при нови.При мъжете  добре,че са старите да отсрамват положението.Тази година с новия  каст И и А  за мен са се провалили .

# 482
Да обобщя- не одобряваме поведението на Аксения, дразним й се, но не трябваше да бъде наказвана от Иван с вземане на възглавницата и завивката и без да й се обясни защо аджеба е наказана с това наказание.
Точно! Най ме издразни, че не й казаха. Нали за това е наказание, да разбере човекът защо го наказват, с какво го наказват, да си вземе поука евентуално. А те като мишоци. И ходи да й се извинява, че я е обидил, а за вещите нищо! Нагло та нагло! Май ги е било страх от нея, да й вземат нещата пред нея, защото ще ги набие Joy

Може би Иван се умори да и обяснява някакви неща без резултат, без грам възприемане.
Тя сама може да се сети, защо е наказана, ако се напъне да помисли малко. Вероятно има нещо общо с това, че на няколко пъти я вади от язовира, за да си свърши работата или с това, че закъсняваше с храната за групата, понякога прекалено, или за това, че на два пъти се събират мъжете от двата отбора да вдигат кравата, за която тя се грижеше, или, или... Колкото искаш причини стига егото да позволи на мозъка и да ги обработи.
Жертва! Ако е нечия жертва, то е на самата себе си. Тя изобщо нямаше да стъпи на ратайския остров, ако не се правеше на интересна в седмицата на Калин.
Иван премина граница, която не трябваше и ще си носи последствията от това, но след снощи Аксения ми е... Когато, толкова нагло провокираш всички с поведение си, то имай смелостта да си понесеш последствията и спри да хленчиш, защото изглеждаш жалко.
Да! И отиде в отбора на старите герои и се разплака,но не разказа какво точно се е случило и какви ги плещеше преди това.

# 483
  • София
Ами там трябва да е някъде около 17 май. Дали е топло, как мислите? Нощно време е около нулата сигурно. Този Май беше доста студен. То и Юни беше ужасен.

Относно одеялото, няма как да сме сигурни дали е еднолична инициатива на Дидо или няколко човека са решили за този жест, а Дидо чисто физически да го е занесъл. Но няма значение, коментираме това което се показва и Дидо постъпи като истински джентълмен. Червена точка.

Да, потвърждавам, че в епизода се чу само за таратор. Ако Иван наистина е казал на Аксения да приготви и рибена чорба, то това не е излъчено и само може да гадаем.

Участниците са много слабо активни, няма сторита, не правят лайфове за да изяснят някои неща, както правят колегите им от ИВ.Така че това е материала с който разполагаме.

# 484
  • Буркина Фасо
Аз се връщам малко назад, когато определяха колко щайги на кого, изобщо не споменаха проблема с прехранването на кравата. Оцеляването на животните не е седмична задача, явно. А може да е споменато , но да не ни го показаха. Още тогава си помислих, че ако го спестяват, вероятно ще променят образа на Аксения от дразнител към жертва.
Дали наистина никой, освен Дидо , не мръдна да й занесе яке или одеалце? Не ми се вярва да са събрали толкова безчовечност на едно място. Грозно.
още в началото казаха, че животните са с приоритет.

# 485
Предполага се са дали одеалото на Ангел.
Интересно дали някой щеше да се лиши от своето, за да й помогне, ако нямаше вакантно одеало.
Не видях дали сте коментирали но почти всички от новите помагаха да се съберат вещите на Академия. Дори Мажена помагаше, а после й каза ние нали друго говорихме.

# 486
Не ви ли струва, че кастът в новите сезони куца - сякаш залагат само на външния вид и вкарват много недоразумения. Като че по-ранните сезони подбираха една идея по-стойностни хора. То винаги има плява, ама чак пък никой да не ми допадне от новия каст никога не е било

# 487
Аз да попитам, защото рядко успявам да гледам, повече чета тук какво е ставало. Та масово се говори за някакъв студ и как ѝ взели одеялото, но до преди ден два се коментираше как същата госпожа се къпе в язовира. Аз поне ако е такъв студ, че да не мога да спя само с яке, не си представям да се цопна в язовир. Та ако някой е наясно, студено ли е, не е ли?
Била съм на палатка до брега на яз.Искър в началото на август. През деня е 30 градуса и се къпехме в язовира на плиткото, нощем е адски студ! Спяхме в спални чували с одеяла отгоре и огън пред палатката където се топлехме преди лягане.

# 488
Аз, афектиран от епизодът от снощи, който още доглеждам, идвам да питам - Камелия Кузнецова, която е расла в среда на домашно насилие и самата тя е жертва на такова в нейното семейство с бившият ѝ съпруг, макар и "само" на психически тормоз, защо не се изявява като такава? Първо флиртове с "оня" от ден 1 (да не го обиждам човека, то не може всички да сме нормални), сега търчи след Черния, който уж безработен, пък тва-онова (това е друга тема), и дава съвети за взимане на одеала.

# 489
  • София
Тя, Камелия искаше и маратонките да и вземе?!
Добре, че не беше тя фермер, че Аксения сигурно щеше да остане и без спален чувал. Иван беше инициаторът, но като ги гледах по време на изпълнението на пъкления план, на Камелия и доставяше истинско удоволствие това унижение към Аксения.

# 490
Тя, Камелия искаше и маратонките да и вземе?!
Добре, че не беше тя фермер, че Аксения сигурно щеше да остане и без спален чувал. Иван беше инициаторът, но като ги гледах по време на изпълнението на пъкления план, на Камелия и доставяше истинско удоволствие това унижение към Аксения.

Доглеждам още, ще стига и до маратонките, значи. Не си личи тормозът да е събудил в нея някакво чувство на ранимост. Започвам да си мисля, че тя е била агресорът във връзката в USA. Дъщеря на баща си.

# 491
  • Вестерос
Мисля, че казаха, че вечер става 3-5 градуса.

# 492
Камелия защо така се изложи...
От новите някой освен Аксения, Елена и Мажена имат ли съпруг/съпруга, деца?

# 493
  • Вестерос
Камелия мисля, че има едно дете. 🤔

# 494
Мисля, че казаха, че вечер става 3-5 градуса.

Сега го гледам, май Лили (някоя от старите беше) каза, че е 3 градуса и не е редно да я оставят без одеало на студа.

Общи условия

Активация на акаунт